Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


2 Pac - Changes
32
hallgató

Honlap-használhatósági kampány

- 2011. július 8. 17:11 - 839 megtekintés

Itt az idő a cselekvésre! Mondja az EBU. Az Európai Parlament illetékes bizottsága június 16-án tárgyalta Európa digitalizálásának napirendjét, ezért a Vakok Európai Uniója (EBU) nagyszabású kampányt indít, hogy felhívja a törvényhozás figyelmét a weboldalak akadálymentesítésére, továbbá, hogy emlékeztesse az Európai Bizottságot: az információhoz való egyenlő hozzáférés jogi és üzleti kérdés is.

Az internet páratlan lehetőségeket teremt az információk széleskörű elterjedéséhez, a lényeges információk továbbításához. A vak és a gyengénlátó emberek számítanak a weboldalak akadálymentesítésének továbbfejlesztésére, és hogy a tanácskozás elfogadja az akadálymentesítésre vonatkozó szabványokat. Ma még a többség nem találkozik ezekkel a szabványokkal, ezért aki valamilyen kisegítő technológiát használ, nem mindig fér hozzá az oktatási, egészségügyi, szociális, foglalkoztatási, közlekedési és banki információkhoz.

Az EBU és partnerei, mint például az Európai Fogyatékosügyi Fórum (EDF) javasolták az Európai Bizottságnak egy törvény megalkotását a weboldalak hozzáférhetőségére vonatkozóan. Továbbá felhívták az EU jogalkotóinak figyelmét arra, hogy biztosítsák a közösségi weboldalak és az alapvető szolgáltatások akadálymentesítését is.

Az EBU elnöke, Lord Low of Dalston CBE, a következőket mondta: “Az online információkhoz való hozzáférés jogi, de egyben üzleti kérdés is. Egyre nagyobb bizonyossággal mondható, hogy a tagországokban a weboldalak akadálymentesítésének eltérő irányvonalai zavaróak, ez további költségeket jelent az üzletemberek számára, akadályozza az ipart és nem mozdítja elő az innovációt.”

Egyre több EU-s tagállam lép fel a honlapok használhatósága érdekében, ami azonban különböző követelményeket és szabványokat eredményezett. A harmonizáció hiánya megakadályozza az információs technológiák és szolgáltatások szabad áramlását.

Az Európai Bizottság a 2011. végére elkészülő javaslatoknak köszönhetően biztosítja a közösségi weboldalak teljes akadálymentesítésének megvalósítását 2015-ig. Az EBU elnöke, Lord Low szerint: – Itt az idő, a szavak helyett a tettek mezejére kell lépni! Az elmúlt tíz év alatt számtalan nyilatkozatot, eredményt és közleményt láttunk erre a témára vonatkozóan, most itt az új idő a cselekvésre!

A forrás megtekintéséhez
kattintson ide!

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


hat + = 11

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő plusz kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com