Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Omega - Azt mondta az anyukám
29
hallgató

Félmilliós informatikai fejlesztéskeretén belül a fogyatékossággal

- 2011. augusztus 9. 16:28 - 809 megtekintés

Soha nem látott informatikai fejlesztés valósul meg Pécsen: 670 korszerű számítógép, 289 – interaktív táblát, projektort és notebookot tartalmazó –tantermi csomag, valamint 41 fogyatékossággal élők képzését segítő speciális szoftver és komputer áll a diákok szolgálatára ősztől. A mintegy 452 millió forintból megvalósuló beruházás valamennyi fogyatékossági típusba tartozó tanuló igényeit figyelembe veszi, az intézményeket a szükségletekhez igazodva választották ki.

A tanárok eszközhasználatra felkészítő képzése jelenleg is tart, hogy az őszi időszakban gördülékenyen léphessenek működésbe az újonnan beszerzett digitális eszközök. A beruházás összköltsége több mint 452 millió forint, melyből a 40 önkormányzat által fenntartott oktatási intézményben mintegy 670 korszerű számítógépet, 289 interaktív táblát plusz a hozzájuk tartozó kiegészítőket, és 41 fogyatékossággal élők képzését segítő szoftvert és speciális komputert üzemelnek be.

A beruházást teljes mértékben a TIOP „Pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése” című nyertes pályázatból finanszírozzák, melyhez „Pécs városának nem kellett önerőt biztosítania, mivel a támogatás a projekt 100%-át biztosította” – árulta el a Közelképnek Nagy Csaba, Pécs alpolgármestere, aki szerint a pályázat nagy mértékben hozzájárul a digitális tudás elterjesztéséhez; a diákokat a tanulásra, a pedagógusokat pedig a tananyag élménydúsabb átadására motiválja.

A 41 speciális számítógép és szoftver valamennyi fogyatékossági típusba tartozó diáknak segítséget nyújt. „A projekt kapcsán az ún. SNI csomagból azok az oktatási intézmények szerezhettek be, amelyek az adott kategóriába (vak, gyengénlátó, siket, hallássérült, mozgássérült) tartozó sajátos nevelési igényű tanulót oktattak a pályázat megírásakor” – mondta el a Közelképnek az alpolgármester.

Mint megtudtuk, az SNI csomagok mindegyike 2 Gigabyte memóriát, LED kijelzőt, Web-kamerát, és operációs rendszerrel telepített notebookot tartalmaz. A nagyothalló diákok számára összeállított csomagban a fent említetteken kívül vezeték nélküli zajtompított fülhallgató és LED kijelzős diktafon is található. A siket diákok notebookjára pedig az élőbeszédet szöveggé konvertáló szoftver van telepítve.

A gyengénlátó tanulók számára összeállított anyag beszédtámogatású, magyar nyelvű képernyő-felolvasó és -nagyító szoftverrel rendelkezik. A vakbarát kézi számítógépekhez képernyő-felolvasó szoftver és hordozható Braille kijelző tartozik, továbbá a mozgássérült fiatalok tanulását speciális klaviatúra, fej és szemegér-szett segíti, de a csomaghoz speciális ültető széket is biztosítanak, amivel a test és a kar stabilizálása is biztosítható.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


7 + = tizrnnégy

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő plusz hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com