Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Műsorajánlat -
32
hallgató

Hamarosan a hallássérültek is használhatják a 112-es segélyhívót

- 2017. szeptember 19. 5:53 - 986 megtekintés

A segélyhívó szolgálatok elérésének egyik alternatív módja lehet a 112 segélyhívószámra küldött rövid sms üzenet, ami a hallássérültek számára is lehetővé teszi a segélyvonal igénybe vételét.

A rászoruló hallássérült embereknek módjuk lesz sms üzenetben segítséget kérni a 112-es segélyhívó számon. Ennek segítségével számukra is hozzáférhetővé válik a segélyhívó szolgálat igénybevételének lehetősége.

Ezt írja elő az elektronikus kommunikációt szabályozó törvény módosító javaslata, amelyet a kormány a mai ülésén hagyott jóvá. A segélyhívó szolgáltatások ugyanis jelenleg ingyenesen elérhetőek a 158, 155 és a 150-es nemzeti segélyhívó számokon valamint a 112 európai segélyhívó számon keresztül. “A segélyhívó szolgáltatásokat azonban csak telefonhíváson keresztül lehet elérni, s ez a hallássérült személyekkel szembeni hátrányos megkülönböztetés, amely bizonyos esetekben késleltetheti a segítségnyújtást azon személyek számára, akik erőszakos bűncselekmények áldozatai” – áll a törvénymódosításban, melyet a közlekedési minisztérium és a belügyminisztérium közösen terjesztett a kormány elé.

A 112-es segélyhívó szám sms üzeneten keresztüli elérése főleg a hallássérült embereket szolgálja, de olyan esetekben is alternatívát kínál, mikor a bajba jutottnak nem biztonságos telefonálnia. Ilyenek lehetnek például az erőszakos bűncselekmények áldozatai vagy szemtanúi.

A módosítás alapján Szlovákiában biztosítani kell az eCall hívások fogadását és feldolgozását. Az eCall hívás olyan segélyhívás, amely személyautóból vagy teherautóból (3,5 tonnáig) érkezik a 112-es segélyhívószámra. Ezt vagy maga kezdeményezte a bajba jutott autó személyzete, vagy a balesetet szenvedő jármű automatikus segélyhívásaként érkezik a központba.

Az eCall az egyszerű segélyhívástól abban különbözik, hogy az operátor és a jármű személyzete között hangkapcsolatot hoz létre, s ezen kívül a hangcsatornán keresztül automatikusan elküldi a jármű adatait. Ezek tartalmazzák a jármű típusát, helyzetét, a menetirányt, az üzemanyag fajtáját és az utasok számát.

Ezeknek az információnak a birtokában sokkal gyorsabb és hatékonyabb lehet az integrált mentőszolgálat egységeinek bevetése, és a segítségnyújtás még olyan esetekben is, amikor a jármű utasai a baleset következtében nem tudnak kommunikálni és segítséget hívni.

A törvénymódosításnak 2018. január 1-én kellene hatályba lépnie.

Forrás: bumm.sk

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


kettő * = 12

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat szorozva egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com