Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Neoton - Hegyirabló
26
hallgató

Igehirdetés hallássérülteknek jelbeszéddel, vizuális elemekkel

- 2017. október 4. 12:19 - 918 megtekintés

Hallássérült felnőtteknek szervez közösségi napot havi rendszerességgel Marosvásárhelyen és Székelyudvarhelyen az Efatta Koronka Egyesület. A szervezet képviselője, Korodi Csaba mesélt a munkájukról.

Marosvásárhelyen a Gecse utcai református egyházközség gyülekezeti termében, Udvarhelyen pedig a református egyház Bocskai-termében találkoznak a hallássérültek, közösen imádkozni, ráhangolódni Isten igéjére, és közösségben lenni. Marosvásárhelyen az elmúlt szombaton voltak együtt a hallássérültek és nagyothallók, Udvarhelyen október utolsó szombatján találkoznak majd.

Az egyesület képviselője, Korodi Csaba református kórházlelkész lapunknak elmondta, több mint húsz éve foglalkozik a kolozsvári hallássérültek iskolájába járó gyerekek hitre való nevelésével. Azt tapasztalta, hogy igényük és szükségük van arra, hogy megismerjék Isten igéjét. Miután befejezik tanulmányaikat és visszakerülnek lakhelyeikre, noha szükségük van továbbra is az ige tanítására, nem biztos, hogy megtalálják azokat a közösségeket, amelyekbe bekapcsolódhatnak.

A hallók közössége nem igazán vonzó számukra, hiszen ők a verbális kommunikációból nagyon keveset értenek, ezért bekapcsolódni sem képesek, kirekesztettekké válnak és elidegenednek.

Az egyesület szakemberek bevonásával megteremti az optimális feltételeit annak, hogy hallássérültek a jelbeszéd segítségével, valamint minél több vizuális eszköz használatával igazi élvezői lehessenek ezeknek az alkalmaknak. „Minden alkalmat áhítattal kezdünk (Jézus példázatait vettük sorra), imádkozunk, utána vetítettképes előadásokat nézünk meg, majd következik a közös ebéd. A délután folyamán közösségépítő játékokat szervezünk. Úgy érezzük, hogy hasznos és kellemes volt az együtt töltött idő” – mondta a lelkész, akitől azt is megtudtuk, hogy egy-egy alkalmon általában huszonöten vesznek részt. A közösségi nappal az is a céljuk, hogy segítsék a nagyothallókat beilleszkedni a hallók közösségébe, miután megteremtődtek azok a sajátos feltételek, amelyek számukra nélkülözhetetlenek. Így bekapcsolódhatnak majd a városi gyülekezetekbe, közösségre találva.

A közösségi nap mellett a Kolozsváron tanuló hallássérült gyerekeknek rendszeresen szerveznek nyári keresztyén tábort Parajd mellett, a Bucsinon. Idén összesen 27 fiatal és 5 felvigyázó tanár vett részt. A bibliai történetek a vakációs bibliahét anyagát követték Dániel könyve alapján. A különböző foglalkozások között ott volt az igen érdekesnek ígérkező búvárkodás a parajdi wellnessközpontban. Képzett búváredzővel és teljes felszereléssel lehetett lemerülni a víz alá. A szervezők nagyon örvendtek, hogy majdnem minden gyerek legyőzte a félelmet, és kipróbálta a búvárkodást. A tábor ideje alatt szovátai kiránduláson is részt vettek a gyerekek és felnőttek, fürödtek a Medve-tóban, és meglátogatták a várost, valamint a Teleki Oktatási Központ jóvoltából ingyen ebédet kaptak. Íjászattal kapcsolatos foglalkozás is volt, megismerkedhettek a régi magyar íjászattal, bőrdíszművességgel és rézművességgel. Az elkészített tárgyaikat magukkal vihették a gyerekek, beszámolva szüleiknek is ezen tevékenységekről. Meghívták a táborba a hallássérült felnőtteket is Udvarhelyről és Vásárhelyről. Ez már a negyedik ilyen alkalom, amikor lehetőséget biztosítanak, hogy a hallássérült gyerekek és felnőttek találkozhassanak egymással, és közös dolgaikról „beszélgessenek”.

Forrás:szekelyhon.ro

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


+ 9 = tizenhat

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc szorozva három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com