Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Jazzklub - Zsuffa Péter m*sora
26
hallgató

Tokyo 2020 – 4. nap “Frissítés”

- 2021. augusztus 29. 10:35 - 511 megtekintés

Augusztus 24-én elkezdődött a XVI. Paralimpiai Játékok, cikksorozatunkban minden nap a magyar érdekeltségű menetrendet, versenyeket gyűjtjük össze a legfontosabb információkat az eredmények alapján ami Magyar Paralimpiai Bizottság hivatalos weboldalán jelenik meg.

 

PARA-ASZTALITENISZ (Tokiói Fővárosi Sportcsarnok)

Szvitacs Alexa (S8), két győzelemmel és egy vereséggel lépett tovább csoportmásodikként az elődöntőbe, ahol az ausztrál Na Lei Livel csap össze 12:20-kor (5:20). Mivel a paralimpián nem rendeznek bronzmérkőzéseket, az eredménytől függetlenül az Európa-bajnok para-asztaliteniszező már biztos paralimpiai érmesnek mondhatja magát. Az érmeket a döntő után, augusztus 30-án osztják.

“A harmadik szettet 2-0 után gyorsan be akartam fejezni, és pont itt fordult meg a mérkőzés. Utána már nem tudtam a játékomat játszani. Rendkívül boldog vagyok a bronzérem miatt, de azért egy nagy adag hiányérzet is keletkezett bennem. Nincs mit tenni. Tanulok a hibákból és Párizsban megpróbálok még jobban szerepelni.” – mondta Alexa az elődöntő után.

London paralimpiai bajnoka, Pálos Péter (S11) 13:00-tól (6:00) elődöntőzik a francia Lucas Creange-val. Peti ugyancsak biztos érmesnek mondhatja már magát Tokióban.

“a negyedik szett után egy kicsit már feladtam, nehezen találtam fogást a stílusán, de összejött, bár magam sem tudom, hogyan. Megnyugtatott az utolsó szettben, hogy elfogadtam, bronzérmes leszek. Ez új erőt adott és sikerült behúzni. Embertelen fáradt vagyok, de holnap döntő és majd látjuk,ki a jobb.” – idézte fel az elődöntőt Peti.

 

PARAATLÉTIKA (Olimpiai Stadion)

Atlétáink közül világ-, és Európa-bajnok a Ekler Luca (T38) kezdi meg elsőként a szereplést 100m síkfutásban. Az előfutam 10:38-kor (3:38), a döntő 20:01-kor (13:01) kezdődik.

“Nagyon örülök annak, hogy a délelőtti eredményemen sikerült javítanom, igaz, többet vártam magamtól, mondjuk egy érmet, de nem vagyok csalódott. Volt egy meglepetésemberünk, a kolumbiai lány, vele még sosem versenyeztünk, először futott velünk, így nem tudtuk, mire számítsunk. A német ellenfelem is nagyon jó formában volt, pedig előtte sérülésekkel bajlódott, ezért nem vártam tőle, hogy ilyen jól megy majd neki, úgyhogy ha innen nézzük, jó az a negyedik hely. És úgy vagyok vele, hogy mégiscsak a távolugrás a főszámom, arra készülünk a legtöbbet. Ez most bemelegítésnek jó volt, kifutottam magam. Persze van még mit javítani, főleg a rajtomon, ami a kezem miatt gyengébben megy, és most úgy éreztem, a befutóm is lehetett volna jobb. Nagyon örülök, hogy itt lehetek, amikor először megláttam a stadiont, a fényeket majd a nevemet a kijelzőn, mellett hogy HUN, a hideg kirázott, és belegondoltam, mennyire hálás vagyok aszért, hogy itt lehetek.”

 

PARAKERÉKPÁR (Izu Velodróm)

Ocelka Róbert (B1) és guide-ja, Nagy Gergely folytatják a paralimpia küzdelmeit, miután az első versenynapon új országos csúccsal a tizedik legjobb időt tekerték 4000 méteres üldözéses versenyben. Az 1000 méteres időfutam, egyben döntő 11:01-kor (04:01) indul.

