Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Zamat - gasztronómiai magazin
37
hallgató

Idén is szebbé tehetik a nehéz sorsú emberek karácsonyát a debreceni reformátusok

- 2019. október 30. 18:17 - 462 megtekintés

Ismét elindította adventi adománygyűjtő akcióját a Magyar Református Szeretetszolgálat – jelentették be Debrecenben. A Szeretetdoboz elnevezésű programban december közepéig országszerte várják a felajánlásokat. A szeretetszolgálat tartós élelmiszerekkel és tisztasági cikkekkel szeretné szebbé tenni a rászorulók karácsonyát.

A szervezet most is elindította országos jótékonysági programját, amihez Dánielffy Gergő énekes is csatlakozott. /Fotó:DehÍr.hu/ Debrecenben tavaly 120 rászoruló család kapott tartós élelmiszert karácsony előtt néhány nappal. Az adományokat a Magyar Református Szeretetszolgálat a Szeretetdoboz akcióban gyűjtötte össze. Fekete Károly, református püspök szerint a felajánlásoknál nem a mennyiség számít, hanem a gesztus, amivel a szükségben levőket támogatják.  Mi nem kincseket kérünk, hanem olyan természetes alapanyagokat, amivel egy ünnepi asztalon annak is lehet ünnepe, akinek egyébként a hétköznapjai sokkal, de sokkal szegényebbek, mint a mienk – hangsúlyozta Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke. A református egyház zsinata tizenhárom éve alapította meg a szeretetszolgálatot:a szervezet igyekszik minél több emberen segíteni, minél több rászorulót támogatni. Erre akkor van lehetőségük, ha adományokat kapnak, így most is számítanak minden jó szándékú adakozóra. Azt szeretnénk elérni, hogy minél több dobozt töltsenek meg az emberek tartós élelmiszerrel, amit aztán tovább adhatunk, eljuttathatunk karácsony ünnepére, és ezzel valóban szebbé tehetjük sok család karácsonyát – mondta Oláh István, a Magyar Református Szeretetszolgálat kuratóriumi elnöke. Tavaly 115 tonna tartós élelmiszert gyűjtött össze a szeretetszolgálat, csaknem 10 ezer család karácsonyát tették szebbé egy-egy csomaggal. Most azt kérik, hogy elsősorban konzerv, rizs, cukor, száraztészta, cukor, étolaj, tea és kávé kerüljön a dobozokba, de nagy szükség van például szappanra, fogkrémre, tusfürdőre is.  Országszerte több irodával is rendelkezünk. A honlapunkon megtekinthető, hogy pontosan hol is vagyunk jelen. Itt át lehet venni a szeretetdobozokat, illetve oda lehet bevinni és leadni az összegyűjtött adományokat – közölte Simon Annamária, a Magyar Református Szeretetszolgálat ágazati koordinátora. A felajánlásokat december közepéig várják. Az adományokat azt követően juttatják majd el a rászorulókhoz. (Forrás: DehÍr.hu)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


nyolc + = 13

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 6. szerda, Csaba napja van.
Az év 27. hete és 187. napja.
Holnap Apollónia napja lesz.

1437. Veszélyes lázadás támadt a parasztok közt Erdélyben, mely a Királyhágón innen is elterjedt néhány megyében. Főbb okai ezek voltak: hittérítés, az egyházi dézsmának készpénzben és pedig jobb értékűben szedése, és az így fizetni vonakodóknak 3 gíra birsággal és egyházi átkokkal fenyítése, a jobbágyok költözésének akadályozása.


1706. Rákóczi felesége, közvetítési kísérletének kudarca után, elhagyja Érsekújvárt. (A csehországi Karlsbadba utazik.)


1906. június 24- július 6. Négyezer bányász sztrájkol Salgótarjánban (Nógrád vármegye) munkaviszonyaik megjavításáért.


Erdélyi József: Nyári dal

"Csakhogy itt van, itt a nyár;
csakhogy engem itt talál:
csakhogy a tél s a tavasz,-
nem vitt el az a ravasz.
Itt a nyár, itt a nyár;
egy üveg sör s egy pohár,
itt van az asztalomon,
s iszok mint bölcs Salamon..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy plusz hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com