Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


1
hallgató

Hiánypótló piarista intézmény létesült a fogyatékkal élők segítésére.

- 2018. május 24. 8:37 - 968 megtekintés

A Piarista Rend Magyar Tartománya sajtóközleményben tájékoztat a Kilátó fejlesztőközpont létrehozásáról.

2018. január 31-én megalakult a Piarista Rend Magyar Tartományának új intézménye, a Kilátó Piarista Pályaorientációs és Munkaerőpiaci Módszertani Fejlesztőközpont. A belső egyházi jogi személy megalapításával egyidejűleg, alapos tervezés után megkezdődött a váci ferences kolostor felújítása is. 2019 közepétől a volt rendház biztosít helyet az intézménynek, de a szolgáltatások egy részét már az idei ősztől nyújtja a Kilátó Központ.

A Kilátó célja, hogy elsősorban fogyatékos és sajátos nevelési igényű gyerekeknek, fiataloknak segítsen életpályájuk megtervezésében, mellettük álljon és kísérje őket a munkaerőpiaci beilleszkedéshez fontos fordulópontoknál. A Központ indulása után elsősorban az enyhén értelmi fogyatékos, nagyothalló, siket, gyengénlátó, vak, mozgásszervi fogyatékos, beszédfogyatékos, autizmus spektrumzavarral élő fiataloknak tud érdemben segítséget nyújtani.

Ehhez a Kilátó különböző munkadiagnosztikai, pályaorientációs, munkaerőpiaci és mentor szolgáltatásokat kínál, és egyben módszertani, mentorképzési központként működik. A módszertani, kutató-fejlesztő munka elősegíti, hogy a fogyatékos gyermekek és fiatalok a leghatékonyabb, hiánypótló szolgáltatásokban részesüljenek, a széleskörűen biztosított szolgáltatások pedig folyamatos visszacsatolást jelentenek majd a Kilátóban folyó szakmai, módszertani feladatok ellátásához.

2018. augusztusig befejeződik a Kilátó működését megalapozó kutató- fejlesztő szakmai munka, 2018 decemberéig pedig a szolgáltatások pilot jellegű kipróbálása. Ennek keretében kialakítják a Kilátó teljes szolgáltatási rendszerét, ebben a fejlesztési időszakban erősíti meg és építi ki a rend kapcsolatait a helyi köznevelési, munkaügyi, szociális partnerekkel. Augusztusra elkészül az egyéni és csoportos tanácsadások pontos tartalma, eljárásrendje, a Kilátó munkadiagnosztikai vizsgálatainak protokollja, a mentorálás és mentorképzés teljes módszertana.

A tervek szerint az alapos előkészítő munkára építve hamarosan útjára indulhat az ország első komplex, fogyatékos személyeket támogató pályaorientációs és munkaerőpiaci fejlesztő központja, ami a Piarista Rend számára is új – örömmel és felelősséggel vállalt – tevékenységeket, kihívást jelent mondta Labancz Zsolt piarista tartományfőnök.

A Központ létrehozását Magyarország Kormánya támogatta, a kolostor felújításához és a szakmai koncepció kidolgozásához a Nemzetgazdasági Minisztérium biztosított forrást. A Kilátó-központ szakmai partnere a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. és a térségben működő piarista oktatási intézmények.

A Kilátó piarista fejlesztőközpont május 24-én szakmai workshopot tart Budapesten, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola dísztermében, ahol elsősorban fogyatékos emberek érdekvédelmi szervezeteinek, civil közösségeinek mutatják be a Kilátó szakmai koncepcióját. A workshop keretében sor kerül a tervek, fejlesztési elképzelések közös megvitatására.

Forrás: Magyar Kurír/Piarista Rend Magyar Tartománya

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


4 - = három

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. június 9. péntek, Félix napja van.
Az év 23. hete és 160. napja.
Holnap Margit, Gréta napja lesz.

1436. Zsigmond király pénzzavarai haláláig tartottak. Ez évben 4 községet zálogosított el, majd Sopront adóztatta meg, s e napon Késmárktól vett kölcsön.


1763. A selmecbányai bányászati akadémián felállították az ásványtani és vegytani tanszéket.


Pinczési Judit: Nyári dal

Egy kislány kék lepkét fogott.
Szebb volt, mint egy szálló madár.
Fénylő szárnyát szétnyitotta,
azt mondta, ő lepkekirály.

"Nem koronámat adom én,
a szabadságért kevés, tudom,
de ha röptömben felkiáltok,
a hangom megül az arcodon."

Lepke táncol a szélben,
a tó ezüst tükör.
Egy kislány játszik a réten,
s az arca tündököl.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc plusz öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 317

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com