“Abszolút egyéni csúcsot mentünk, ezáltal nagyon elégedettek vagyunk, hiszen ez egyáltalán nem a mi számunk. A rajtot egy kicsit elrontottunk, de így is hoztuk a riói időt. Következnek az országúti számok, amik jobban fekszenek nekünk, de büszkék vagyunk a velodrómban elért teljesítményünkhöz. – mondta Nagy Gergely, a páros guide tagja.

KEREKESSZÉKES VÍVÁS (Makuhari Rendezvényközpont, B csarnok)

Férfi és női egyéni tőr aranyérmekért harcolnak a kerekesszékes vívó-válogatott tagjai. Krajnyák Zsuzsanna és Hajmási Éva (A-kategória), Madarászné Dr. Mező Boglárka (B) 11:00-kor (4:00) kezdenek a táblára jutásért. A nyolcaddöntőket 13:30-kor (6:30), a negyeddöntőket 14:30-kor (7:30), az elődöntőket 17:00-kor (10:00), a bronzmeccseket 18:00-kor (11:00) kezdik. Az A-kategória döntőjét 19:30-kor (12:30) indítják, míg a „bések” fél órával később jönnek.

 • Krajnyák Zsuzsanna – Mieko Matsumoto (JPN) 5:3
 • Krajnyák Zsuzsanna – Yee Yu Chui (HKG) 5:2
 • Krajnyák Zsuzsanna – Ionela Andreaa Mogos (ITA) 5:4
 • Krajnyák Zsuzsanna – Gvantsa Zadishvili (GEO) 5:3
 • Krajnyák Zsuzsanna – Natalia Mandryk (UKR) 5:0
 • Hajmási Éva – Justine Charisse NG (HKG) 5:1
 • Hajmási Éva – Haiyan Gu (CHN) 0:5
 • Hajmási Éva – Alena Evdokimova (RPC) 5:0
 • Hajmási Éva – Nino Tibilashvili (GEO) 5:1
 • Madarászné Dr. Mező Boglárka – Alesia Makrytskaya (BLR) 5:3
 • Madarászné Dr. Mező Boglárka – Ellen Geddes (USA) 3:5
 • Madarászné Dr. Mező Boglárka – Sylvi Tauber (GER) 5:2
 • Madarászné Dr. Mező Boglárka – Irina Mishurova (RPC) 2:5

Nyolcaddöntők:

 • Hajmási Éva – Charissa Justine NG (HKG) 15:10
 • Madarászné Dr. Mező Boglárka – Ellen Geddes (USA) 15:6

Negyeddöntők:

 • Krajnyák Zsuzsanna – Hajmási Éva 4:15
“Megsérültem a csoportban, az olasz lány akkorát csapott a kezemre, volt egy kisebb ájulásom. Onnantól nem is tudom, milyen állapotba kerültem. Be tudtam fejezni a csoportot, jól vívtam de gyakorlatilag mostanra már a kétszeresére dagadt az ujjam, alig mozog. Megpróbáltam, de nem bírtam, ütött egyet Évi, és egyszerűen nem bírtam fogni a pengét. Sajnálom. Nyilván nem fogom erre, de a sérülés azért befolyásolta az eredményt. Amíg jó volt a kezem, addig remekül ment, a sérülés után végig orvos volt velem. Még holnap van a csapat, nagyon bízom abban, hogy a kezem rendbejön addig.”
 • Krajnyák Zsuzsa végül az 5. helyen végzett.
 • Madarászné Dr. Mező Boglárka – Jingjing Zhou (CHN) 11:15
 • Madarászné Dr. Mező Boglárka 5. lett a tokiói paralimpián.
“Nekem már az is bravúr volt, hogy nyolc közé kerültem, mert nem régen, néhány éve kezdtem el tőrözni. Óriási dolog, hogy itt már négybe kerülésért is vívhattam. Végülis én boldog vagyok, úgy érzem, hogy ami technikai tudást eddig magamba szívtam, azt most itt ki tudtam adni, meg tudtam csinálni az akciókat. Persze még van hova fejlődni és van mit pontosítani. A nyolcba kerülésért balkezessel vívtam, és most teljes mértékben éreztem, hogy mit kell csinálni, jól jöttek ki az akciók. A negyeddöntőben én már elengedtem magam, hogy igenis, meg lehet csinálni, úgy voltam vele, hogy szabadon vívjak, csináljam az akciókat, legyen változatos a vívásom. Úgy érzem, hogy ez összejött. Van még hova fejlődni, illetve el kell kerülni, hogy piros lapokat kapjak a beindulások miatt. Nem tudom, pontosan mennyit kaptam, de sokat sajnos. Annyira menni akartam előre, hogy mindig egy kicsit hamarabb indultam el.”
Elődöntő:
 • Hajmási Éva – Natalia Morkvych (UKR) 12:15
Bronmérkőzés:
 • Hajmási Éva – Jing Rong (CHN) 14:15
 • Hajmási Éva tőrben 4. lett.
“Nem lehetek elégedett. Megint nyerni jöttem és ugyanott végeztem, ahol kardban, a negyedik helyen. Nem jó érzés. Nagyon összetett volt az asszó, mert a kínai lány nagyon gyors, ügyes és pontos. Minden egyben volt nálam is, én úgy érzem, hogy koncentráltan tudtam végig vívni. Vezettem, még 14-13-ra is, aztán olyan gyorsan bejött az a két tus, pedig tényleg próbáltam koncentrálni végig. Megvoltak az akciók is …, ilyenkor nehéz mit mondani, mert a munka benne van. Az elődöntős ellenfelemmel, az ukrán lánnyal már nagyon régen vívtam, azt tudni kell, hogy nagyon gyors. Ott is megvoltak végig az akcióim, hogy mit fogok csinálni. Tényleg nem tudok erre mit mondani, mert annyira bíztam benne – mondta könnyeivel küszködve. Holnap még csapat, úgyhogy … Én már ezek után nem tudok semmit mondani, mert eddig is mindig a legfényesebb éremben gondolkodtam, de lecsúszni mindig a dobogóról, az nagyon nehéz. Kardban is negyedik lettem, most is. Most ezt még meg kell emészteni.”

