Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Gintonic - Mosolyog a szívem
59
hallgató

Fogyatékos és ép gyerekek együtt játszhatnak egy nem rég átadott játszó téren

- 2015. október 14. 7:20 - 1878 megtekintés

2015.október 8-án átadták Zuglóban a Nagybecskerek téri játszótéren lévő pillangó névre keresztelt, új játékot. Ez a játszóeszköz pedig semmi mást nem tud, mint közelebb hozni egymáshoz az ép és fogyatékos gyerekeket, hogy együtt játszhassanak. Egymást elfogadva, természetesen viselkedve, megismerve a másikat. Vagyis rengeteget.

Az eső ellen felhúzott sátor alatt tartott megnyitón először Harsányi Eszter szólalt fel. A Magikme csapatának képviseletében elmondta, hogy ők tényleg alulról szerveződő, civil kezdeményezésként jutottak el idáig. Az alapítók közül hárman sérült gyereket nevelnek, és egy olyan játszóteret akartak csinálni, ahol a gyerekeik egészséges társaikkal is együtt tudnak játszani.

A szervezők szerint az avatóra „jó sok gyerek” is eljött volna, a szervezők azonban az óvónőkre bízták, hogy vajon elhozzák-e a gyerekeket, akik érthetően az eső miatt most kihagyták a lehetőséget, de majd később pótolják a játszóprogramot.

Gyerekek helyett pogácsákból, újságírókból és politikusokból így jóval nagyobb mennyiség jutott az avatóra, szerencsére az alapító szülők azért néhány érintett gyermeket is elhoztak.

Nem olyan nagy dolog, ami itt történik. A kérdés nem az, hogy miért adunk át most egy ilyen játszóeszközt, hanem hogy miért nincs az országban nagyon sok ilyen játszótér? tette fel a retorikai kérdést a következő beszéd tartója, Karácsony Gergely, Zugló polgármestere.
Az UNICEF is támogatja a projektet, így az ő képviselőjük is tartott egy rövid beszédet, majd egy Auchan-igazgató következett, mivel a hipermarket egyik alapítványa is pénzeli a Magikmét.
Azért a gyerekek mellett mégiscsak a civilek voltak a nap hősei. Például eljött egy fiatalember, aki egy, a most átadottól eltérő, azonban szintén fogyatékos gyerekeknek szánt játszótéri játékot tervezett.

Egy internetes fórumon vitattunk meg egy olyan, amerikai játszótéri körhintát, amire egy kerekesszékes gyerek önállóan, segítség nélkül felszállhat a kerekesszékével együtt avatott be a kezdetekbe.

Majd úgy a nyolcadik kommentnél már arról szólt a sirám, hogy Magyarországon ilyen a büdös életben nem lesz.

Bármilyen témáról van szó, úgy a nyolcadik kommentnél ez jön elő szórtam az észt.

Igen ám, csak velem meg a többi nyolcmillió-nyolcszáznyolcvannyolcezer potenciális kommentelővel ellentétben emberünk dacból, csak azért is tett a fogyatékos gyerekek játékeszközéért. A már-már mesebeli hős még a tüzet okádó, hétfejű bürokráciát is legyőzte.

A legdurvább a szabványügyi hivatal volt. Amikor elmondtam, hogy mit is szeretnénk, hosszasan, tételesen sorolták, hogy azt miért is nem lehet itt Magyarországon megcsinálni.

mberünk azért végül azt is elérte, hogy a szabványügyi hivatal irattárából szabadon másolhasson szabványokat. (Mondjuk így a 2010-es évek közepén valahogy alapnak tűnne, hogy mindez ingyenesen fent legyen a neten, a jogszabályokhoz hasonlóan.)

De még a szabad szabványmásolás is csupán részeredmény, mert most már a happy end kapuján kopogtat: a végül engedélyezett terv alapján el is lehetne készíteni a körhintát, sőt, itt Magyarországon akár egy játszótéren fel is lehetne azt szerelni.

Szóval, akkor te lennél a körhintás Henrik! – üdvözölte boldogan annak a hirtelenszőke, súlyosan fogyatékos fiúnak az anyukája, aki a most fölszerelt pillangót az elsők között próbálta ki.

Nemsoká még néhány játszótérre telepítik a pillangót. Remélem Henrik körhintája is mielőbb felszerelésre kerül, hogy a fogyatékkal élő gyerekeknek is minél több lehetőségük nyíljon arra, hogy a négy falon túlra merészkedve is jól érezzék magukat.

Forrás az index.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


9 - = hat

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 11:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - a Hobby Rádió informatikai magazinja (a pénteki műsor ismétlése)

  Érdeklik önt az informatikai újdonságok? Szeretne naprakész információkat kapni a szoftverek akadálymentességéről? Szeretne képben lenni az IT világ fontosabb történéseivel? Ha ezekből legalább egyre igen a válasz, hallgassa a műsort minden pénteken 8-tól (ismétlésként este 20-tól) a Hobby rádióban!

  Rövid bemutatók, interjúk, érdekes beszélgetések. Az önfelett szórakoztatást a három házmester biztosítja: Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté.

  Gépház - Kopogjon be hozzzánk!

 • 16:00: US fever show - listavezető dalok Amerikából két órán keresztül
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - a HELMA beszélgetős irodalmi műsora. Szerzők és könyveik bemutatása. - Műsorvezetők: Pregh Balázs és Dvariecki Bálint
  A HELMA kiadónál megjelenő szerzők és azok köteteinek bemutatása.

  Izgalmas és érdekes szerzőkkel és kötetekkel ismerkedhet meg a hallgatóság.

  Ha szereted a könyveket, szeretnél a szerzők életébe bekapcsolódni, akkor itt a helyed nálunk!

  Az adások 40-60 perces időtartamban mutatják be az aktuális vendégünket, írói munkásságát.

  A két műsorvezető Pregh Balázs és Dvariecki Bálint vár mindenkit szeretettel!

  Keresd hangoskönyveinket a www.helma.hu web-oldalon.
  A HELMA Facebook oldala
 • 21:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 23:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. május 28. vasárnap, Emil, Csanád napja van.
Az év 21. hete és 148. napja.
Holnap Magdolna napja lesz.

1767. A kalapos király, József hitvesének, Jozéfának halála, kit Mária Terézia akaratára vett feleségül. Iránta nagy hidegséget érzett és Őt szánalomból "szent Jozéfának" nevezett, himlőben meghalt.


1851. Bérmozgalmak a Báziás és Oravica közti vasúti építkezésen.


Szécsi Margit
/ 1928. máj. 28. - 1990.nov.23. /

Papírkorona

"...Én még meglátom a tengert,
tajtékából merítek koronát a fejemre,
úgy lesz, úgy, bólogat a Bak-sör alátétjén
a papírkecske,
úgy lesz, úgy, bólogat a szakállas isten,
és szememet
jótékony tüzével elvakítja - ne lássak,
ne lásson a gyerek a tilalmas közelbe,
ne lásson -
övé csak a Végtelen, de az az övé. "

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt mínusz négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 317

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com