Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


P. Box - Ómen
49
hallgató

Felhívás egy álom munkanapban való részvételre

- 2015. március 9. 15:31 - 1810 megtekintés

A Salva Vita Alapítvány „Neked MUNKA, nekem ÁLOM!” programjára hívjuk fel figyelmét az érdeklődőknek. A programot az évek óta sikeresen működő, ír Job Shadow Day mintájára alakította ki a szervezet, melyet 2015-ben először szervezik meg Magyarországon.

A program keretében fogyatékossággal élő emberek egy előre meghatározott áprilisi napon eltölthetnek egy fél napot egy számukra érdekes, általuk kiválasztott munkahelyen, munkakörben, mégpedig úgy, hogy egy konkrét kolléga napját követik nyomon. A munkahelyeket, munkaköröket a bevont fogyatékos emberek igényei, ötletei alapján választják ki, így garantálva, hogy mindenki tényleg olyan munkahelyre jusson el, ami őt érdekli. A résztvevő munkáltatók minden esetben megjelölnek egy „belső mentort”, aki a nap folyamán házigazdája lesz az érkező fogyatékos látogatónak, az ő munkáját követi nyomon közelről a látogató. A találkozás során nem hagyják egyedül a résztvevőket, felkészített kísérők (az alapítvány munkatársai, ill. önkéntesek) kalauzolják őket a munkahelyekre, és támogatják a helyszínen a folyamatot. E speciális nyílt nap folyamán a résztvevők megismerkednek az általuk választott munkahellyel, munkakörrel, kipróbálhatják magukat egy olyan közegben és szerepben, amire eddig még nem volt lehetőségük. A jelentkezőknek nem csak egy álma teljesül, hanem reálisabb elképzeléseik lesznek a munkavállalási lehetőségeikre vonatkozóan is. Ezzel együtt a munkáltatóknak is lehetőségük lesz személyesen megtapasztalni egy a munkaerő-piacra készülő fogyatékos munkavállalóval való együttműködést, és nekik is reálisabb elképzeléseik lesznek a fogyatékos emberekről. A program célja nem a munkaközvetítés, hanem a tapasztalatszerzés, a személyes találkozás, egymás megismerése. Olyan személyes találkozások, beszélgetések létrejöttében bíznak a szervezők, melyek segítik a fogyatékosságot övező félelmek, előítéletek lebontását, és kiinduló pontul szolgálhatnak a valós foglalkoztatás és befogadás felé. A „Neked MUNKA, nekem ÁLOM!” program kilép a munkahelyek világából a nyilvánosság felé, az egész nap nagy médianyilvánosság mellett zajlik, melyben számít az alapítvány a résztvevők együttműködésére. Az eseményről rövid filmet és fotókat készítenek, mely a program saját honlapján és a médiában is megjelenik. A médiakampány révén üzenni szeretnének a szélesebb társadalom felé: a fogyatékos ember társadalmi el/befogadását kívánják előmozdítani. Ha Ön szívesen részt venne a programban vagy van a látókörében olyan fogyatékossággal élő ember, aki szívesen csatlakozna a programhoz, az alábbi honlapon bővebb információkat olvashat, valamint március 15-ig jelentkezhet is: http://nekedmunka.hu A 2015-ös évben 10 ember munkaálmát tudja az alapítvány egy napra megvalósítani. Amennyiben ennél többen érdeklődnek a program iránt, a jelentkezők közül választaniuk kell.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


6 * = harminc hat

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. december 6. szerda, Miklós napja van.
Az év 49. hete és 340. napja.
Holnap Ambrus napja lesz.

1847. Az úrbériségek örökös megváltása. Ezt december 3,-án Lónyay Gábor indítványozta, és december 6.-án el is fogadtatott.


1962. A Népszabadság közölte, hogy nemzetközi szerződés keretében megalakult a magyar űrkutatási bizottság, melynek elnöke Bognár Géza lett.


Veress Miklós: Mese a Mikulásról

"Hókastélyban jéglakás:
ott lakik a Mikulás -
Szél a szánja - mégse fázik,
úgy röpül egy messzi házig.

Csengője a hópehely.
Szánkójának énekelj.
mintha dallal idehúznád,
s tedd ki ablakba a csizmád.

Ne lesd meg a Mikulást,
rajta a varázs palást,
leshetsz reggelig magadban,
mert ha eljön, láthatatlan.

Mert ha tudnád, hol lakik,
s odaérnél hajnalig,
jutnál mesebeli tájra -
elolvadna palotája..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy mínusz öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 321

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com