Osváth Richárd (A) 9:00-kor (2:00) már a tábláért vív. A további körök minden esetben a hölgyek A-kategóriás kezdési időpontjai előtt 30 perccel kezdődnek.

 • Osváth Richárd – Matteo Betti (ITA) 3:5
 • Osváth Richárd -Nikita Nagev (RPC) 5:1
 • Osváth Richárd – Zainulabdeen Al-Madhkhoori (IRQ) 5:1
 • Osváth Richárd – Hakan Akkaya (TUR) 5:1

Negyeddöntő:

 • Osváth Richárd – Emanuele Lambertini (ITA) 15:14

Elődöntő:

 • Osváth Richárd -Nikita Nagev (RPC) 15:8

Döntő:

 • Osváth Richárd – Sun Gang (CHN) 7:15
 • Ricsi ezzel ezüstérmesként zárta a tőrözök viadalát.

“Nagyon gyorsak a kínaiak, más sebességen dolgoznak, mint az európaiak, nagyon dinamikusan vívnak, nem hibáznak. Nehéz ezt a ritmust felvenni, kell egy csomó idő, hogy ezt megszokjam, vagy sikerül, vagy nem. Most nem nagyon sikerült. Az olasszal szemben (a negyeddöntőben 4-10-ről fordított ellene) nem éreztem azt az ütemet, ahogy indulni fog, ahogy indul, ahogy támad, és annyira furcsa volt az elején. Aztán ott a végén muszáj volt kockáztatni, azt éreztem belülről, többet mertem vállalni, és akkor ezzel egy kicsit megzavartam. Itt, a kínai ellen ez sem működött, cseréltem már három tőrt, mindent megpróbáltam, hogy egy kicsit megtörjem a lendületét, de nem lehetett kizökkenteni. El kell ismernem, hogy tényleg jobban vívott. Öt éve ugyanez volt (a kínaival vívta Rióban az elődöntőt, és akkor nyert ellene), de egy picivel többet hibázott, és akkor én azt ki tudtam használni, olyan napom volt. A másik az, hogy, Rióban kardban nyertem egy ezüstérmet, utána jött a tőr, az adott egy lendületet, hogy lazábban lehet vívni, már van érem. Most a kard egyéniben nem volt érmem, kikaptam a négybe jutásásért és ezen azért az elmúlt napokban egy kicsit agyaltam. Megnyomja az ember lelkét a teher, hogy ha nem vívott úgy, ahogy kell és van még egy versenyszám, ahol muszáj teljesíteni, nem szabad hibázni. Mert éremért jöttem, ez volt a vágyam. Alapvetően, inkább elégedett vagyok. Ha reggel valaki azt mondja, hogy ezüstérmes leszek, azt mondtam volna szuper, a legjobb eredmény. Annyira nehéz verseny ez, tényleg más, mint egy Európa-bajnokság, világbajnokság, világkupa. Sűrű a mezőny, mindenki többet edz, mindenki jobban készül erre a versenyre, és mindenki nagyon akar nyerni. Itt tényleg nem lehet hibázni.”

