Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Szemfüles - a Vakok Szombathelyi Egyesületének műsora
33
hallgató

Foglalkoztatási jó gyakorlat gyűjtemény a pszichoszociális fogyatékos emberek foglalkoztatásában

- 2019. augusztus 29. 11:20 - 496 megtekintés

A TÁRS projekt Foglalkoztatási Munkacsoportja 2017-ben kezdte meg a hazai foglalkoztatási jó gyakorlatok gyűjtését és rövid füzetek formájában történő megjelentetését.

Fejlesztő foglalkoztatást működtető szervezetekhez, és megváltozott munkaképességű személyek akkreditált, illetve nyílt piaci foglalkoztatását végző munkáltatókhoz egyaránt ellátogattak a szakemberek. Most azokról a szervezetekről szóló leírásokat gyűjtötte egy csokorba az FSZK. – a kiváltásban részt vevő intézmények segítése érdekében -, amelyek pszichoszociális fogyatékos, valamint szenvedélybeteg személyeket is foglalkoztatnak.

A mezőberényi Napsugár Gondozási Központ felméri és folyamatosan fejleszti munkavállalóit, illetve képzésüket is támogatja. Részükre a munkalehetőségek és foglalkoztatási formák széles palettáját biztosítja – a piackutatásra alapozott termékkészítés mellett bérmunkát is végeznek, valamint többféle szolgáltatást nyújtanak. A tevékenységek között szerepelnek a kertészeti, varrodai munkák, kosárfonás, kábelszerelés, autólámpa testek kapcsolóinak összeszerelése, papírzacskók és papírszatyrok gyártása, képeslapok készítése, szövés, étterem- és főzőkonyha működtetése, szolgáltatásnyújtás (takarítás, mosás, udvarosi- és kertrendezési munkák stb.).

Az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központban a foglalkoztatás kezdetek óta a bérmunka köré szerveződik. Ennek keretében két fő tevékenységre specializálódtak: papír- és nyomdaipari, valamint varrodai tevékenységekre. Magas színvonalú és minőségű munka folyik az üzemekben, amely biztosítja a folyamatos nyílt piaci megrendeléseket. Emellett az önálló munkavégzésre még nem alkalmas munkavállalók foglalkoztatását, fejlesztését szövőműhelyben, barkácsműhelyben és kerámiaműhelyben végzett munka, valamint az intézmény területének rendben- és karbantartása biztosítja.

A Mohács-Kölked Református Társegyházközség Pándy Kálmán Otthonában végzett tevékenységek a következők: háztartási kerámiatermékek, ajándéktárgyak készítése (tűzzománc képek, ékszerek), szőnyeggyártás, kézi szövés, épülettakarítás, mosodai gyűjtőszolgálat, zöldterület kezelés. Külső munkahelyeken is több ellátott dolgozik – az intézmény folyamatosan keresi a kapcsolatot a helyi munkaadókkal: védett foglalkoztatókkal, de nyílt munkaerőpiaci vállalkozásokkal, szolgáltatókkal is.

A Géberjénben működő „Jót s Jól” a Szatmári Kistérségben Egyesület 2010-ben vállalta fel a pszichiátriai betegek nappali ellátását és foglalkoztatását. A kezdeti klasszikus foglalkoztatási tevékenységeket (pl. szőnyegszövés) – a tapasztalatokból okulva – idővel megszüntették, és piacképes termékek előállításába fogtak. Emellett meghatározó a turisztikai tevékenység (erdei iskola, tanösvény, jégpálya és büfé üzemeltetése) és a kapcsolódó takarítási, karbantartási, parkgondozói feladatok. A dolgozók egy része pedig száraztészta készítéssel, tökmag-feldolgozással, selyemvirág- és koszorúkészítéssel, valamint kőmegmunkálással foglalkozik.

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász karitatív tevékenységei mellett szenvedélybeteg és pszichiátriai beteg emberek gondozását vállalta fel: Vas és Zala megye kistelepülésein, üres plébániák lakatlan épületeiben szervezett nappali ellátást, közösségi gondozást, valamint foglalkoztatási lehetőséget ellátottjai számára. Kezdettől az volt az elképzelés, hogy segélyek helyett a foglalkoztatással, a munkaerőpiacra való fokozatos visszavezetéssel lehet a leghatékonyabban támogatni a segítséget kérő pszichiátriai- és szenvedélybetegeket. Dolgozóikat lakóhelyük közelében, folyamatos támogatás mellett, mégis a nyílt munkaerőpiacra termelve foglalkoztatják, méghozzá a szervezet intézményeiben telephelyet létrehozó cégek. A Karitász gyakorlata kiemelkedő a foglalkozási rehabilitáció területén – sokféle komponense van a segítő tevékenységnek, így egyszerre több oldalról kap támogatást a segítségre szoruló személy, sőt családtagjai is, valódi esélyt nyerve ezzel egy rendezett, teljes életre.

Az eddig elkészült foglalkoztatási jó gyakorlat kiadványok letölthetők innen.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc plusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com