Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Napi Evangélium - István atya rovata
31
hallgató

Hullanak a nemzet színészei

- 2014. szeptember 15. 9:42 - 2297 megtekintés

Avar István is elment.

Két nap alatt két rendkívüli mûvészt veszített el a hazai színházi világ. Péntek este Sztankay István távozott, szombaton pedig a 84 éves Avar István ment el örökre. Mindkét mûvész a Nemzet Színésze volt, számtalan díjjal és elismeréssel jutalmazták munkásságukat. Halálukkal már csak tízen maradtak a nemzet színészei, akik mély gyásszal emlékeznek pályatársaikra, barátaikra. – Mérhetetlenül szerettem őket, két kivételes kollégát és barátot veszítettem el. Szomorú látni, hogy ez a nemzedék lassan elfogy, és egyre magányosabbak leszünk. Kivel fogok én összekacsintani vagy nevetni egy nagyot a másik háta mögött?! – érzékenyült el Tordy Géza. Tordyt megviselte a haláleset Máthé Erzsi szíve is szomorúsággal van tele. – Tiszteltem és szerettem, nagyon jó barátom volt. Mélységes fájdalmat érzek – nyilatkozta lapunknak elcsukló hangon a színésznô. A fiatal generáció is megrendülten emlékezik a Lear király, Tiborc és a Liliomfi szerepében tündöklő Avarra. Éveken keresztül tanította Avar István a Színművészeti Főiskolán Csonka Andrást, aki kivételes emberként emlékszik vissza néhai beszédtanárára. – Avar tanár urat a főiskola óta ismerem, igazán értékes művész volt, tele emberséggel, a szakma iránti alázattal. Rengeteget tanultunk tőle, és nem csak az érdekelte, hogy jó színészekké váljunk, az emberség is fontos volt számára. Igazi atyáskodó pedagógus volt, aki délutánonként velünk kávézott, érdekelte az életünk, de mindig komolyan vette a munkáját – idézte fel a fôiskolai emlékeket Csonka. – Sajnos nem sokszor volt alkalmunk találkozni, de emlékszem, egy éve beszélgettem vele utoljára, amikor elköltöztek a Várnegyedből – érzékenyült el Csonka András, akinek szívében örökké él Avar tanár úr. Több száz szerepben láthattuk Avar István 1931. március 20-án született Egercsehin, bányászcsalád gyermekeként, majd a háború alatt Dorogra költöztek. Édesapját elhur­colták, így 14 évesen ő lett a családfenntartó bányászként. Apja visszatérése után 1949-ben beiratkozott a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, majd tanulmányai végeztével a Pécsi Nemzeti Színházhoz szerződött, 1960-tól a Madách, majd a Nemzeti Színház tagja lett. A színjátszás mellett a Színház- és Filmművészeti Főiskola színpadibeszéd-tanára, egyetemi tanára, majd tanszékvezető, 1990-ig országgyűlési képviselőként és a kulturális bizottság tagjaként is tevékenykedett. Több mint száz színházi szerepben, s közel ugyanennyi játék- és tévéfilmben láthattuk. Végvári ezredest alakította a Princ, a katona címû tévéfilmsorozatban, Bibók Zsigmondot A fekete városban, 1991-ben a Hamis a baba címû filmben is szerepelt Bujtor István mellett. Munkásságát több díjjal is elismerték. Kétszeres Jászai Mari-díjas érdemes művész, 1975-ben Kossuth-díjjal jutalmazták, 2001-ben a Nemzet Színészévé választották, örökös tag a Halhatatlanok Társulatában, 2011-ben pedig megkapta a Kállai Ferenc-életműdíjat. Forrás: borsonline.hu.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


kilenc + 6 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 11:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - a Hobby Rádió informatikai magazinja (a pénteki műsor ismétlése)

  Érdeklik önt az informatikai újdonságok? Szeretne naprakész információkat kapni a szoftverek akadálymentességéről? Szeretne képben lenni az IT világ fontosabb történéseivel? Ha ezekből legalább egyre igen a válasz, hallgassa a műsort minden pénteken 8-tól (ismétlésként este 20-tól) a Hobby rádióban!

  Rövid bemutatók, interjúk, érdekes beszélgetések. Az önfelett szórakoztatást a három házmester biztosítja: Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté.

  Gépház - Kopogjon be hozzzánk!

 • 16:00: US fever show - listavezető dalok Amerikából két órán keresztül
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - a HELMA beszélgetős irodalmi műsora. Szerzők és könyveik bemutatása. - Műsorvezetők: Pregh Balázs és Dvariecki Bálint
  A HELMA kiadónál megjelenő szerzők és azok köteteinek bemutatása.

  Izgalmas és érdekes szerzőkkel és kötetekkel ismerkedhet meg a hallgatóság.

  Ha szereted a könyveket, szeretnél a szerzők életébe bekapcsolódni, akkor itt a helyed nálunk!

  Az adások 40-60 perces időtartamban mutatják be az aktuális vendégünket, írói munkásságát.

  A két műsorvezető Pregh Balázs és Dvariecki Bálint vár mindenkit szeretettel!

  Keresd hangoskönyveinket a www.helma.hu web-oldalon.
  A HELMA Facebook oldala
 • 21:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 23:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 26. vasárnap, János, Pál napja van.
Ma van a(z) Drog ellenes nap, Közalkalmazottak napja.
Az év 25. hete és 177. napja.
Holnap László napja lesz.

1092. Külföldi krónikák nagy földrengésről emlékeznek. Az egyik szerint e napon nagy földrengés volt Magyarországon hol városok dőltek romba. A másik így ír: "Nagy földrengés pusztított, hegy omlott a Dunába, s a medrét megváltoztatta, más felé új hegy emelkedett, nagy tó keletkezett."


1848. A király alteregójává István főherceget nevezi és a lázadást kárhoztatja. V. Ferdinánd király betegeskedésének időtartamára István főherceg királyi helytartót bízta meg az országgyűlés megnyitásával, a törvények megerősítésével, és annak kijelentésével, hogy Ő a törvényekkel ellenkező lázításokat és háborgatásokat kárhoztatja.


Heltai Jenő: Nyári éjszaka

"...Emlékszem egy édes, nyári éjszakára
Ezüstösen tűzött le a hold sugára.
A legszebb asszonnyal sétálgattam együtt,
Akácfa virágát együtt tépegettük.
Fülébe susogtam balgán udvarolva,
Pedig ölelhettem, csókolhattam volna!
Meg sem is öleltem, meg sem is csókoltam,
Istenem, istenem, de húszéves voltam!"

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő plusz egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com