 

PARAÚSZÁS (Tokiói Vizes Központ)

 • Iván Bence (SB6) rögtön a második futamban szerepelt 100m mellen 13. helyen végzett 1:2854-es idővel.

“Azt beszéltük meg reggel az edzőmmel, hogy megpróbálok az egyéni csúcsom közelében úszni, ami úgy érzem sikerült, egy másodpercen belül kerültem hozzá képest. Ilyenkor ez jó idő, talán életemben nem úsztam kora reggel 1:28 körül, úgyhogy nagyon örülök neki. A célunk az volt a paralimpián, hogy reggel ússzak két jót, élvezzem, hogy itt lehetek, komolyabb célokat még nem tűztünk ki, hiszen ez az első paralimpiám. A kétszáz vegyesre egyébként jobban készültünk, ott egy hajszál kellett volna a döntőbe jutáshoz, de összességében nem lehetek csalódott, hiszen itt lehettem, ami már önmagában nagy dolog. Elégedett vagyok, többet már nem úszom most Tokióban, 31-én megyek haza.”

 • A következő számban is lesz magyar paraúszó. Száraz Evelin (SB6) ugyancsak 100m mellen 1:42.02-vel, a 6. legjobb idővel jutott döntőbe.

Száraz Evelin, a 100 mell selejtezője után: Nagyon fájt a vége, de örülök, hogy hetedik idővel bejutottam a döntőbe, így van esélyem még egyet úszni, és talán javítani a mostani időmön. Ebben a versenyszámban végül is idén Európa-bajnok voltam, úgyhogy reális célkitűzés volt a továbbjutás. Mindent beleadok, és ami jön, az jön, a döntőben már bármi megtörténhet. Igaz, az új kategóriámban már nem lehetnek érmes elvárásaim, az is szép, hogy a főszámomban döntőt úszhatok. Utána jön néhány nap pihenő, majd a négyszáz gyors és a száz hát, ami mindkettő élményúszás lesz. Igaz, nekem már ez is az!

 • Pap Bianka (S10) 100m gyorson a májusi Eb-n aranyat szerzett. Bia az előfutamban a második legjobb idővel (1:01.46) jutott a délutáni döntőbe.

Pap Bianka, a 100m gyors selejtezője után: “A cél most is a döntőbe jutás volt, már csak azért is, mert két éve a világbajnokságon ez nem sikerült. Most nem akartam ezt megkockáztatni, nagyon örülök, hogy a második legjobb időt úsztam, de ez nem jelent semmit, mert nagyon jó úszókkal versenyzem. Nem számítottam arra, hogy a kanadai lány világcsúcsot úszik már a selejtezőben, mert ötvenen nem úszott olyan jól, de mivel ő volt a korábbi világcsúcstartó is, ez mindig benne van. Most szerintem nagyon felszívta magát, ezt versenyszámot meg szeretné nyerni, és szerintem nem is fog ebbe beleszólni senki, de azért vannak még ott kiadó helyek, amire sokan pályázunk. Egy érem persze nagyon jó lenne, de száz gyors, itt nincs papírforma, századok fognak dönteni. Én azért jöttem, hogy magamat legyőzzem, már annak örülnék, ha a legjobbamat meg tudnám úszni, és ha ez az ötödik vagy a hatodik helyre elég, akkor sem leszek elégedetlen. Ez jó előjel lenne a főszámaimra nézve.”

 • Száraz Evelin (SB6) a 100m mell döntőjében 1:41.19-et úszva 6. lett.
 • Pap Bianka 100m gyorson egy hajszállal lemaradva dobogóról, 4. lett 1:00.80-nal.

