Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Hírek -
28
hallgató

Eszter elvezetné Zsófit Rióba, a paralimpiára

- 2015. június 22. 16:17 - 1910 megtekintés

A szegedi Wirth Eszter (20) triatlonos párjával, Lengyel Zsófiával (23) esélyes arra, hogy ott legyen jövőre Rióban, a paralimpián. Eszter kísérője (szaknyelven: guide), társa a látássérült Zsófinak, jelenleg a világranglistán a nyolcadik helyen állnak.

Egy éve a szegedi Balla Péter szólt, hogy Zsófi társat keres. Mivel a paralimpiai triatlonos csapat edzője tudta, hogy Budapesten, a TF-en folytatom a tanulmányaimat, így ezért keresett meg – kezdte a beszélgetést a szegedi születésű triatlonos, Wirth Eszter, aki a Ferencvárosi TC sportolója. Lengyel Zsófia keresett magának társat. A budapesti, látássérült sportoló – napfényben is csak foltokat lát – álma, hogy ott lehessen 2016- ban Rióban, a paralimpián. – Volt több próbaedzésünk és egy próbaversenyünk is. Nem volt könnyű megtalálni az összhangot. Az úszásnál a combunk van összekötve. Soha sem mehetek Zsófi elé, nekem végig mellette kell maradnom, csak a fordítóban foghatom meg a derekát, és állíthatom be a helyes irányba. Ha feszül a kötél, akkor tudja, hogy nem jó irányba haladunk, visszatér mellém. A kerékpározás az egyik legfőbb erősségem. Itt egy tandembiciklin tekerünk, természetesen én vagyok elöl, sokan megkérdezik ezt tőlem, hogy melyikünk ül elöl. Itt tudok sokat segíteni, mivel említettem, hogy ez nekem jól megy, ezért is kerestek meg Zsófiék. A futásnál a csuklónk van összekötve. Itt sokat beszélek, kell is a biztatás, ez használ a társamnak. Mondom, hogy milyen távol vannak a mögöttünk futók, mennyire vagyunk az előttünk lévőtől. Eltelt egy év, éppen a közelmúltban mondtam azt, hogy most már teljes az összhang közöttünk – mesélt a szegedi sportoló a közös triatlonozásról. Zsófi és Eszter jelenleg a nyolcadik helyen áll a világranglistán. 2016-ban Rióban, a paralimpián az első tíz helyen álló pár vehet majd részt. Ha most kezdődne az olimpia, akkor ott lenne a magyar duó. Két hét múlva kezdődik a pontgyűjtés, ekkor rendezik meg Svájcban, Genfben az Európa-bajnokságot. Itt az első hatban kellene végeznünk, mert akkor szeptemberben a világbajnokságon, Chicagóban is szerepelhetnénk. Fontos a vb-részvétel, mert itt rengeteg pontot lehet szerezni. A paralimpián egy nemzetből csak 2 pár indulhat, éppen a britek a legnagyobb riválisaink, akik közül három duó is előttünk áll a ranglistán, így az egyikük kiesik. A magyar páros járja a világot. Az elmúlt hónapokban Európában és Ázsiában is rajthoz álltak. A paratriatlon sprinttávokból áll (úszás: 750 m, kerékpározás: 20 km, futás: 5 km). Forrás: http://www.delmagyar.hu/sport/eszter_elvezetne_zsofit_rioba_a_paralimpiara/2434190/

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


- hét = 1

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét plusz kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com