Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Gipsy kinks - volare
35
hallgató

Fogyatékosokat hagytak cserben

- 2013. június 19. 9:15 - 1756 megtekintés

Április 30-án megszűnt Vásárhelyen a Liliom Fogyatékkal Élők Nappali Intézménye, mert a fenntartó szigetszentmiklósi cég csődöt jelentett. 32 gondozott került vissza a családjához, akik azonban valószínűleg nem tudnak a kívánt szinten foglalkozni velük. A vásárhelyi Liliom Fogyatékkal Élők Nappali Intézménye április 30-án bezárta kapuit. Az ok: a működtetést 3 évvel ezelőtt elvállaló kft. ellen csődeljárás indult.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal szociális és gyámhivatala arról tájékoztatta a vásárhelyi önkormányzatot: bejelentés érkezett hozzájuk, amely szerint a városban működő Liliom Fogyatékkal Élők Nappali Intézményének telephelyéről a fenntartó, a szigetszentmiklósi Feruna Nonprofit Kft. kipakolta a berendezési tárgyakat, az intézményt bezárta, és az ellátottak az otthonukban tartózkodnak – mondta el lapunknak Göbl Vilmos, az önkormányzat sajtóreferense.
A kormányhivatal májusban hivatalból közigazgatási hatósági eljárást indított, azonnali helyszíni ellenőrzéssel, amelynek során a szakemberek megállapították: a fenntartó cég az intézmény működtetésével felhagyott, szociális szolgáltatást nem nyújt, az ellátottakról nem gondoskodott megfelelően, a működési engedély módosítására, visszavonására irányuló kérelmet nem nyújtott be határidőre, továbbá az intézmény megszüntetésével kapcsolatos bejelentési kötelezettségének sem tett eleget az üzemeltetést engedélyező elsőfokú hatósághoz. A kormányhivatal vizsgálatában megállapította: a jogsértésekkel az ellátotti jogok is súlyosan sérültek, a hatóság ezért bírság kiszabásáról, valamint a Liliom engedélyének visszavonásáról döntött.
A 32 vásárhelyi gondozott így, ha nem is az utcára került, vissza a családokhoz, ahol jósolhatóan nem tudják úgy gondjukat viselni, mint a szakemberek. Az intézetben napközben társaságuk volt – ezzel az is megszűnt. Az intézmény szakmai vezetője, Gyürki Klára és a szülők nem akartak a sajtóhoz fordulni, de a kérdés megmaradt: mi lesz a 32 gondozottal?

Megkerestük a vásárhelyi Kapcsolat Központot, tudnak-e segíteni a 32 bajba jutott fogyatékkal élőnek? Bálint Gabriella, a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás (HTKT) Kapcsolat Központ főigazgatója a jobb érthetőségért a hátteret is felvázolta: – A Kapcsolat Központ szerkezetátalakításakor az új struktúrában a fogyatékkal élők nappali intézete más telephelyen működött volna. Hasonló, közepesen értelmi fogyatékosokról gondoskodó intézetünk, a Szivárvány már létezett, lett volna az épületben egy önálló bejáratú folyosó, az ezzel kapcsolatos integrációról megkérdeztük a szülőket. Akkor egyetértettek vele, majd megváltoztatva véleményüket új fenntartót kerestek és találtak, amely 2010-től idén április 30-áig üzemeltette a Liliomot. Akkor sem akart nekik senki rosszat, nem tehetünk arról, hogy a bizonytalant választották. Állítom, ha maradnak a Kapcsolat Központban, a mai napig működik az intézmény.

A főigazgató még közölte: a város lehetőségeihez mérten minden segítséget megad a nehéz helyzetbe került fogyatékosoknak. A Csodaház Foglalkoztató Napköziben jelenleg 5 szabad hely van, ahová akár azonnali felvételt biztosíthatnak a kérelmezőnek. Eddig egy család kereste meg őket.

Forrás: delmagyar.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


kilenc + 3 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 11:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - a Hobby Rádió informatikai magazinja (a pénteki műsor ismétlése)

  Érdeklik önt az informatikai újdonságok? Szeretne naprakész információkat kapni a szoftverek akadálymentességéről? Szeretne képben lenni az IT világ fontosabb történéseivel? Ha ezekből legalább egyre igen a válasz, hallgassa a műsort minden pénteken 8-tól (ismétlésként este 20-tól) a Hobby rádióban!

  Rövid bemutatók, interjúk, érdekes beszélgetések. Az önfelett szórakoztatást a három házmester biztosítja: Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté.

  Gépház - Kopogjon be hozzzánk!

 • 16:00: US fever show - listavezető dalok Amerikából két órán keresztül
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - a HELMA beszélgetős irodalmi műsora. Szerzők és könyveik bemutatása. - Műsorvezetők: Pregh Balázs és Dvariecki Bálint
  A HELMA kiadónál megjelenő szerzők és azok köteteinek bemutatása.

  Izgalmas és érdekes szerzőkkel és kötetekkel ismerkedhet meg a hallgatóság.

  Ha szereted a könyveket, szeretnél a szerzők életébe bekapcsolódni, akkor itt a helyed nálunk!

  Az adások 40-60 perces időtartamban mutatják be az aktuális vendégünket, írói munkásságát.

  A két műsorvezető Pregh Balázs és Dvariecki Bálint vár mindenkit szeretettel!

  Keresd hangoskönyveinket a www.helma.hu web-oldalon.
  A HELMA Facebook oldala
 • 21:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 23:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 3. vasárnap, Kornél, Soma napja van.
Az év 26. hete és 184. napja.
Holnap Ulrik napja lesz.

1807. Szentes János nyugalmazott kapitány a királytól engedélyt kap nyomda alapítására Sárospatakon.


1825. Már 13 év és 3 hónap óta nem tartatott országgyűlés; de Ferenc király elvégre meggyőződött, hogy az abszolutizmussal boldogulni nem lehet, azért július 3-án országgyűlést hirdetett Pozsonyban szeptember 11-ére.


Rab Zsuzsa / 1926. júl.3. - /

Verem

"...Itt Petőfi csak olajnyomat,
Arany erre az utat se tudja,
Itt Dózsa csak szivar,
Ady meg lila bankó,
a világűr egy vicc csak a bortócsában.
De országnyi a padló,
amelyről záróra után
felsöprik a csillagokat,
a Fiastyúkot,
a botló cipők jajdulását,
a morzsolódó gerincek csontporát,
a vállakról leszakadt
karokat.

Ebből a veremből
kijutni:
egymás keze volna kötél.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három szorozva hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com