Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Balázs Fecó - Előhang
29
hallgató

Izland sötét oldala – ezért nincsen Down-szindrómás baba a szigetországban

- 2018. október 27. 20:41 - 680 megtekintés

Izlandot sokat dicsérik a jó és olcsó állami egészségügyi rendszeréért. A szigetországban azonban önzőnek tartják azt az embert, aki úgy dönt, hogy megtartja Down szindrómás magzatát, elvéve a lehetőségeket az egészséges emberek elől. A 777blog.hu írását közöljük, mely az Aleteia cikke alapján és egy amerikai színésznő segélykiáltása nyomán íródott.

Egy cinikus politikus – akikből akad néhány – azt mondaná, a legjobb módja a szegénység megszüntetésének a szegények kiirtása. Nagy részük persze nem mondja komolyan, az eszme azonban egyre jobban elterjedt: legalábbis Izlandon, és ami a Down szindrómás magzatokat illeti. A szomorú helyzetre Patricia Heaton amerikai színésznő hívta fel többek között a figyelmet: a négygyermekes édesanya szerint Izland nem szünteti meg a Down szindrómát, csak megöli azokat, akik érintettek a betegségben. Korábban Szabados Ádám így írt blogjában az izlandi down-szindrómások helyzetéről: „De tényleg, hogy sikerült Izlandon az orvosi csoda, hogy a Down-kórt közel száz százalékos hatékonysággal legyűrték? A rövid válasz a következő: még az anyaméhben egytől egyig megölték a Down-kórral azonosított gyermekeket. Hát így az orvosi csoda mögött olyan orvosi műszerek állnak, mint a Hegar-féle hüvelytágító, a hajlított szívócső vagy vákuumaspírátor az ollószerűen nyitható és zárható tompa kanalakban végződő úgynevezett abortuszfogó. Ezek mind arra alkalmasak, hogy a Down-kóros magzatokat születés előtt elpusztítsák velük. Ha sikerül a problémás gyermekeket még az anyaméhben azonosítani, akkor a Down-kórosok eliminálásához kipufogógázra vagy Zyklon-B gázra sincs szükség, a fuvarköltséget is le lehet faragni, a Tajgetoszra se kell elsétálni, csak elő kell venni a szerszámokat és már is kész az orvosi csoda: felszámoltuk a Down-kórt!” Az izlandi kórházban, ahol végrehajtják az abortuszt, egy külön kórterem van erre a célra. Az orvosok egy kartont adnak át az anyának, amelyen fel van tüntetve a gyerek neme, súlya és az ujjlenyomata. Patricia Heaton – aki többek között A semmi közepén című sorozatból lehet ismerős – határozottan kiállt a Down-szindrómás gyermekek mellett: „Bármilyen gyermek születése hatalmas változást hoz a szülők életében. Ez még inkább érvényes abban az esetben, ha a gyermek valamilyen betegséggel születik. Hogy a szülők ezt pozitívan vagy negatívan fogadják, az leginkább a kommunikációtól függ. Az orvosok gyakran a legszörnyűbb képet festik le, amikor tudatják a szülőkkel, hogy leendő gyermekük Down szindrómás lesz.” Többen is arról számoltak be – függetlenül az izlandi eseményektől – hogy az orvosok egy része kifejezetten az abortuszra buzdítja a szülőket Down-szindrómás magzat esetén. (Természetesen több olyan orvos van Magyarországon is, aki az életet védelmezi az abortusz helyett.)” Egy olyan világban, ahol nap mint nap saját igényeink kielégítéséért teszünk és dolgozunk, ne feledjük, hogy az életünk és mások életének az értéke nem az anyagi javakon és sikereken alapul, hanem a belső értékeinken. Ahogy a sokak által tisztelt és szeretett Szent II. János Pál pápa mondta, egy társadalmat az alapján ítélnek meg, ahogy a leggyengébb, legsebezhetőbb tagjaival bánik, vagyis a haldoklókkal, a betegekkel és a gyermekekkel” – zárta gondolatait Patricia Heaton az Aleteia cikkében.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


négy * = 4

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 6. szerda, Csaba napja van.
Az év 27. hete és 187. napja.
Holnap Apollónia napja lesz.

1437. Veszélyes lázadás támadt a parasztok közt Erdélyben, mely a Királyhágón innen is elterjedt néhány megyében. Főbb okai ezek voltak: hittérítés, az egyházi dézsmának készpénzben és pedig jobb értékűben szedése, és az így fizetni vonakodóknak 3 gíra birsággal és egyházi átkokkal fenyítése, a jobbágyok költözésének akadályozása.


1706. Rákóczi felesége, közvetítési kísérletének kudarca után, elhagyja Érsekújvárt. (A csehországi Karlsbadba utazik.)


1906. június 24- július 6. Négyezer bányász sztrájkol Salgótarjánban (Nógrád vármegye) munkaviszonyaik megjavításáért.


Erdélyi József: Nyári dal

"Csakhogy itt van, itt a nyár;
csakhogy engem itt talál:
csakhogy a tél s a tavasz,-
nem vitt el az a ravasz.
Itt a nyár, itt a nyár;
egy üveg sör s egy pohár,
itt van az asztalomon,
s iszok mint bölcs Salamon..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat mínusz kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com