Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Clock - U Sexy Thing
28
hallgató

Gyutai Adrián lemondott támogatása nagy részéről, hogy segítse a mozgássérülteket

- 2014. szeptember 3. 13:36 - 1809 megtekintés

Már a rehabilitációs szakaszban jár a vállműtéten átesett Gyutai Adrián, akinek augusztus elején, több helyen eltört a kulcscsontja, zúzódott a láb-, és kézfeje, három foga letört és alaposan meghúzódott a nyaka. A Superstock 600-as kategóriában versenyző paksi motoros ezt az időszakot használta fel arra, hogy segítsen azokon, akik minden támogatást megérdemelnek. A Tomracing Motorsport Team versenyzője ugyanis lemondott egyik szponzora, a VIP-Phone Hungary Kft. anyagi támogatásának nagy részéről, és a céggel karöltve számítástechnikai eszközökkel járul hozzá az itt élő és tanuló mozgássérült gyermekek életének megkönnyítéséhez.

A 2014-es szezon legbalszerencsésebb hétvégéjét zárta augusztus elején, Poznanban Gyutai Adrián, miután megnyerte mind a szabadedzést, mind pedig az időmérőt, és az első futamon a rajtot követően az első helyen haladt, amikor hatalmasat bukott. Adrián percekig feküdt eszméletlenül az aszfalton, azonnal a helyi kórházba vitték. A 23 éves paksi motorost a Sportkórházban megműtötték, és a beavatkozás alatt egyértelműen kiderült, a többszörösen eltört kulcscsontja csak egy hosszabb rehabilitáció alatt gyógyul meg teljes egészében. Adrián már a rehabilitációját végzi, ám ezekben a nehéz időkben sem feledkezett meg arról, hogy segítsen a rászorultakon.
A Tomracing Motorsport Team versenyzője megállapodott egyik szponzorával, a VIP-Phone Hungary Kft.-vel, hogy a Mozgásjavító Intézet számára lemond a támogatása 80 százalékáról, és ezen összeg fejében a cég számítástechnikai eszközökkel segítse a mozgáskorlátozott és mozgássérült gyermekek iskoláját. Az elhatározást tett követte, és a héten már Adrián és a cég ügyvezetője, Rodriguez Dávid első lépésként át is adták ajándékukat az iskola igazgatójának, Locsmándi Alajosnak.
?Nagy örömünkre szolgál, hogy a VIP-Phone Hungary Kft. támogatottjával, Gyutai Adriánnal át tudtuk adni azokat a számítástechnikai eszközöket a Mozgásjavító Intézetnek, melyről megegyeztünk egymással. Jó érzéssel tölt el minket, hogy egy olyan fiatal tehetséget támogathatunk Adrián személyében, aki nemcsak a versenypályán jár az élen, hanem mások önzetlen megsegítésében is. Tudjuk róla, hogy eddig is több esetben vállalt már hasonló szerepet, és úgy véljük, hogy példaértékű a cselekedete, hiszen az általa magas szinten űzött sportág rengeteg anyagi áldozattal jár. Bízunk benne, hogy az általunk nyújtott segítség megkönnyíti majd a Mozgásjavító Intézet lakóinak életét. Nem titok, már most szóba került, hogy Adriánnal közösen továbbra is támogatjuk az intézményt. Ugyanakkor kívánunk Adriánnak gyors felépülést, és reméljük, mihamarabb motoron láthatjuk őt a mezőny élén száguldani? ? fogalmazott a cég ügyvezetője, Rodriguez Dávid.
Az országos beiskolázási körrel rendelkező zuglói Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Szakközépiskola, Egységes Gyógypedagógia Módszertani Intézmény és Kollégium 110 éve oktat, nevel, fejleszt mozgáskorlátozott gyermekeket és fiatalokat. Az intézmény igazgatója úgy vélte, Adrián mindenképpen példának állítható ebben a túl anyagias világban a fiatalok elé.
?Adrián már nem először segíti intézményünket önállóan vagy éppen a csapatával együtt. Gyermekeink a mai napig nem felejtik el azt a fantasztikus bemutatót, amit tavaly tartottak intézményünk udvarán. Nagyon köszönjük Adriánnak és a VIP-Phone Hungary Kft.-nek a felajánlásukat, és úgy véljük, hogy például a Lenovo laptopot diákjaink nagy örömmel használhatják majd tanulmányaik során, segítheti kapcsolatépítésüket, kommunikációjukat? ? közölte Locsmándi Alajos, a Mozgásjavító Intézet igazgatója.
Kollár Katalin kuratóriumi elnök hozzátette, az intézmény dolgozói 20 éve hozták létre a Zsótér Pál Alapítványt, melynek egyik alapvető célja a mozgáskorlátozott gyermekek és fiatalok önálló életvitelre való felkészítésének támogatása. Éppen ezért nagyon köszönik a felajánlását Adriánnak és a cégnek, mert ezzel a mindennapi életben nyújtottak nélkülözhetetlen segítséget.
A Tomracing Motorsport Team motorosa boldogan hagyta el a Mozgásjavító Intézetet, és bízik abban, hogy továbbra is segíteni tudja az itt élő és tanuló gyermekek mindennapjait.
?Örülök, hogy sikerült a VIP-Phone támogatásával segítenünk a Mozgásjavító Intézetnek, amelyhez már régi kapcsolat fűz. Mindig nagyon jó érzés segíteni és örömet szerezni azoknak, akiknek nagyon nagy szüksége van rá, remélem, hogy ha csak egy kicsit is, de sikerül ezeknek a gyerekeknek az életét megkönnyítenünk. Egyszerűen erkölcsi kötelességem, hogy melléjük álljak. Nagyon fontosnak tartom, hogy amikor és amiben csak tudunk, segítsünk az intézményben élő és tanuló gyerekeknek, úgyhogy már most megállapodtunk a szponzorommal abban, hogy még az idén egy jótékony árverést szervezünk a támogatásukkal, és annak teljes bevételét is átutaljuk az iskola életének megkönnyítése céljából. Szeretnék minél több versenyzőtársamat és támogatómat megkérni arra, hogy csatlakozzon az akciónkhoz, és az akció sikerét segítsék különböző felajánlásokkal, amit aztán elárverezhetünk? ? jelentette ki a 23 éves paksi motoros, akinek csapata, a Tomracing Motorsport Team azonnal jelezte, versenyzőjük mellé áll ebben a jótékony akcióban is.