“Ha egy picit hosszabb a medence még az ezüst is meglehetett volna, de nem vagyok egyáltalán csalódott, mert javítottam az egyéni csúcsomon és ez volt az elsődleges célunk 100 méter gyorson. Mostmár jöhetnek az erősebb számaim.”

Fotók:hparalimpia.hu

(Forrás:hparalimpia.hu)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


- kettő = 1

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 11:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - a Hobby Rádió informatikai magazinja (a pénteki műsor ismétlése)

  Érdeklik önt az informatikai újdonságok? Szeretne naprakész információkat kapni a szoftverek akadálymentességéről? Szeretne képben lenni az IT világ fontosabb történéseivel? Ha ezekből legalább egyre igen a válasz, hallgassa a műsort minden pénteken 8-tól (ismétlésként este 20-tól) a Hobby rádióban!

  Rövid bemutatók, interjúk, érdekes beszélgetések. Az önfelett szórakoztatást a három házmester biztosítja: Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté.

  Gépház - Kopogjon be hozzzánk!

 • 16:00: US fever show - listavezető dalok Amerikából két órán keresztül
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - a HELMA beszélgetős irodalmi műsora. Szerzők és könyveik bemutatása. - Műsorvezetők: Pregh Balázs és Dvariecki Bálint
  A HELMA kiadónál megjelenő szerzők és azok köteteinek bemutatása.

  Izgalmas és érdekes szerzőkkel és kötetekkel ismerkedhet meg a hallgatóság.

  Ha szereted a könyveket, szeretnél a szerzők életébe bekapcsolódni, akkor itt a helyed nálunk!

  Az adások 40-60 perces időtartamban mutatják be az aktuális vendégünket, írói munkásságát.

  A két műsorvezető Pregh Balázs és Dvariecki Bálint vár mindenkit szeretettel!

  Keresd hangoskönyveinket a www.helma.hu web-oldalon.
  A HELMA Facebook oldala
 • 21:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 23:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. november 27. vasárnap, Virgil napja van.
Ma van a(z) A Nobel-díj alapításának napja, Véradók napja.
Az év 47. hete és 331. napja.
Holnap Stefánia napja lesz.

1842. Gróf Széchenyi István elnöki beszéde a Magyar Tudományos Akadémia ünnepélyes közgyűlésén. A magyar nyelv terjesztésében túlhajtást lobbantott az ellenzék szemére. " A magyarság itt-ott erővel tolta be magát, némely gyűléseken minden egyéb nyel kiküszöböltetett, e kérdés körül izolálva leli magát. "


1904. Első előadását tartotta Budapesten a Thália Társaság színtársulata. A társaság célja a modern drámairodalom és konvencióktól megszabadított színjátszás megismertetése.


Pilinszky János
/ 1921. nov. 25. - 1981. máj. 27. /

Tilos csillagon születtem

Én tiltott csillagon születtem,
a partra űzve ballagok,
az égi semmi habja elkap,
játszik velem és visszadob.

Nem is tudom, miért vezeklek?
Itt minden szisszenő talány,
ne fusson el, ki lenn a parton,
e süppedt parton rámtalál.

S ne félj te sem, ne fuss előlem,
inkább csitítsd a szenvedést,
csukott szemmel szoríts magadhoz,
szoríts merészen, mint a kést.

Légy vakmerő, ítélj tiédnek,
mint holtak lenn az éjszakát,
vállad segítse gyönge vállam,
magam már nem bírom tovább!

Én nem kívántam megszületni,
a semmi szült és szoptatott,
szeress sötéten és kegyetlen,
mint halottját az elhagyott.

