Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


32
hallgató

Fogyatékosok által üzemeltetett kávézó nyílt

- 2016. január 29. 11:15 - 1299 megtekintés

Kerekes székes, látássérült, hallássérült, autizmussal élő és értelmileg akadályozott fiatalok működtetik azt a kávézót, amely a héten nyitott meg Budapest VIII. kerületében. A Nem Adom Fel Cafe & Bar illetve a hozzá kapcsolódó közösségi terek és irodák 24 fogyatékossággal élő munkavállalónak kínálnak lehetőséget arra, hogy valós munkatapasztalatot szerezzenek, új képességekre tegyenek szert és kapcsolatot építsenek ki a többségi társadalommal.

Magyarországon közel 500 ezer sérült ember él, közülük az aktív korúak mindössze 15%-a dolgozik. Pedig a fogyatékos emberek számára a munkalehetőség nem csak anyagi értelemben fontos. „A most nyíló kávézóban a fogyatékos munkavállalók között többeknek eddig nem volt tényleges munkahelye, nem szerezhettek sikereket a munka területén, nem tudták megmutatni képességeiket a többségi társadalomnak” – mondta el Papp Szabolcs, a kávézót megálmodó a Nem Adom Fel Alapítvány szóvivője. „A kávézóval létrejött egy olyan közösségi tér és vendéglátó egység, amelyben maguk a sérült emberek közvetítik az életigenlést, az elfogadást mindenki felé, és színvonalas kulturális programokkal egy vonzó hely lehet fogyatékos és ép vendégeknek egyaránt. Az ingatlan felújítását a Nem Adom Fel Alapítvány az NRSZH 2014. évi munkahelyteremtő pályázatának támogatásával valósíthatta meg. A kávézóban a különböző (látás, hallás, mozgás, értelmi, autizmus) fogyatékossággal élő emberek a vendégek fogadásától kezdve, a konyhai feladatokon át, a marketing tevékenységig, minden területen közreműködnek majd.”

A megnyitón jelen volt az Emberi Erőforrások Minisztériuma képviseletében Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár. „A fogyatékos emberek értékesek és fontos erőforrásai, kincsei a társadalomnak. A termékeik megvásárlásával nemcsak egy áru cserél gazdát pénzért, hanem a szemlélet, megközelítés is megváltozik. A kormány elkötelezett abban, hogy a bértámogatásra épülő foglalkoztatással a fogyatékossággal élő emberek számára lehetőséget adjon a képességüknek, tehetségüknek megfelelő munkára.”

A Nem Adom Fel Cafe & Bar megnyitóján köszöntő beszédet mondott Szekeres Pál az Emberi Erőforrások Minisztériumának fogyatékos emberek társadalmi integrációjával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztosa. „Miközben kávézunk vagy megiszunk egy koktélt, beszélgetünk, észre sem vesszük, hogy változik a szemléletünk, ez nem más, mint társadalmi integráció. Az esélyteremtés korszerű és hatékony eszközei egyszerre vannak jelen a Nem Adom Fel kávézóban.” – emelte ki a miniszteri biztos.
A fogyatékos munkavállalók szakmai felkészítését és közreműködését, a közösségi tér programjait a Nem Adom Fel Alapítvány biztosítja, a Nem Adjuk Fel Szociális Szövetkezet a vendéglátó szakmai és céges hátteret adta a projekthez. „Szeretnénk, ha ez a hely egy különleges színfoltja lenne Budapestnek, amely szellemiségével, a szakmai színvonalával és a változatos programjaival vonzaná ide a vendégeket. Tervezzük, hogy sajtótájékoztatóknak, kisebb konferenciáknak is helyszíne lehetünk, illetve szeretnénk, ha csapatunk külső helyszíneken is biztosítana catering szolgáltatást” – mondta el Györke Nóra a Nem Adjuk Fel Szociális Szövetkezet ügyvezetője.

A program elindítására „Kézbe vesszük a sorsunkat” – Sérült emberek a társadalomért című program adta a lehetőséget, amelyhez támogatást, TÁMOP-2.4.3.D.2-13/2-2013-0013 pályázati program során biztosított az Európai Unió és Magyarország Kormányának Európai Szociális Alapja. A vendéglátó egység kialakítása, felszerelése, illetve a vendéglátó tevékenység szakmai előkészítése a Nem Adjuk Fel Szociális Szövetkezet által 2014-ben megnyert pályázat támogatásával valósulhatott meg.

Nem Adom Fel Cafe & Bar
Cím: 1082 Budapest, Baross u. 86. Bejárat: Magdolna utca 1.
www.nemadomfelkavezo.hu
facebook.com/nemadomfelkavezo

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


- 5 = három

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három plusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com