Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Sárosi Katalin - Különös Éjszaka
34
hallgató

Esélyegyenlőség: kétharmados elmaradás

- 2013. július 29. 16:02 - 1655 megtekintés

Az önkormányzatok július 1-je után elvileg csak akkor juthatnak hazai és uniós pénzekhez, ha elkészítették az esélyegyenlőségi programjukat. A határidő hetek óta lejárt, de a települések több mint kétharmadának még mindig nincs ilyen programja. Izgalomnak azonban furcsamód semmi jele.

Egyszer már az önkormányzatok – a közoktatás és az egészségügy átalakítására hivatkozva – haladékot kaptak az esélyegyenlőségi program kidolgozására. A törvényben eredetileg a 2012. november 1-jei határidő szerepelt, ez módosult 2013. július 1-jére. Az esélyegyenlőségi program keretében az önkormányzatok elemzést készítenek a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok – mélyszegénységben élők, romák, idősek, nők, fogyatékossággal élők – szociális, oktatási, foglalkoztatási, egészségügyi és lakhatási helyzetéről, az így feltárt problémák „komplex kezelése érdekében” intézkedési tervet alkotnak.

A tervnek tartalmaznia kell azt is, hogy az önkormányzat milyen eredményt szeretne elérni, és ki a felelős a végrehajtásért. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárságának van egy háttérintézménye, a Türr István Képző és Kutató Intézet (TKKI). Az intézet tavaly ilyenkor bejelentette, hogy úgynevezett esélyegyenlőségi mentorhálózat létrehozásával ingyenes segítséget nyújt az önkormányzatoknak a program elkészítéséhez. A TKKI hangsúlyozta: a program megléte feltétele lesz a hazai és uniós pályázatokon való indulásnak.

Első fecskeként május végén a Bács-Kiskun megyei Hajós és a Pest megyei Újhartyán önkormányzata fogadta el a helyi esélyegyenlőségi programot. A TKKI nemrégiben lelkesülten adta hírül, hogy a „közös munka eredményeként” már mintegy ezer településen készült el az esélyegyenlőségi program. Csakhogy Magyarországon több mint háromezer település van, a július 1-jei határidőn pedig már rég túl vagyunk. Szerettük volna megkérdezni a TKKI-tól, hogy mennyi pénztől eshetnek el az elmaradásban lévő önkormányzatok, dobtak-e már vissza pályázatokat és egyáltalán: mi lehet az oka annak, hogy a településeken ilyen nagy arányban nem készült esélyegyenlőségi program?

Az intézetnél közölték, hogy kizárólag Köpeczi-Bócz Tamás főigazgató engedélyével nyilatkozhatnak, ő viszont csak a hónap végén lesz elérhető. Az önkormányzatok aligha szenvedtek információhiányban. A TKKI mentorhálózatának tagjai – ötven mentor és ötven asszisztens – az év eleje óta végiglátogatták a településeket az egész országban. Mindebből két következetés is adódhat. Egy: a települések nagy része annyira jól áll anyagilag, hogy nincs szüksége pályázati pénzekre.

Kettő: nem eszik olyan forrón a kását, és a más esetekben oly szigorú kormányzat, ha esélyegyenlőségről van szó, hajlandó nagyvonalú magatartást tanúsítani. Utóbbira tippelünk. A TKKI honlapja legalábbis azt ígéri, hogy augusztus 31-ig mintegy 2800 önkormányzatnak lesz esélyegyenlőségi programja. Pár hónap késés tehát még belefér. És akkor már csak néhány száz település marad hátra.

Forrás: nol.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


8 + = tizenhárom

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő plusz nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com