BKK Információk

09:22November 27. VASÁRNAPszerkeszti: Varga Etele
RENDKÍVÜLI HÍREK   
 
FRISS HÍREK, HÉTVÉGE  Ma estig lezárták a XIV., Vezér utcát a Füredi utca és a Fogarasi út között a Rákospatak utca felé felújítás miatt, az ellenkező irányban továbbra is útszűkületre számítsanak. Az Uzsoki Utcai Kórház felé a 82-es és a 82A trolibusz terelve közlekedik; nem érinti a Tihamér utca és a Fogarasi út megállót. Árpádföld felé a 31-es autóbusz nem érinti a Fogarasi út megállót; a külső végállomások felé a 131-es, a 144-es és a 231-es autóbusz kihagyja a Tihamér utca, a Fogarasi út és a Fischer István utca megállót.   Lezárták a hétvégére az I., Clark Ádám teret a körforgalom aszfaltozása miatt. Az Alagút felől csak a Hunyadi János út felé lehet behajtani, a térnél a Lánchíd utca és a Fő utca zsákutca lesz. A 16-os autóbusz nem érinti a Clark Ádám téren lévő megállókat, ideiglenesen a Hunyadi János úton a Clark Ádám tér után áll meg. A 105-ös autóbusz, illetve a 916-os éjszakai járat terelt útvonalon közlekedik: egyik irányban sem érinti a Várkert Bazár és a Clark Ádám tér megállót. A 990-es éjszakai járat is módosított útvonalon jár: kihagyja a Várkert Bazár, a Clark Ádám tér és a Halász utca megállót.   A hétvégére lezárták a XIII., Csanády utcát a Hegedűs Gyula utca és a Visegrádi utca között burkolatjavítás miatt. A Keleti pályaudvar felé a 76-os trolibusz terelt útvonalon közlekedik: nem érinti a Hegedűs Gyula utca és a Csanády utca (Lehel tér) megállót. A Gyöngyösi utca, illetve a Göncz Árpád városközpont felé közlekedő 15-ös és 115-ös autóbusz módosított útvonalon jár, kimarad a Szent István körút, a Radnóti Miklós utca és a Csanády utca (Lehel tér) megálló.   A hétvégén a XIV., Erzsébet királyné útján a Nagy Lajos király útjánál, a Miskolci utcánál és az Öv utcánál, valamint XV., Kolozsvár utcában a Széchenyi útnál útszűkületre számítsanak a villamospálya karbantartása miatt. A 69-es villamos helyett pótlóbusz közlekedik. Áthelyezték az 5-ös autóbusz, illetve a 973-as éjszakai járat Nagy Lajos király útja/Czobor utca megállóját a Mexikói út felé, a Miskolci utca és az Öv utca megállót pedig mindkét irányban. A Vasutastelep utca felé közlekedő 973A éjszakai járat Miskolci utca és az Öv utca megállóját szintén áthelyezték.   Hétfőn hajnalig lezárták a fél útpályát a XVI., Fogarasi úti felüljárón egy rövid szakaszon burkolat javítás miatt. A váltakozó irányú forgalmat jelzőlámpa irányítja.   A Szerémi úton a Dombóvári úttól a Rákóczi hídig szakaszosan lezárják a külső sávot a hétvégén karbantartás miatt.   Adventi villamossal utazhatnak ma a 19-es villamos vonalán 10 óra és 17:30 között. Hétköznapokon 14 és 17 óra között a 2-es villamos vonalán lehet utazni az Adventi villamossal.   Az 50-es villamos helyett pótlóbusz közlekedik a hétvégén Pestszentlőrinc, Béke tér és a Villanytelep között felújítás miatt.   Karbantartás miatt hétvégén az 52-es villamos helyett a teljes vonalon pótlóbusz jár. A 3-as villamos helyett pótlóbusz közlekedik az Ecseri út és a Gubacsi út/Határ út között; a 2B villamos helyett a Gubacsi út/Határ út és Pesterzsébet, Pacsirtatelep között utazhatnak pótlóbusszal. Lomtalanítás miatt kell időszakos korlátozásra számítani napközben ma a Dózsa György út–Városligeti fasor–Rottenbiller utca–Thököly út–Verseny utca által határolt területen.   Lezárták az V., Irányi utcát a Belgrád rakpartnál vízvezeték-építés miatt. A Március 15. téren a Szabad sajtó út felé egy rövidebb szakaszon csak egy sávban tudnak áthaladni.    A XIII., Hollán Ernő utcában a Budai Nagy Antal utcánál útszűkületre készüljenek, mert új gyalogos-átkelőhelyet létesítenek.   Sávlezárásra számítsanak az Alkotás utcában kifelé a Csörsz utca után csatornajavítás miatt.   Lezárták a fél útpályát a XVII., Cinkotai úton a Gyöngytyúk utca és a Forrásmajori utca között egy rövidebb szakaszon vízvezeték javítása miatt. A váltakozó irányú áthaladást jelzőlámpa szabályozza.   A XI., Karolina úton a Bocskai útnál a Villányi út felé útszűkületre számítsanak csatorna-javítás miatt, illetve lezárták a kerékpársávot.  
 
