Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Omega - Tékozló fiú
37
hallgató

”Eszméletlen azonosítás okostelefonnal”

- 2015. január 9. 9:34 - 1971 megtekintés

Egészségügyi és személyes adatok a nem kommunikáló beteg lezárt mobilkészülékéről applikációkkal, beállításokkal.

A terrorcselekmények és tömeges balesetek számának növekedésével Amerikából vírusmód’ terjedve indult hódító útjára a vészhelyzeti értesítés esetére telefonban tárolt ún. ICE-számok (In Case of Emergency) fontosságára figyelmeztető felhívás. Az eszméletlen vagy zavartan kommunikáló, azonosító okmányok nélküli beteg egészségügyi adatira az életveszély elhárítását követően – ugyanis az életmentő beavatkozások közben nincs idő adatgyűjtésre – rögvest szüksége van a kórházi szakszemélyzetnek, ugyanis a beteg állandóan szedett gyógyszereinek listája, krónikus betegségei, neve és pontos életkora elengedhetetlen a szakszerű ellátáshoz, továbbá a hozzátartozók mielőbbi értesítéséhez.

Ám a telekommunikációs eszközök rohamléptékű fejlődésével (a számkombinációval, jelkóddal és algoritmusszerűen megérintendő szimbólumrendszerrel vagy ujjlenyomat-olvasóval védett okostelefonok korában) az ICE megjelölésű telefonszámok névjegyzékben tárolása meglehetősen avíttnak számít, ahogy az iratok közé tett gyógyszerallergiáról, krónikus betegségekről vagy értesítendő személyekről számot adó papírfecni, vagy a nyakba akasztható adatközlő cédulák sora sem az Y vagy Z generáció fiataljainak szívéhez közel álló megoldás.

Már 2010-ben is aggályát fejezte ki Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója az ICE-számokkal kapcsolatban, ugyanis érvelése szerint: „a mentősök nem foglalkoz(nak)unk a távollévők informálásával, mert az a rendőrség, illetve a kezelést végző kórház feladata.” Ezzel párhuzamosan azonban néhány jogi aggály is fölmerülhet, ha a kórház munkatársai az eszméletlen személy mobiltelefonjának jogosulatlan használatára „vetemednek”, ugyanis az azokon tárolt adattartalmakhoz való hozzáférés vagy a használatból fakadó forgalmi díj generálásának kérdése sem pontosan szabályozott.

Kevesek használják és tudják, de nemcsak sportolási-étkezési és vérnyomás- vagy vércukorértékeinket képes rögzíteni és tárolni okostelefonunk, hanem bizonyos alkalmazások használatával a szakszerű ellátás mielőbbi megkezdését képes segíteni még egy lezárt állapotú, illetéktelen használatot megakadályozó készülék is. Az iOS operációs rendszert használó okostelefonok ’Orvosi azonosító’ alkalmazásának beállításával a tulajdonos neve és fotója, továbbá több, ellátását segítő releváns információ is megjeleníthető akár lezárt állapotban is.

Baleseti helyszíneken a készüléken megjeleníthető név és fotó együttes megjelenítése kiváltképp hasznos az egyedi azonosítás szempontjából a szétszóródott okostelefonok és azoktól esetleg távol fekvő tulajdonosaik között. Az allergiák és hatóanyagokkal szembeni érzékenységek, minden rendszeresen szedett gyógyszer, a sérült vércsoportja, továbbá vészhelyzetben értesítendő hozzátartozói (a rokonsági fok megnevezésével és elérhetőségeikkel) mind föltüntethetőek és könnyen hozzáférhetőek szükség esetén a képernyőn akként, hogy a lezárt készüléken a ’Vészhelyzet’ gombra, majd pedig a vörös csillaggal jelzett ’Orvosi azonosítóra’ kattintunk.

Sürgősségi és addiktológiai osztályok orvosai, nővérei ezen rejtett, kevesek számára ismert és használt alkalmazást gyakorta használhatják a gyors és pontos információszerzéshez, a hozzátartozókkal való gyors kapcsolatfelvételéhez.

A tárolt információkhoz való segítői hozzáférésről és a felhasználói beállítás pontos menetéről képekkel illusztrált leírás a különböző operációs rendszerekhez készült applikációk interneten hozzáférhető leírásánál érhető el. Forrás: weborvos.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


- öt = 4

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 30. csütörtök, Pál napja van.
Ma van a(z) Péter-Pál napja, Szt. Péter, Szt. Pál, a keresztény vértanuk emléknapja, a magyar szabadság napja.
Az év 26. hete és 181. napja.
Holnap Tihamér, Annamária napja lesz.

1684. Károly lotharingiai herceg Pestre, melyet felgyújtva talált, kardvágás nélkül vonult be.


1945. A Szovjetunió ajándékaként 250 tehergépkocsit, 18 ezer tonna gabonát, 1400 tonna húst, 900 tonna sót, 180 tonna kávét és nagymennyiségű ablaküveget kapott Budapest lakossága.


Szép Ernő / 1884. jún. 30. - 1953. okt. 2. /

Mint magányos lovast...

Mint magányos lovast az este,
Elér a bánat engemet,
Gyereksírás jön fel szívemből,
Könnyűim csöpp csengői csengenek.

Apám után szeretnék futni,
Ki a városba vezetett,
S míg a boltok közt bámészkodtam,
Elengedte egyszer a kezemet.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő plusz nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com