Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ossian - A bátrakért
63
hallgató

Gyorsabb felépülés az otthonápolást igénylő személyek számára

- 2015. március 19. 8:21 - 2004 megtekintés

Egy-egy baleset, hosszabb rehabilitációs kezelést igénylő betegség esetén komoly terhet jelenthet a családoknak a felépülést szolgáló gyógyászati segédeszközök megvásárlása. A Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja (MEREK) erre kínál megoldást egy olyan országos logisztikai hálózat megteremtésével, mely lehetővé teszi az ún. támogató technológiák kölcsönzését.

A szolgáltatás igénybevételével csökkenthető a kórházi, rehabilitációs kezelés időtartama, és a kliensek megszokott környezetükben, gyorsabban gyógyulhatnak. Az országos hálózat negyedik alapkőletételére Debrecenben került sor, 2015. március 17-én. Ezt követi majd a további két központ folyamatos létrehozása. Az EU-s forrásból megvalósuló projekt keretében, a Guruló Műhelyhálózattal együttműködve, hat vidéki helyszínen – Győr, Székesfehérvár, Pécs, Miskolc, Debrecen, Mórahalom jönnek létre a logisztikai központok. Itt kölcsönözhetők lesznek a házi gondozást segítő kellékek: elektromos ágyak, higiéniai eszközök, emelők, járást, egyéb otthoni akadálymentesítést segítő eszközök. Az ünnepélyes alapkőletételen részt vett Ferencziné Kun Beáta, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Hajdú-Bihar Megyei Kirendeltségének mb. főosztályvezetője, aki elmondta, hogy „országos szinten közel 500.000 főre tehető a fogyatékossággal élők száma, ebből 23.200 mozgássérült személy. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Hajdú-Bihar Megyei Kirendeltsége fenntartásában működő bentlakásos intézményekben a fogyatékkal élők száma 900 fő. Ezekben az intézményekben is szükség van az ellátottak életkorának és állapotának megfelelő gyógyászati segédeszközökre. Éves szinten Hajdú-Bihar megyében 700-800 főre tehető az ápolási díjat igénylők száma, akik tartósan gondozásra szoruló hozzátartozójuk otthoni ápolását végzik. Számukra mind hasznos lesz az új logisztikai központ szolgáltatása.” Az alapkövet Ferencziné Kun Beáta asszony és Kogon Mihály, a MEREK igazgatója közösen helyezték el. Kogon Mihály elmondta, hogy dán modell alapján alakítják ki a szolgáltatási rendszert, mely nemcsak a támogató technológiák kölcsönzését teszi lehetővé, hanem a felhasználók egyéni igényeit is figyelembe veszi. A tervezett 6 hónapos kölcsönzési idő ráadásul rugalmas keretet tesz lehetővé: az eszközök karbantartás után ismét kikölcsönözhetőek vagy a felhasználó állapotához jobban igazodó eszközre cserélhetők. További információ: http://gurulo.hu/logisztikai-kozpontok

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


hat - = 5

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. június 2. péntek, Kármen, Anita napja van.
Az év 22. hete és 153. napja.
Holnap Klotild napja lesz.

1247. IV. Béla a János-vitézeknek adományozta a szörényi földet és Kúnországot, azaz: Moldvát, és Havasalföldet az Olt folyóig, következő föltételek alatt: az elpusztult birtokot kötelesek külföldről népesíteni.


1753. A Hódmezővásárhelyen kirobbant fegyveres felkelést a megyei hatóságok katonasággal elnyomják.


Radnóti Miklós: Június

Nézz csak körül, most dél van és csodát látsz,
az ég derűs, nincs homlokán redő,
utak mentén virágzik mind az ákác,
a csermelynek arany taréja nő
s a fényes levegőbe villogó
jeleket ír egy lustán hősködő
gyémántos testű nagy szitakötő.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három plusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 317

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com