Forrás: motorsportal.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


9 - = három

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 9:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Bélyegalbum - A Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetségének műsora - műsorvezető: Turcsányi Éva
 • 15:00: 4 ütem - autós magazin
 • 16:00: -
  • A hét prózája - Zsoldos Árpád - Irodalmi rádió műsora)
  • Take away - a BBC. Angol nyelvleckéje
  • QTC - Zentai Tibor rádióamatőr műsora (Szerkesztő: Rózsa Dezső)
  HA2MN - Tibi a Hobbyrádiónak

  Hívójelem HA2MN, nevem Zentai Tibor. A név nem hiszem, hogy sokat mondana bárkinek, ugyanis a hívójelem alapján ismernek világszerte. Amatőr rádiós vagyok, az első rádió-összeköttetésemet saját építésű rövidhullámú adóval már több mint 44 évvel ezelőtt "kínlódtam össze". Azóta a rádióhullámok segítségével bejártam a világ szinte minden szegletét, s ahova eddig nem jutottam, igyekszem eljutni.

  Első szakmám szerint erősáramú üzemmérnök vagyok, s hogy elektromos területet választottam szakmámnak, köszönhető a rádióamatőrködés iránti gyermekkori érdeklődésemnek. Később külkereskedelmi végzettséget is szereztem, s valahol ebben is ott van a rádiós hobbi hatása - ugyanis a nemzetközi rádióamatőr forgalomban az angol nyelv használata kényszerűség. Én pedig tanultam a nyelvet szorgalmasan.

