Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Szevasztok - Gárdonyi Szilárd műsora
33
hallgató

Jeltolmács a képernyőn – applikáció segít a hallássérülteknek az ügyintézésben

- 2020. február 23. 19:23 - 389 megtekintés

Egy applikáción keresztül kérhetnek segítséget a hallássérültek, ami a mindennapi életvitelt is jelentősen megkönnyíti. Májusra minden kormányablakban lesz jelnyelvi szolgáltatás.

Németh Tímea hallássérült, jelenleg otthon van kisfiával, Botival. A játék mellett jut idő a tervezésre is, a család úgy döntött, hogy idén elviszik az apróságot nyaralni, viszont Botondnak még nincs útlevele. Az anyuka először azt igyekszik kideríteni, hogy mi szükséges ehhez. Egy alkalmazás van a segítségére, amit tableten vagy telefonon is tud használni. Tolmácsszolgálat már régóta működik Magyarországon, de korábban a hallássérülteknek három nappal az ügyintézés előtt jelezni kellett a SINOSZ (Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége) felé, hogy szükségük van segítségre. Természetesen van, hogy feltétlenül szükséges a személyes jelenlét, de egy néhány éve létrejött applikációnak köszönhetően erre már nem minden esetben van szükség. “Ilyenkor az önálló életvitel meg az önálló döntés joga az nem mindig valósult meg. Ezt szerettük volna elérni, hogy az okos eszközök segítségével, ami a mai világban már mindenkinek ott van a zsebében, megvalósulhasson, hogy bárki felhívhasson egy szakembert, akin keresztül tudjon telefonálni és tudja intézni az ügyeit” – tájékoztatta Horváth Zsófia, a KONTAKT Tolmácsszolgálat vezetője az fmc.hu-t. Ez pedig csak egy kattintás az eszközön, és a képernyő túloldalán megjelenik a tolmács. Ekkor a hallássérült elmondja milyen ügyben kér segítséget, a tolmács pedig telefonál, közben a kamerán keresztül jelel, így egyfajta kapocsként működik. A történet főszereplője Németh Tímea már több esetben is használta az alkalmazást, hiszen sürgősen kellett cselekednie. “A fiammal valami történt, és muszáj volt hívnom orvost, mert nem kaptunk segítséget: a szomszéd nem segített nekünk és a szüleim, illetve a párom családja is vidéken élt. A KONTAKT nagyon jó, hogy van, a tolmács segítségével tudtam beszélni a háziorvossal, próbált megnyugtatni, a tolmács pedig végig segített. El kellett mennem a gyógyszertárba és rendbe jött a fiam” – mesélte el Németh Tímea fmc.hu-nak. Jelenleg kilencven kormányablakban érhető el a KONTAKT jelnyelvi szolgáltatás, például a Koch László utcai kormányablakban is már jó ideje igénybe vehető. Székesfehérvár elsőként csatlakozott az akadálymentesítő programhoz. “Szerencsére itt már 2017 óta használhattuk ezt a jeltolmács-tabletet, és azt kell, hogy mondjam az ügyfelek nagy megelégedésére jó szolgálatot is tett. A megfelelő ikonra kattintással a tablet azonnal kapcsolta a jeltolmácsot és segítségére volt egyrészt az ügyfélnek, másrészt pedig a kollégáim számára” – Dancs Norbert, a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatalának vezetője. Várhatóan májusra valamennyi kormányablakban és okmányirodában akadálymentesen intézhetik ügyeiket a hallássérültek. Az applikáció egyébként az egyik sportáruházban, bankfiókokban és lottózókban is elérhető. A fejlesztők pedig tervezik még több irányba kiterjeszteni a szolgáltatást. (Forrás: fmc.hu)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


négy - 1 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 11:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - a Hobby Rádió informatikai magazinja (a pénteki műsor ismétlése)

  Érdeklik önt az informatikai újdonságok? Szeretne naprakész információkat kapni a szoftverek akadálymentességéről? Szeretne képben lenni az IT világ fontosabb történéseivel? Ha ezekből legalább egyre igen a válasz, hallgassa a műsort minden pénteken 8-tól (ismétlésként este 20-tól) a Hobby rádióban!

  Rövid bemutatók, interjúk, érdekes beszélgetések. Az önfelett szórakoztatást a három házmester biztosítja: Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté.

  Gépház - Kopogjon be hozzzánk!

 • 16:00: US fever show - listavezető dalok Amerikából két órán keresztül
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - a HELMA beszélgetős irodalmi műsora. Szerzők és könyveik bemutatása. - Műsorvezetők: Pregh Balázs és Dvariecki Bálint
  A HELMA kiadónál megjelenő szerzők és azok köteteinek bemutatása.

  Izgalmas és érdekes szerzőkkel és kötetekkel ismerkedhet meg a hallgatóság.

  Ha szereted a könyveket, szeretnél a szerzők életébe bekapcsolódni, akkor itt a helyed nálunk!

  Az adások 40-60 perces időtartamban mutatják be az aktuális vendégünket, írói munkásságát.

  A két műsorvezető Pregh Balázs és Dvariecki Bálint vár mindenkit szeretettel!

  Keresd hangoskönyveinket a www.helma.hu web-oldalon.
  A HELMA Facebook oldala
 • 21:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 23:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 3. vasárnap, Kornél, Soma napja van.
Az év 26. hete és 184. napja.
Holnap Ulrik napja lesz.

1807. Szentes János nyugalmazott kapitány a királytól engedélyt kap nyomda alapítására Sárospatakon.


1825. Már 13 év és 3 hónap óta nem tartatott országgyűlés; de Ferenc király elvégre meggyőződött, hogy az abszolutizmussal boldogulni nem lehet, azért július 3-án országgyűlést hirdetett Pozsonyban szeptember 11-ére.


Rab Zsuzsa / 1926. júl.3. - /

Verem

"...Itt Petőfi csak olajnyomat,
Arany erre az utat se tudja,
Itt Dózsa csak szivar,
Ady meg lila bankó,
a világűr egy vicc csak a bortócsában.
De országnyi a padló,
amelyről záróra után
felsöprik a csillagokat,
a Fiastyúkot,
a botló cipők jajdulását,
a morzsolódó gerincek csontporát,
a vállakról leszakadt
karokat.

Ebből a veremből
kijutni:
egymás keze volna kötél.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat mínusz hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com