Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Blondie - Maria
32
hallgató

Fontos tudnivalók a népszámlálásról

- 2011. szeptember 16. 15:12 - 861 megtekintés

A Központi Statisztikai Hivatal (továbbiakban KSH) idén 15. alkalommal időközi népszámlálást tart a Magyarország területén élő lakosság körében. A 2011. október 01-31-e között megvalósuló felmérés célja hazánk népességének teljes körű összeírása. Ez az egyetlen olyan módszer, amellyel pontosan megismerhetjük Magyarország összes lakosának életkörülményeit. A népszámlálás egy globális program része, általa adunk pontos képet magunkról a szomszédainknak, az Európai Uniónak és az egész világnak. A népszámlálás mindenkit érintő, országos ügy. Az adatok megbízhatósága érdekében a részvételt és a hiteles adatközlést a törvény kötelezővé teszi.

A kérdőíveket szükséges megválaszolnia annak, aki:
– életvitelszerűen Magyarország területén él,
– akik külföldi állampolgárként három hónapnál hosszabb ideig tartózkodnak hazánkban,
– akik átmenetileg, egy évnél rövidebb ideig külföldön tartózkodnak, de Magyarországon bejelentett lakóhellyel rendelkeznek. A népszámlálás során összeírnak valamennyi lakást, függetlenül attól, hogy lakott vagy üres, továbbá minden olyan, lakásnak nem minősülő lakóegységet is, amelyben életvitelszerűen élnek. Összeírják tehát a lakott üzlethelyiségeket, hétvégi házakat, viszont nem veszik számba azokat az üdülőket, nyaralókat, amelyekben csak alkalmanként tartózkodnak. Kérdőíveket töltenek ki valamennyi olyan intézményről is, amely szálláshelyként szolgál, például a kollégiumok vagy az idősek otthonai.

A 2001. évi gyakorlatnak megfelelően az önkéntes adatszolgáltatás kérdőíveken történik. A válaszadás módjáról teljes mértékben mi dönthetünk, választhatjuk az:
– internetes (online) kitöltést,
– a papír alapú önkitöltést,
– valamint a hagyományos, számlálóbiztos segítségével történő válaszadást. A számlálóbiztosok már szeptember végén minden postaládába eljuttatják az adatszolgáltatói csomagokat egy-egy kérdőívvel, tájékoztató levéllel és az internetes kitöltéshez szükséges belépési kóddal. A boríték tartalmát érdemes őrizni a kitöltés befejezéséig! Mindenki Értesülhet belőle a:
– számlálóbiztosa nevéről,
– igazolványszámáról (azonosításra szolgál),
– esetleg elérhetőségéről. Figyelem: a számlálóbiztos nem kérheti el hivatalos iratainkat! Probléma esetén a KSH zöldszáma hívható: 06/ 80 200 014, 06/ 80 200 224

Ez évben lehetőség nyílik az online kitöltésre a www.enepszamlalas.hu weboldalon, ami a válaszadás leggyorsabb, legkényelmesebb és legkörnyezetkímélőbb módja. Minden állampolgár 2011. október 1-je előtt levélben kap a kérdőívekhez egy internetes belépési kódszámot is, melynek segítségével a népszámlálás honlapján (www.enepszamlalas.hu) válaszolhat a kérdésekre. Október 1. és 16-a között bárki megkezdheti, és abbahagyhatja az elektronikus kérdőív kitöltését. A válaszadást az “elektronikus kérdőív segítő útmutatásai” is könnyítik. Ha egy háztartás az online kitöltés mellett dönt, az esetben valamennyi, az egy háztartásban élő kiskorú és felnőtt személy válaszait elektronikus úton kell benyújtania. Ha a család bármely tagja megtagadja az elektronikus válaszadást, úgy a népszámlálás időszakában a kérdezőbiztosok mindenkivel, egyenként felveszik a nyomtatott kérdőívet. A hiánytalanul kitöltött kérdőívek befogadásáról visszaigazolást kap a válaszadó, amelyet célszerű megőrizni.

