Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Anita - Ki bánja meg
60
hallgató

Érzékenyítés

Fogyatékkal élő sportolókkal találkozhatnak hamarosan több iskolában a gyerekek, kipróbálhatják a sportágaikat, és egy kicsit közelebb kerülhetnek azokhoz, akiktől a legtöbben indokolatlanul távol vannak. „Anya, a kislánynak nincs meg az egyik lába…” – súgta oda döbbenten a kislányom még a nyáron az egyik kalandparkban. És tényleg: térdből hiányzott neki a bal. Miközben éppen tíz méter […]

Fogyatékkal élő sportolókkal találkozhatnak hamarosan több iskolában a gyerekek, kipróbálhatják a sportágaikat, és egy kicsit közelebb kerülhetnek azokhoz, akiktől a legtöbben indokolatlanul távol vannak.

„Anya, a kislánynak nincs meg az egyik lába…” – súgta oda döbbenten a kislányom még a nyáron az egyik kalandparkban. És tényleg: térdből hiányzott neki a bal. Miközben éppen tíz méter magasban egyensúlyozott egy fák közé kihúzott kötélen, bukósisakban és hevederben. Műlábbal. Egy pillanatig nem tudtam eldönteni, mi lenne a jó stratégia: zavartan elrángatni a korából adódóan leplezetlen döbbenettel bámuló ötévest vagy kulturált keretek között megoldani, hogy ne maradjanak benne kérdések.

Az utóbbi mellett döntöttünk. Legyőzve a természetes szemérmességet, megszólítottam a kislány édesanyját, elismeréssel adózva a bátorságuknak. Kiderült, hogy a tizenkét éves kislány fejlődési rendellenességgel született, műlábbal él. És virul, ugyanis sem a szülei, sem ő nem hagyta, hogy ez az állapot elszigetelje az egészséges társaitól. „Mindent csinálni akar, amit a többiek… Ide is nagyon jönni akart, pedig neki sokkal nehezebb. De megcsinálja” – sóhajtotta az anyuka büszkeséggel a hangjában. És a kislány néhány perc alatt nem csodabogár volt többé a szemünkben, hanem egy hétköznapi gyerek, akinek ugyan egy furcsa protézis lóg ki a rövidnadrágja alól, de ugyanúgy él, játszik és vágyik a sikerekre, kalandokra, ahogy bármelyik tizenkét éves.

Talán csak ennyi kellene minden egészséges embernek. Közelebb lépni, megismerni. Kapcsolatba kerülni – hiszen ez az, ami eloszlatja az ismeretlen szülte félelmeket, a tudatlanság okozta tanácstalanságot és tehetetlenséget. Hogy ne félrenézzünk, és a fogyatékkal élő emberből ne csak a fogyatékosságot, hanem az embert is lássuk. Őt elsősorban.

(Pomaranski Luca írása a Kisalföld 2019.02.05-i számában jelent meg)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


- hét = 2

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. június 2. péntek, Kármen, Anita napja van.
Az év 22. hete és 153. napja.
Holnap Klotild napja lesz.

1247. IV. Béla a János-vitézeknek adományozta a szörényi földet és Kúnországot, azaz: Moldvát, és Havasalföldet az Olt folyóig, következő föltételek alatt: az elpusztult birtokot kötelesek külföldről népesíteni.


1753. A Hódmezővásárhelyen kirobbant fegyveres felkelést a megyei hatóságok katonasággal elnyomják.


Radnóti Miklós: Június

Nézz csak körül, most dél van és csodát látsz,
az ég derűs, nincs homlokán redő,
utak mentén virágzik mind az ákác,
a csermelynek arany taréja nő
s a fényes levegőbe villogó
jeleket ír egy lustán hősködő
gyémántos testű nagy szitakötő.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy plusz nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 317

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com