Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Műsorajánlat -
41
hallgató

Esélyegyenlőségi programok indulnak a Fehér Bot Alapítványnál

- 2010. szeptember 30. 19:04 - 2999 megtekintés

Több, mint 131 millió forintot nyert el a Fehér Bot Alapítvány 4 projekt megvalósítására. Ezen projekteket ünnepélyes nyitókonferencián mutatták be az Alapítvány Vezetői 2010.szeptember 30-án, csütörtökön.

-Tehetségsegítő esélyegyenlőségi program az Észak-alföldi Régióban A Helen Kellerről elnevezett Program keretében 50 fő tehetséges, fogyatékossággal élő, fiatal kaphat valódi igényekre és szükségletekre alapozott segítséget. Az egyenlő hozzáférés céljából az akadályozott fiatalok a közvetlen tehetséggondozásra, tanórán kívüli célzott ismeretbővítésre számíthatnak, valamint hozzátartozóik számára az iroda mentori, tanácsadási szolgáltatásokat is nyújt és segítik a tehetséges fiatalok önszerveződését. A projekt pénzügyi alapja a TÁMOP 3.4.4/B Magyar Géniusz Integrált Tehetségsegítő pályázaton elnyert 9.935.500,- forint.
– “Trambulin” Komplex Fejlesztési Program az Esélyegyenlőségért Hajdú-Bihar megyében
– A program során 50 fő fogyatékkal élő, illetve megváltozott munkaképességű személy részére nyílik lehetőség komplex fejlesztésre, képzésen való részvételre (Számítástechnikai alapismeretek látássérültek számára; ECDL; Frissítőmasszőr képzés), illetve munkakipróbálásra. A program célja, hogy azon fogyatékkal élő, illetve megváltozott munkaképességű személyek számára nyújtson segítséget, akik nem csupán egészségügyi állapotukból adódóan, hanem szakképzettség, munkatapasztalat hiányában, illetve elavult szakképzettségük miatt halmozottan hátrányos helyzetűek a munkaerőpiacon. A projekt a TÁMOP – 5.3.1.-C-09/2 “Első lépés” – alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkezők képessé tevő és önálló életvitelt elősegítő programjai pályázaton elnyert 59.992.500,- forintból valósul meg.
-“HELYT-ÁLLÁS” Komplex esélyegyenlőségi program (TÁMOP-5.5.1.A-10/1-2010-0002) A projekt célja a térség hátrányos helyzetű, képzetlen, tanulásban akadályozott és hallássérült fogyatékos személyek munkaerő-piaci integrációjának elősegítése, bolti eladói és irodai asszisztensi képzések által. A képzés kezdete várhatóan 2011 februárja. A projekt megvalósításához a TÁMOP-5.5.1.A-10/1 Horizontális célkitűzések megvalósulását elősegítő helyi közösségi kezdeményezések, programok támogatása pályázat szolgáltatja a pénzügyi alapot, melynek keretében 44.798.788,- forintot nyert el a Fehér Bot Alapítvány. A három projekt az Európai Unió támogatásával, Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. “Lépésről lépésre” munkába/ képzésbe AMSZ-2010 program A program során az alapítvány 41 aktív korú álláskereső látássérült személy bevonása mellett 10 fő nyílt munkaerő-piaci elhelyezését, vagy képzésbe közvetítését vállalja. A látássérült álláskeresők és a nyitott munkáltatók számára többféle munkaerő-piaci szolgáltatásokat biztosítanak. Irodák várják az ügyfeleket és a munkáltatókat Debrecenben és Nyíregyházán is. A program a Nemzeti Erőforrás Minisztérium támogatásából a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi központ közreműködésével valósul meg. A program teljes költségvetése 17.549.420 Ft. A megvalósítás időtartama 2010. augusztus 1-től 2011. november 30-ig tart.

A Fehér Bot Alapítvány továbbra is szerteágazó szolgáltatásokkal és komplex intézményrendszerrel várja fogyatékossággal élő ügyfeleit az Észak-alföldi régióból. A segítő cél érdekében a feladatok között szerepel elemi és foglalkozási rehabilitáció, felnőttképzés, programszervezés, az Ifjúsági iroda, valamint a támogató szolgálatok munkája is.

Fehér Bot Alapítvány

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


egy + = 5

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt mínusz nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com