AZ M3-AS METRÓ FELÚJÍTÁSA  KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉS   Az M3-as metró munkanapokon a Göncz Árpád városközpont és a Kálvin tér között nem közlekedik, a kimaradt szakaszon pótlóbusszal utazhatnak. Munkanapokon a Göncz Árpád városközpont és a Nyugati pályaudvar között az M3A pótlóbusszal is utazhatnak. A metró a Nagyvárad téren nem áll meg, oda a Népligettől induló M30-as állomáspótló autóbusszal lehet eljutni. A Nagyvárad tér megközelíthető a belváros, illetve a Keleti pályaudvar felől a 2M és a 24-es villamossal, a Semmelweis Klinikák felől gyalog, vagy MOL Bubival. M3A pótlóbusz jár a Nyugati pályaudvar és a Göncz Árpád városközpont közötti szakaszon. Hétköznap esténként 21 órától, illetve hétvégén a metró csak Újpest-központ és a Göncz Árpád városközpont között jár. Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as metrópótló autóbusszal utazhatnak.   Az M3-as metró a Göncz Árpád városközpontban naponta 13 óráig a Kőbánya-Kispest irányú peronhoz érkezik, és onnan indul vissza Újpest felé. 13 órától üzemzárásig a szerelvények az Újpest-központ irányú peronhoz érkeznek, és onnan indulnak vissza Újpest felé.   A 34-es és a 106-os autóbusz Óbuda felé a Róbert Károly körúton a Váci út után nem áll meg a Göncz Árpád városközpont megállóban. A 115-ös autóbusz a Göncz Árpád városközpont felé a Váci úton a Róbert Károly körút előtti Göncz Árpád városközpont megállóban nem áll meg. A 254E autóbusz a Népligetig, a 254M autóbusz a Boráros térig közlekedik. Pestszentimre térségéből a Boráros tér az 54-es és az 55-ös autóbusszal továbbra is elérhető. A 84M, a 94M és a 294M autóbusz a továbbiakban nem érinti a Nagyvárad teret, ezért a kora reggeli járatok is 84E, 94E és 294E jelzéssel a Határ útig közlekednek. A 98E autóbusz mindkét irányban megáll a Csévéző utcában a Frangepán utca megállóban.   A Deák Ferenc téri aluljáróban már korábban lezárták a Károly körúti metrókijáratot, illetve a Bárczy István utcánál az aluljáró lépcsőjét. Az M1-es és az M2-es metró csak a Sütő utca és az Erzsébet tér felől közelíthető meg. A Nyugati téri aluljáróban továbbra sem használható a buszvégállomás Teréz körúti lépcsője.   KÖZÚTI KÖZLEKEDÉS   A Szentkirályi utcát kétirányúsították a Baross utca és az Üllői út között, de az Üllői út irányába csak a BKK járatai hajthatnak be. Ezen a szakaszon mindkét oldalon tilos megállni. Újpesten az Árpád úton a Lebstück Mária utca és Kassai utca között is tilos parkolni. A szabálytalanul várakozó járműveket azonnal elszállítják.   Buszsávot jelöltek ki a Váci úton a Göncz Árpád városközpont és a Lehel tér között is. A Váci úton kifelé a Róbert Károly körút után, a felüljáró mellett csak egy sáv járható, ezért az Árpád híd felől a Váci út kifelé vezető oldalára kanyarodóknak csúcsidőben torlódásra kell számítani. Érdemes az Árpád hídról korábban, a Népfürdő utcánál lehajtani, és onnan a Dagály utca vagy a Vizafogó utca érintésével haladni Észak-Pest felé. A Váci út befelé vezető oldaláról a Róbert Károly körútnál nem lehet balra kanyarodni a felüljáró alatt, a Petneházy utcánál mindkét irányban jelzőlámpa szabályozza a haladást. A Váci úton a Dózsa György útnál mindkét irányban csak két sávban lehet közlekedni, de a külső sávokban jellemzően a metrópótló autóbuszok járnak, részükre elsőbbséget kell adni. Torlódásokra, hosszabb menetidőre kell készülni. Az erre autózóknak csúcsidőben érdemes más útvonalat választaniuk.   