Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Program ajánló -
53
hallgató

Európa-szintű képviseletet kaphatnak a fogyatékkal élők

- 2009. április 15. 6:28 - 3272 megtekintés

A fogyatékosok ügyével foglalkozó önálló európai direktíva létrehozását szorgalmazza a Fidesz – jelentette be Szájer József. A legnagyobb ellenzéki párt európai parlamenti választási listáján 12. helyen szereplő hallássérült Kósa Ádám az uniós támogatások szigorúbb elosztása mellet a képzési- és munkafeltételek összehangolását tartaná a legfontosabbnak.

A fogyatékkal élők ügyét is beemelte programalkotó vitasorozatába a Fidesz. Országos érdekvédelmi szervezeteik vezetői előtt Szájer József EP-képviselő emlékeztetett rá: az Orbán-kormánynak volt fogyatékkal élő államtitkára, a Fidesznek jelenleg is van mozgássérült országgyűlési képviselője, Kósa Ádám pedig a 12. helyen szerepel a az európai parlamenti képviselőjelöltek listáján. „Mi nagyon bízunk benne, hogy az ő személyén keresztül – az Európai Parlamentben először – a fogyatékosok Európa-szintű képviseletet is nyerhetnek” – mondta Szájer József. Kósa Ádám úgy fogalmazott: ez egy apró lépés a pártnak, de hatalmas lépés Magyarországnak. A képviselőjelölt egységesítené a jogszabályi védelmet és könnyítené a fogyatékkal élők munkába állását: hiszen míg Európában minden negyedik fogyatékkal élő dolgozik, addig hazánkban csak minden tizedik. „Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy a fogyatékos politika az nem jobb vagy baloldali kérdés. Sajnos ma Magyarországon egyetlenegy párt van, amely ezt a kérdést, ezt a társadalmi csoportot képes volt felvállalni és ez nem más mint a Fidesz. Remélem hogy együtt közösen képesek leszünk ezt az ajtót kinyitni” – tette hozzá Kósa Ádám. A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének elnöke közben arra figyelmeztetett: az eddig megismert kormányzati válságkezelő tervek közül több is hátrányosan érinti őket. Ilyen például a rehabilitációs alap megszüntetése vagy mozgássérültek járműszerzési támogatásának a csökkentése, illetve a Bajnai-csomag részeként a lakások akadálymentesítési támogatásának megszüntetése is. Hegedűs Lajos elmondta: az egész társadalom érdeke, hogy a fogyatékkal élő emberek aktívan tudjanak élni és dolgozni. Szerinte azonban a tervezett intézkedések miatt tovább csökkenhet a fogyatékkal élők jelenlegi 10 százalék alatti foglalkoztatása.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


kilenc + 2 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. június 2. péntek, Kármen, Anita napja van.
Az év 22. hete és 153. napja.
Holnap Klotild napja lesz.

1247. IV. Béla a János-vitézeknek adományozta a szörényi földet és Kúnországot, azaz: Moldvát, és Havasalföldet az Olt folyóig, következő föltételek alatt: az elpusztult birtokot kötelesek külföldről népesíteni.


1753. A Hódmezővásárhelyen kirobbant fegyveres felkelést a megyei hatóságok katonasággal elnyomják.


Radnóti Miklós: Június

Nézz csak körül, most dél van és csodát látsz,
az ég derűs, nincs homlokán redő,
utak mentén virágzik mind az ákác,
a csermelynek arany taréja nő
s a fényes levegőbe villogó
jeleket ír egy lustán hősködő
gyémántos testű nagy szitakötő.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt plusz hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 317

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com