Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Reklám
52
hallgató

„Hello, hello villalakók!” – avagy mi a helyzet a paralimpiai faluban?

- 2021. augusztus 28. 9:25 - 675 megtekintés

Sportolóink már jó pár napja elfoglalhatták szállásukat nagyjából tízezer kilométerre kishazánktól. A tokiói paralimpiai faluban, a járványhelyzet ellenére jó a hangulat, erről pedig beszámoltak a Magyar Paralimpiai Bizottságnak.

Fotó:hparalimpia.hu

Világcsúcstartó távolugrónknak az átállás mellett, a japán időjárási viszonytagságokat próbálja megszokni. Persze ettől még szívesen nézelődik a faluban, ha a hőmérő nem mutat 30 fokot, a páratartalom pedig nem üti meg a 70-80%-ot: „Beköltözés után hamar megszoktam a környezetet, egyedül a kartonpapírokból összerakott ágyakat furcsáltam, viszont már jókat alszom rajta. A kajára nem lehet panaszom, nagyon jókat, változatosakat lehet enni. A faluban  a kedvenc helyem a vízesés, ahonnan indul egy hosszú út, végig a világ zászlóival. Az atlétikai stadion a másik nagy favoritom, alig várom már, hogy rekortánra lépjek. Remélem mindhárom számomban sikerül majd érmet nyernem Tokióban.”

A 200 méter KL1-ben induló Kiss Péter nagy reményekkel érkezett a japán fővárosba. Korábban még soha nem járt ilyen messze hazánktól, így neki is problémákat okozott az időeltolódás. Azonban élvezi a tokiói hangulatot, és alig várja már, hogy vízre szállhasson: „Először azt hittem könnyen megszokom az időeltolódást, sajnos nem így lett. De a paralimpiai falu nyüzsgése nagyon tetszik nekem, szerencsére van egy kis időm bejárni az egészet. A szuveníreket már sikerült beszereznem, úgyhogy teljesen koncentrálhatok a versenyszámomra. Igyekszem megszokni az időjárást, ki akarom magamból hozni, amit tudok.”

A Rio-i paralimpiát is megjárt Varga Kata másodszor szállhat vízre Tokióban, így rutinosabban felkészült az átállásra, nem is volt ezzel problémája. A bakancslistáján már most ott szerepel, hogy szeretne legalább még egyszer visszajönni Japánba, és tervei között áll a Fuji meghódítása: „Két évvel korábban jártunk már itt egy teszt versenyen. Az akkor megtapasztalt, jól bevált átállási procedúrát alkalmaztuk most is. A japán kultúra engem nagyon lenyűgöz, nagyon adom ezt a perfekcionizmust, amit művelnek. Az itt dolgozó emberek kedvessége nagyon szimpatikus lett. Nagyon jól sikerült a felkészülésem, ezért természetesen cél a dobogó. Látjuk az ellenfeleim időeredményeit, de azt is tudom, hogy bármi bekavarhat a versenyekbe.

Kata, és Peti Japán idő szerint először szeptember 2-án szállhat vízre parakenuban, míg Luca augusztus 28-án állhat rajthoz 100 m síkfutás előfutamában. Ezt követően augusztus 31-én távolugrásban, majd szeptember 4-én 400 m síkfutásban versenyzik a XVI. Paralimpiai Játékokon.

(Forrás:hparalimpia.hu)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


+ egy = 8

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. szeptember 29. péntek, Mihály napja van.
Az év 39. hete és 272. napja.
Holnap Jeromos napja lesz.

1848. Eötvös József br. elhagyja Magyarországot. (Bécsbe, majd Münchenbe megy.)


1850. A pesti József Ipartanoda és a bölcsészkari Mérnöki Intézet egyesítése.


Fazekas Mihály: Csokonai nevenapjára

"...Hadd távozzanak a lengeteg és ravasz
Emléknek repeső képei. Nézd druszám,
Bacchus régi barátunk
Most hirdet jeles innepet.

Vivát! érjen azért annyi Mihály-napot,
Amennyit csak akar, jó drusza, mink pedig
Amennyit lehet, és azt
Vígasságba fecsérljük el."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc szorozva három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 320

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com