A kérdőíveket természetesen idén is ki lehet majd tölteni papíron, ekkor két eset lehetséges: az önkitöltés vagy a számlálóbiztos általi személyes kérdőív felvétel. Önkitöltés esetén jelezni kell a számlálóbiztosnak, hogy a lakás kérdőív (1 db.) mellett hány személyi kérdőívet hagyjon a háztartásban: éppen annyit, ahányan a lakásban élnek, vagy ideiglenes távollét után oda járnak haza például a felsőoktatásban tanuló diákok. A megválaszolt kérdőíveket a számlálóbiztosoknak kell átadni egy előre egyeztetett időpontban, aki hiányosan megválaszolt nyomtatvány esetén ismételten felkeresi otthonát. A kérdőívek kitöltési határideje október 16-a. A kérdőívek megválaszolása a hagyományos módon, a számlálóbiztosok segítségével is megtörténhet. Ebben az esetben a számlálóbiztos keresi fel otthonában azért, hogy a legmegfelelőbb, egyeztetett időpontban tehesse fel a kérdéseket. Az adatok felvételekor nem szükséges mindenkinek otthon lennie, olyan felnőtt is válaszolhat a kérdésekre, aki a többi ott élő adatait pontosan ismeri.

A kérdőív kitöltését akár magunk végezzük interneten vagy papíron, akár a számlálóbiztos segítségével, fontos, hogy a lakáskérdőívvel kezdjük. Itt szerepelnek ugyanis a lakásban élők számára vonatkozó kérdések is, amelyek meghatározzák, hogy ezt követően hány személyi kérdőív megválaszolására lesz szükség. A lakás kérdőívekből minden háztartásban csak egyet kell kitölteni lehetőleg a lakás jellemzőit legjobban ismerő felnőttnek. Ismerni kell ehhez többek között a lakás építésének dátumát, a falazat anyagát, az ingatlan rendeltetését, az abban található helyiségek számát, a lakás alapterületét, a szennyvíz elvezetés módját, a fűtési lehetőséget, Stb. Személyi kérdőívet mindenkiről ki kell tölteni, aki a lakásban él, amelyben alapvető tényadatokat kell közölni: például a születésünk időpontját, állampolgárságunkat, családi állapotunkat, gyermekeink számát és születési dátumát, éppúgy, mint iskolai végzettségünket, foglalkozásunkat vagy a munkahelyünk jellemző tevékenységét. De itt adunk számot a napi közlekedési szokásunkról és nyelvtudásunkról is. A személyi kérdőív végén találjuk azokat a kérdéseket, amelyek önkéntesen megválaszolhatók: ezek a válaszadók anyanyelvére, nemzetiségi és vallási kötődésére, esetleges tartós betegségére vagy fogyatékosságára irányulnak.

Látássérültek tájékoztató anyaga (KSH, népszámlálás, 2011. október 01-31.)
2011. október 01 és 31-e között zajlik a népszámlálás hazánkban. A kérdőívek kitöltése, valamint a biztonság érdekében idén a fogyatékosügyi szervezetek képviselőivel tárgyaltak a KSH képviselői. A KSH A3-as formátumú, nagyított kérdőíveket juttat el az MVGYOSZ azon tagegyesületeinek, akik felvállalják a:
– kérdőívek eljuttatását tagjaikhoz,
– Segítenek azok kitöltésében, ha annak igénye felmerül,
– összegyűjtik, majd eljuttatják a számlálóbiztosoknak a kérdőíveket. Az egyesületek vezetőit előzetesen levélben kérdeztük meg a feladatok felvállalásáról. Lentebb azon egyesületek listáját közöljük, akik aktívan részt vesznek a népszámlálás zökkenőmentesebb lebonyolításában.
– Vakok és Gyengénlátók B.A.Z. Megyei Egyesülete: kérdőívek kitöltése, összegyűjtése, továbbítása.
-Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesülete: kérdőívek eljuttatása tagjaik részére megkeresés esetén.
– Vakok és Gyengénlátók Komárom Megyei Egyesülete: részt vállalt a kérdőívek terjesztésében, kitöltésében, összegyűjtésében.
– Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete: részt vállalt a kérdőívek terjesztésében, kitöltésében, összegyűjtésében.
– Zala Megyei Látássérültek Egyesülete: részt vállalt a kérdőívek terjesztésében, kitöltésében, összegyűjtésében. – LÁRKE: részt vállalt a kérdőívek kitöltésében, összegyűjtésében. Papír alapú kérdőívek kitöltése mellett idén lehetőség nyílik az online válaszadásra is. Az akadálymentes honlapot az “Informatika a Látássérültekért” Alapítvány szakembereivel kívánja látássérültek számára hozzáférhetővé tenni és teszteltetni a KSH. (Minden más tudnivaló (lásd tájékoztató anyag)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


4 + = tizenegy

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy szorozva négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com