Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Zamat - gasztronómiai magazin
53
hallgató

Kerekesszékkel a Dunán

- 2020. április 22. 15:10 - 960 megtekintés

FARKAS ATTILA PÉLDÁJA – MINDEN HELYZETBŐL FEL LEHET ÁLLNI, AKÁR A DOBOGÓRA IS Amikor az ember kijelöl magának egy utat és elindul rajta, nem tudhatja pontosan, hová fog megérkezni. Mert bizony a legritkábban alakulnak úgy a dolgok, ahogyan azt előre elterveztük. Sőt, gyakorta teljesen másképp történik minden. Ezt hívjuk úgy: az Élet. Farkas Attila 11 […]

FARKAS ATTILA PÉLDÁJA – MINDEN HELYZETBŐL FEL LEHET ÁLLNI, AKÁR A DOBOGÓRA IS
Amikor az ember kijelöl magának egy utat és elindul rajta, nem tudhatja pontosan, hová fog megérkezni. Mert bizony a legritkábban alakulnak úgy a dolgok, ahogyan azt előre elterveztük. Sőt, gyakorta teljesen másképp történik minden. Ezt hívjuk úgy: az Élet.

Farkas Attila 11 évvel ezelőtt szenvedett súlyos balesetet, azóta magyar válogatott teniszező lett, most pedig éppen evezésben bizonyítja, hogy számára az olimpia sem elérhetetlen álom. Talán jelenFarkas attila kerekesszékkel a dunánleg is éppen otthon edz, kőkeményen.

Farkas Attila 1976-ban született Lentiben. Első szerelme a foci volt, amely fiatalon egészen az NB II-ig kísérte. Sopronban végezte el a faipari egyetemet, majd a sporttal szakított egy időre. Ez a szakítás sajnos hosszúra sikeredett, hiszen egy ártatlan Balaton-parti kerékpározás közben rázuhant egy fa és deréktól lefelé lebénult. Nem csupán újrakezdte, de már a második sportágban nyújt kimagaslót.
ÁLOM A MAGYAR NEMZETI MEZRŐL

– A balesetet követően egy dolgot roppant nehéz volt elfogadnom: hogy focizni sajnos nem fogok tudni többé. A rehabilitáció során azonban belekerültem egy új, kerekesszékes közegbe, ahol megismerkedtem a tenisszel. Ebben egészen a magyar válogatottságig vittem. Gyerekként hányszor álmodoztam arról, hogy labdarúgóként magamra húzhatom a nemzeti mezt… Nos, ha fociban nem is jött össze, teniszben csak sikerült.

VANNAK MÉG „NORMÁLIS” SPORTOK
– Ha valamit megtanultam eddigi életem során, az az, hogy ritkák a véletlenek. Két évvel ezelőtt, az egyik teniszedzésem végén odajött hozzám Papp Oszkár, a GYAC evezős szakosztályvezetője. Ugyan ismertük egymást, de ott, akkor kérdezte meg, hogy lenne-e kedvem egy olyan „normális” sportágat elkezdeni a tenisz helyett, amelyben akár olimpiai bajnok is lehetnék. Furcsállottam, hogy ezt a kérdést éppen akkor tette föl, amikor ő maga is teniszezéshez készülődött. Másnap már egy hajóban ültem.

Attila már két éve evez, de a kényszerhelyzet miatt a heti 8 edzést jelenleg otthon végzi egy evezőpadon. Ebben edzője és jóbarátja, Alföldi Zoltán segíti.
– Verseny ugyan most nincsen, de a februári ob-n új egyéni csúccsal rukkoltam elő. Két héttel ezelőtt pedig az otthoni edzésmunkának köszönhetően újabb egyéni csúcsot húztam, 9:12 perces idővel. Ez rendkívül biztató a jövőre nézve – újságolta Attila.
A vizes edzések egyelőre elmaradnak, de reméli, hogy hamarosan oda is visszatérhet. A vízre szállás persze nem egyszerű feladat, ebben edzője és a többi evezős sporttársa minden alkalommal szívesen segítik az erre a célra kialakított „para-stégen”.

A DUNA SE MINDIG SZÉP
– Vízen lenni rendkívül jó dolog, főleg itt, Győrben – magyarázza csillogó szemmel. – A Dunának ez az ága egy csodálatos szakasz, bár egy izzasztó edzés alatt nem feltétlenül ez jut róla eszembe. Amikor időnk engedi, edzőmmel, aki motorcsónakkal követ engem, levezetésként följebb is barangolunk, hogy megcsodáljuk a folyó élővilágát.

Attila szorgalma, életereje sokunknak lehet nagyszerű példa. Mint avatott újrakezdőt, nem csupán fizikai, de lelki tartalékairól is megkérdeztük.
– Közhelyesnek tűnhet, mégis az időt tartom a legjobb gyógyírnek. Persze nem annak múlását, hanem hasznos eltöltését szeretteink, barátaink, segítő kezet nyújtó embertársaink körében. Ezek nagyszerű impulzusok. Aztán ha ezenfelül még ráérünk, jöhet egy kis sport!

(megjelent: Kisalföld, 2020. 04. 22.)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


9 + = tizenhat

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. április 24. szerda, György napja van.
Ma van a(z) Magyar Rendőrség napja Szent György napja.
Az év 17. hete és 115. napja.
Holnap Márk napja lesz.

1445. Az ököljog virágzása. A várnai csata után üres levén a királyi szék az országkapitányok nem voltak képesek a közrendet fenntartani.


1854. Őfelsége Ferenc József uralkodó és magyar király és Erzsébet királyné menyegzője Bécsben.


Jékely Zoltán
/ 1913. ápr.24. - 1982. márc.19. /

Homo faber

Az életem: csigamászás ezüstje,
a föld giliszta-túrt halom..
De sohasem bámultam pipafüstbe,
és sohasem őrölt az unalom.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy mínusz nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com