Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Starsailor - Goodsouls
52
hallgató

Idén a Kenézy Kórházban állítják fel Debrecen Város Szívét

- 2020. november 28. 16:48 - 766 megtekintés

Látjuk, milyen emberfeletti munkát végeznek a Kenézy Kórházban dolgozók, és egy nagyon szép összefogás eredményeképpen meg tudjuk őket ajándékozni – mondta Papp László polgármester.

Fotó: Kandert Szabolcs/Dehir

A szeretetet és az adakozást megtestesítő Debrecen Város Szívét az utóbbi évek hagyománya szerint advent első vasárnapján állították fel a Régi Városházán. A 700 mézeskalácsból álló hatalmas szívet Radics László népi iparművész, a szívet tartó állványszerkezetet pedig Soltész József, a Sofém Kft. ügyvezető igazgatója készítette.

A koronavírus-járvány miatt idén elmaradnak az adventi programok és az adventi vásár is Debrecenben. Ezért az ünnepre való készülődés és lelki feltöltődés különösen fontos, hogy minél jobban eljusson az egészségügyben dolgozókhoz is, akik az egész országban, így Debrecenben is a nap 24 órájában hősiesen helyt állnak a koronavírus elleni küzdelemben – erről Papp László polgármester beszélt pénteken a Kenézy Kórházban.

Hozzátette: ezért határozott úgy a város, hogy idén Debrecen Város Szívét a Kenézy Gyula Kórházban állítják fel.

– A 2020-as esztendőt beárnyékolja a koronavírus, magam is átestem rajta, és tudom, látom, milyen emberfeletti munkát végeznek a Kenézy Kórházban dolgozók, és egy nagyon szép összefogás eredményeképpen meg tudjuk őket ajándékozni. A város szívét elhoztuk ide, hogy a szeretetet és az összefogást szimbolizálja az itt dolgozók és az itt ápolt betegek számára  mondta a polgármester.

Emellett a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. saját munkatársai által felajánlott adományokból, valamint a Debreceni Advent árusai által felajánlott termékekből állítottak össze ajándékcsomagot. Debrecen Város Szíve mellé több száz csomag kézműves hús, sajt, kávé, teatermék, kalács, Debrecen bejglije, Debrecen kenyere, illetve termelői méz és torma gyűlt össze. Az adományokat a járványkórház koronavírus osztályain dolgozó orvosok, ápolók kapják meg.

– Most sajnos ez a legsűrűbb hely Debrecenben, ahol sokan megfordulnak. Ezért egy olyan erőt adó történet ez, amely az ünnep üzenetéből is származik, hiszen a szeretet, a gondoskodás és az összetartozás érzését kell, hogy tükrözze a betlehemi gyermek megszületése – mondta Bódor Edit, a Főnix Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője.

 Fotó: Kandert Szabolcs/Dehir

A Főnix Rendezvényszervező emellett a DE Kenézy Gyula Kórház Rendelőintézet és Egészségügyi Járóbeteg Bethlen utcai Központja és a DE Kenézy Gyula Kórház számára egy-egy feldíszített karácsonyfát is felajánlott.

Dr. Kovács Csilla, a Kenézy Kórház Sürgősségi Osztályának osztályvezető főorvosa azt mondta, az egészségügyi dolgozóknak jólesik a törődés.

– Tesszük a dolgunkat, mint mindig, csak most más jellegű betegeket, légúti fertőző betegeket kezelünk, akik rettegnek, félnek, tartani kell bennük az erőt. Kezdetben a dolgozóinkban is tartani kellett az erőt, hiszen mindenki félt a járványtól. Most a dolgozóink teszik a dolgukat, rengeteg munkaórával, fáradtan, kimerülten is végzik a dolgukat  mondta a főorvos.

Az adventi időszak a hétvégén veszi kezdetét, idén azonban nem a megszokott módon zajlik majd az első gyertya meggyújtása. Ezúttal zárt körben lobban fel az első gyertya lángja, de mindenkit várnak az online közösségi térben, ahol követhetik az eseményt.

Riport az alábbi linken tekinthető meg:https://www.dehir.hu/videogaleria/debrecen-varos-szive-ebben-az-evben-nem-csak-diszit-hanem-gyogyit-is

(Forrás: Dehir)
A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


6 - hat =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. február 21. szerda, Eleonóra napja van.
Az év 08. hete és 52. napja.
Holnap Gerzson napja lesz.

1440. Kottaner Ilona asszony udvarhölgy a magyar szent koronát elsikkasztotta. A királynétól nyert kulcsokkal, február 20. és 21. közti éjjel Visegrádon a korona eltulajdonítását végrehajtotta, és azzal szánon február 21-én későn este Komáromba érkezett.


1711. II. Rákóczi Ferenc örökre elhagyta hazáját.


Pintér Lajos: Rajz egy tavaszi tűzfalon

Lányka, a tavaszt te kezdd el,
törd a jeget puszta kezeddel.
Hahózz, énekelj, ha kell:
törj utat torkod élivel.

Lásd meg a halak csillagjegyét:
halat rajzoltam ünnepi asztalodra,
kárászt, pisztrángot, kecsegét-
halat rajzoltam ünnepi asztalodra,
lásd meg a halak csillagjegyét.

Március. Dárius.
Add már a rajzomért a bért. Szórd már a fényt.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt mínusz egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 323

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com