  A Hajdú QTC a rádióamatőrök havi hangos híradója, amelyet a rádióamatőr hullámsávokban sugároznak. A QTC nemzetközi rádiótávírász rövidítés, jelentése "közlemények vannak"

  Rózsa Dezső, HG0EK a Hajdú QTC főszerkesztője a 2000-es évek közepén keresett meg, hogy legyek QTC készítőinek munkatársa önálló anyagokkal, sorozatokkal. Ez idő óta minden hónapban jelentkezem jegyzetekkel és sorozatokkal, amelyeket magam írok és a hangfelvételt, a hanganyag szerkesztését is - mintegy botcsinálta hangmérnökként - magam végzem. Dezső tőlem adás-kész hangfelvételt kap, természetesen e-mailben.

  A rádióamatőr hobbi hazánkban éppen nem a legfényesebb éveit éli ama tekintetben, hogy az engedélyes rádióamatőrök száma évről, évre csökken, mialatt Európában, Amerikában, Ázsiában és Óceániában az e hobbit művelők száma szépen emelkedik.

  A hobbi kezdete nehéz, hiszen sokat kell tanulni és kitartás kell ahhoz, hogy valaki sikeres rádióamatőr vizsgát tegyen és hívójelet szerezhessen, azaz rádióamatőr engedélyt kapjon.

  Érzékelve a hobbi hazai gondjait elhatároztam, hogy "emberi nyelven" írok egy mesét arról, hogy mi a rádióamatőr, mit csinál a rádióamatőr, s nagyjából mit kell megtanulnia ahhoz, hogy az éter hullámain létrehozhassa első rádió-összeköttetését a világgal. Azért gondoltam "emberi nyelvre", mert ha két rádióamatőr magyarul beszélget egymással, kódokkal, rövidítésekkel, szakszavakkal, hívójelekkel dobálózik, s nincs a hobbin kívülálló ember aki azt megértené.

  Ugyanis mi rádióamatőrök - többek között - a Titanic hivatásos rádióstisztjeinek civil és amatőr leszármazottai és örökösei vagyunk.

  Annyit még meg kell jegyezni, hogy a hangzóanyag minősége korlátozott, hiszen a rádióamatőrök a lehető legkisebb sávszélességre törekednek éterbeli munkájuk során. A hi-fi hangminőség nem ránk jellemző, ellenben a zajos viszonyok közötti legjobb érthetőség elérésére való törekvés igen.

  73 - vagyis magyarul minden jót kívánok a hallgatóknak!

  Tibi, HA2MN
 • 17:00: Live Hungary - a legnagyobb hazai előadók koncertjei
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 21:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 22:00: Egészségedre - Turcsányi Sipos Éva műsora

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 4. hétfő, Ulrik napja van.
Ma van a(z) Nemzetközi szövetkezeti nap.
Az év 27. hete és 185. napja.
Holnap Emese, Sarolta napja lesz.

1490. Mátyás király kegyencei Corvin herceget kifosztják. Corvin János főherceg a királyválasztó országgyűlésen későn vette észre, hogy atyja kegyencei, kit híveinek vélt, őt kijátszották, és a királyi méltóságra Ulászlót emelték. Július 1-én tehát a koronával és kincseivel, hívei kíséretében Sclavónia felé indult, de július 4-én Báthory István vajda és Kinizsy Pál utána siettek s Tolnában a Csonthegyen őt megtámadták és kincseitől megfosztották.


1910. június 12-július 5. Ezer fővárosi festőmunkás sztrájkol munkakörülményei javításáért.


József Attila: Hangya

A bábok között elaludt egy hangya.
Szél, a bábokat most el ne fúdd!
Különben jó az is.

Kis, fáradt fejét csillámokra hajtja,
és alszik véle csöpp árnyéka is.

Egy szalmaszállal fölkelteni szépen!
De jobb, ha már indulunk haza,
erősen beborult-

A bábok közt elaludt egy hangya,
és -hopp- egy csöpp már a kezemre hullt.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három szorozva négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com