Továbbra is tilos jobbra kanyarodni a Váci úton befelé a Victor Hugo utcánál, valamint a Nyugati téri felüljáróról érkezőknek az Alkotmány utcánál. A Bajcsy-Zsilinszky úton az Alkotmány utcától befelé csak a belső sávban lehet egyenesen haladni, mellette buszsáv segíti a pótlóbuszok gyorsabb haladását, a külső sávot csak a jobbra forduláshoz szabad használni. A Kálvin téren már korábban áthangolták a jelzőlámpákat, illetve minden irányban csak egy sáv járható, ezért napközben torlódásra kell számítani. Az Üllői útról csak jobbra, a Múzeum körútra lehet kanyarodni. A Vámház körúton a Lónyay utcától a Kálvin tér felé ugyancsak egy sávon lehet haladni. A pótlóbuszok közlekedését segítő sárga csíkozott területen még forgalmi okból is tilos megállni! Tilos parkolni a Váci úton befelé a Lehel tértől; a tilosban parkoló járműveket elszállítják. A mozgáskorlátozott-parkolóhelyeket áthelyezték a környező utcákba.   Már korábban buszsávot jelöltek ki a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Kiskörúton az Andrássy út és a Kálvin tér között, az Andrássy úton befelé a Jókai tértől, a Váci úton a Lőportár utca és a Csanády utca között, illetve a Csanády utcától befelé a Nyugati térig. A buszsávokban tilos kerékpározni, és az itt megálló járműveket azonnal elszállítják!   A Bajcsy-Zsilinszky útra a Nagykörút felől továbbra is csak a BKK-járatok hajthatnak be. A Stollár Béla utca forgalmi iránya korábban megfordult, így a Bihari János utcától a Bajcsy-Zsilinszky út felé egyirányú. A Szent István körútról érkezők a Bajcsy-Zsilinszky utat csak a Teréz körút–Podmaniczky utca útvonalon érhetik el. Az Andrássy útról egy-egy sávból lehet balra a Deák Ferenc tér felé, és jobbra, a Bajcsy-Zsilinszky útra kanyarodni, valamint egyenesen továbbhaladni a József Attila utca felé. A Károly körúton az Astoria irányában a belső sáv a buszsáv, a külső sáv a forgalmi sáv. Az Astoriánál továbbra is a belső sávból lehet egyenesen haladni, és a külső sávból jobbra kanyarodni. A kerékpárral közlekedőket külön jelzőlámpa segíti. A Múzeum körúton a külső sáv a buszsáv. A Bank utcában a Bajcsy-Zsilinszky útnál útszűkületre készüljenek.   A Váci úton a Dózsa György útnál irányonként két sáv járható, befelé nem lehet balra kanyarodni, a kifelé vezető oldalon csak egyenesen lehet továbbhaladni. A Dózsa György úton a Váci útnál irányonként egy sávon közlekedhetnek. Az Ipoly utcában a Váci út előtt sávlezárásra kell készülni, a parkolási lehetőség is megszűnt ezen a szakaszon.   Megváltozott a forgalmi rend a XIII., Kádár utcában; a Váci úttól a Visegrádi utca felé lett egyirányú a Kresz Géza utcáig. A Váci útra a Radnóti Miklós utcán át lehet kihajtani.   A Vágóhíd utcából nem lehet balra, az Albert Flórián útra kanyarodni. Kerülni az Üllői út–Könyves Kálmán körút–Albert Flórián út útvonalon lehet. A Baross utcában a Szabó Ervin térnél útszűkület és sávelhúzás nehezíti a közlekedést.   KERÉKPÁROS KÖZLEKEDÉS A Kálvin téren és az Astoriánál a sűrűn járó pótlóbuszok miatt fokozott figyelmet igényel az áthaladás, ezért a belváros átszelésére a Kiskörút helyett a Nagykörutat, illetve a Kecskeméti utca–Ferenciek tere–Petőfi Sándor utca útvonalat ajánljuk a kerékpárral közlekedőknek.  
 

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy plusz hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 315
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com