Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Hírek
50
hallgató

Felmérés – Fogyatékossággal élő személyek és katasztrófák

- 2023. február 2. 16:00 - 229 megtekintés

Az ENSZ Katasztrófakockázat-csökkentési Hivatala (UNDRR, www.undrr.org) egy felmérést végez annak érdekében, hogy információt gyűjtsön a fogyatékossággal élő személyek és segítőik katasztrófahelyzetekkel kapcsolatos tapasztalatáról és szükségleteiről.

A kitöltés határideje: 2023. március 3. péntek

A 44 pontból álló kérdőív magyar nyelven is elérhető az alábbi linken (a „küldés” gomb többszöri megnyomásával fog látszódni a teljes kérdéslista):

https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=2zWeD09UYE-9zF6kFubccNHdwAfkb09Amu3bZbj99-xUNzZIREdLR0tVRFJNV0VFNDgxSEZDRFRVMC4u

A jelenlegi kutatás az UNDRR által 2013-ban végzett felmérés tízéves nyomon követése, amely a fogyatékossággal élő személyek katasztrófahelyzetekkel összefüggő szükségleteinek meghatározására irányult. Az említett felmérés eredményei angol nyelven elérhetőek itt: https://www.unisdr.org/2014/iddr/documents/2013DisabilitySurveryReport_030714.pdf

A jelenlegi felmérésben az UNDRR ismét arra kéri a fogyatékossággal élő személyeket és a társadalom többi tagját, hogy osszák meg aggodalmaikat, szükségleteiket és javaslataikat. A cél annak áttekintése, hogy az egymilliárd fogyatékossággal élő személyt és a katasztrófakockázatnak kitett embereket vajon ma jobban bevonják-e a katasztrófakockázatok csökkentését célzó tervezési és döntéshozatali folyamatokba, mint 2015-ben, a Sendai Katasztrófakockázat-csökkentési Keretrendszer elfogadásakor, amelynek Magyarország is aláírója.

A Sendai Keretrendszer a legfőbb nemzetközi megállapodás, ami a katasztrófákból eredő kockázatok és károk csökkentését célozza, és amely kulcsfontosságú érintettként említi a fogyatékossággal élő személyeket.

A keretrendszerről bővebb információ elérhető itt (angolul): https://www.undrr.org/implementing-sendai-framework/what-sendai-framework

A kutatás megállapításai a Sendai Keretrendszer 2030-ig történő végrehajtásáig hátralévő hét évben a szakpolitika alakítását fogják célozni. Különösen az érintett országok, a regionális szervezetek és az ENSZ által jelenleg végzett félidős felülvizsgálathoz (Mid-Term Review) nyújtanak majd segítséget.

A félidős felülvizsgálat 2023 májusában, az ENSZ Közgyűlésének magas szintű ülésével zárul. Eredményei fontosak lesznek a Sendai Keretrendszer jövőbeli végrehajtása szempontjából, valamint a fogyatékossággal élő személyek szükségleteinek és jogainak prioritásként való kezelése szempontjából.

Ha kérdése vagy észrevétele lenne a kérdőív kitöltésével kapcsolatban, keresse Kiss Adriennt a kissadrienn@meosz.hu email címen (2023. március 31-ig bezárólag).

(Forrás:MEOSZ)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


* 4 = húsz(on) négy

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. december 3. vasárnap, Ferenc, Olívia napja van.
Ma van a(z) A fogyatékos emberek nemzetközi napja.
Az év 48. hete és 337. napja.
Holnap Borbála, Barbara napja lesz.

1352. Nagy Lajos király mily hatáskört jelölt ki a főispánnak ? Midőn Ugocsa vármegye főispánját kinevezte így tudatta feladatait a megyével: " Ő titeket jogaitokban és szabadságaitokban fenntartson és oltalmazzon. Királyi parancsainknak a megyében pontos végrehajtását eszközölje. "


1930. Megnyitották a Nemzeti Sportuszodát a budapesti Margitszigeten. Épült Hajós Alfréd, első olimpiai úszóbajnokunk, építészmérnök tervei alapján, nyolc hónap alatt.


József Attila / 1905. ápr. 11. - 1937. dec.3. /

Én költő vagyok ...

Én költő vagyok, de nem kell dicsőség,
ne ünnepelje bennem senki hősét,
ily ünneplést én Istenre hagyok.
Ő az, hogy nincs nagy, kinél nincs nagyobb.
Versem azé, ki szívem versbe kérte
és nékem elég a barátság érte.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc mínusz hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 321

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com