Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


43
hallgató

Így tesz az egyenlő hozzáférésért a Magvető Kiadó

- 2018. március 16. 9:02 - 1221 megtekintés

Amikor pár hete a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége nevében megkeresték a hazai könyvkiadókat azzal a kéréssel, hogy működjenek együtt a Braille-könyvtár állományának gyarapítása érdekében, nem is sejtették, hogy micsoda összefogás indul el.

Az MVGYOSZ Centenáriumi Év programsorozata keretében nem csupán rendezvényeket szerveznek, hanem szolgáltatásaikat is fejlesztik. Ennek a fejlesztésnek jelentős eleme, hogy a Bodor Tibor Hangoskönyvtár és a Braille-könyvtár állományát egyaránt száz-száz új, elsősorban kortárs irodalmi mű hozzáférhetővé tételével szeretnék növelni. Felhívásukra nem csak önkéntes felolvasók jelentkeztek elképesztő létszámban és lelkesedéssel, hanem kiadók és szerzők tucatjai ajánlották fel köteteiket felolvasásra és Braille-nyomtatásra. A száz-száz új kötet pillanatok alatt összegyűlt, most már „csak” a technikai munkálatok vannak hátra, hogy könyvtáraik olvasói mielőbb kézbe vehessék és hallgathassák az újdonságokat. Nagy öröm mind nekik, mind olvasóinknak, hogy a kívánságlistán szereplő könyvek jelentős része már felolvasás és nyomdai előkészítés alatt van!
A neves hazai könyvkiadó a klasszikus és a kortárs irodalom legkiemelkedőbb alkotásait jelenteti meg. Az alkotókkal és a jogok tulajdonosaival létrejövő szerződéseket mostantól abban a szellemben tervezik megkötni, hogy azzal rögtön garantálják a művekhez való egyenlő esélyű hozzáférést is a vak és gyengénlátó irodalomkedvelők számára.

Együttműködésük lényege, hogy a kiadói szerződések mostantól tartalmazzák azt a passzust, miszerint a frissen megjelenő könyveket a kiadó minden esetben rögtön átadja az MVGYOSZ részére olyan formátumban, amiből a kötet Braille-nyomtatású változata vagy akár egy daisy formátumú, azaz hangoskönyvként és elektronikus formában is elérhető anyag is előállítható. Emellett a könyvet felolvasás céljára is átadják a Szövetségnek. Ez a kezdeményezés lehetővé teszi, hogy a látássérült olvasók is hamar, akár a nyomtatott kiadással szinte egy időben juthassanak hozzá a magyar- és a világirodalom újdonságaihoz hangos- vagy Braille-könyv formájában.

Céljuk, hogy a jövőben minél több kiadóval is hasonló együttműködést alakítsanak ki a Magvető Kiadó példamutató hozzáállását alapul véve. Hisznek abban, hogy ezek az együttműködések minden eddiginél hatékonyabban támogatják majd a vak és gyengénlátó emberek kultúrához való egyenlő esélyű hozzáférését, a nyomtatott könyvek akadálymentes formátumú elérésének biztosítását.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


kilenc + 7 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. június 9. péntek, Félix napja van.
Az év 23. hete és 160. napja.
Holnap Margit, Gréta napja lesz.

1436. Zsigmond király pénzzavarai haláláig tartottak. Ez évben 4 községet zálogosított el, majd Sopront adóztatta meg, s e napon Késmárktól vett kölcsön.


1763. A selmecbányai bányászati akadémián felállították az ásványtani és vegytani tanszéket.


Pinczési Judit: Nyári dal

Egy kislány kék lepkét fogott.
Szebb volt, mint egy szálló madár.
Fénylő szárnyát szétnyitotta,
azt mondta, ő lepkekirály.

"Nem koronámat adom én,
a szabadságért kevés, tudom,
de ha röptömben felkiáltok,
a hangom megül az arcodon."

Lepke táncol a szélben,
a tó ezüst tükör.
Egy kislány játszik a réten,
s az arca tündököl.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három mínusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 317

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com