Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Takáts Tamás - Country
66
hallgató

Jó célért dolgoznak a konyhai gépek: gyermekotthonok lakóinak segítenek

- 2021. december 27. 8:01 - 391 megtekintés

Gyermekotthonoknak adományoz konyhai- és háztartási gépeket a Gyermekhíd Alapítvány és a Gorenje. Ma Magyarországon megközelítőleg 25 ezer gyermek él állami gondozásban, akik számára a karácsony különösen nehéz időszak. Az összefogás keretében az alapítvány által támogatott lakóotthonok egymillió forint értékben kapnak konyhai- és háztartási eszközöket, ezzel is tehermentesítve a nevelők munkáját, akik így több időt tudnak szentelni a gyerekeknek az ünnepek alatt.

Ma Magyarországon megközelítőleg 25 ezer gyermek él állami gondozásban, évente közel ötezer újabb gyermek kerül a rendszerbe. A legtöbben egy-kétévesen, de kamaszkorban is ugrásszerűen megnő az otthonokba kerülő fiatalok száma – derült ki a Gyermekhíd Alapítvány adataiból. A szervezet mentori programján és cégekkel való együttműködésen keresztül többoldalú támogatást biztosít a gyermekotthonban élő fiatalok és a velük foglalkozó nevelők, valamint önkéntesek számára. A szervezet egyéni segítő kapcsolatteremtéssel, támogató közösséggel, továbbá mentálhigiénés foglalkozásokkal színesíti a gyermekek mindennapjait.

Karácsonykor a legnehezebb

„A gyerekek az év minden napján szembesülnek a veszteség élményével, azonban a karácsony különösen nehéz időszak számukra, hiszen ilyenkor még hangsúlyosabban jelenik meg az életükben a támogató család hiánya” – mondta el Joó Beatris, a Gyermekhíd Alapítvány operatív igazgatója. Hozzátette, olyan is előfordul, hogy a korábban állami gondozásba adott gyermekeket karácsonyra ideiglenesen hazaviszik a szülők, akik azonban az ünnep ideje alatt sem tudnak megfelelően gondoskodni róluk, így a visszatérés különösen traumatikus lehet számukra.

Segítenek a gépek

A karácsony nem csak a gyermekeknek nehéz időszak, hanem a nevelőknek is, akik a felügyelet és az érzelmi támogatás mellett a házimunkáért is felelnek. Az alapítvány által támogatott lakóotthonokban pedig egy-egy nevelőre akár tizenkét gyermek is jut. Karácsonykor a gyermekek gondozása mellett az ünnepre való előkészület is extra időt és energiát emészt fel, ez hívta életre a háztartási gépeket forgalmazó céggel, a Gorenjével való együttműködést.

A jól működő, modern háztartási gépek ugyanis hatalmas segítséget jelentenek az itt dolgozóknak. „A gépek adományozásával a dolgozók leterheltségén szeretnénk könnyíteni: a Gyermekhíd Alapítvánnyal közös összefogás keretében egymillió forint értékben adtunk konyhai- és háztartási gépeket három lakóotthonnak” – mondta Simon Anikó, a Gorenje marketingvezetője. Az új, energiahatékonyabb gépek pedig nemcsak hatékonyabbak, de kevesebbet is fogyasztanak, mint a régebbi verziók.

Simon Anikó hozzátette, bíznak benne, hogy a termékek megkönnyítik a nevelők mindennapjait, akik így karácsonykor több időt tölthetnek a gyerekekkel. Az összefogás keretében három lakóotthon kap segítséget, ezekben több mint 30 gyermeket nevelnek. A gépeket a vállalat juttatja el az otthonokba még karácsony előtt.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


hat - 2 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 16:00: - Anonymous műsora
  Műsorunk az egyetemes és magyar színművészet jelentős személyiségeinek pályáját szeretné bemutatni. Ahol hozzáférhető riportok, esetleg kortársak nyilatkozatai, emlékiratok, hangfelvételek elérhetők ,ezeket is bemutatjuk . Nyílván ,mint minden ilyen műsor esetében, a teljességre csak törekedni tudunk, hiszen még közeli barátainkat sem ismerhetjük meg teljesen,egy régebben elhunyt legendás művész estében ez még nehezebb. Néha egy anekdóta többet mond, mint a tudományos értekezés. Az emlékezésekből ezek a nagyon jellemző történetek sem maradnak ki. Ja ,igen..Miért nevezem magam Anonymusnak? Talán mert én nem vagyok fontos. Legyen a művész arca a fontosabb... A műsorokhoz jó szórakozást kívánok Anonymus
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. szeptember 28. csütörtök, Vencel napja van.
Az év 39. hete és 271. napja.
Holnap Mihály napja lesz.

1213. Gertrúdnak, II. Endre hitvesének szerencsétlen halála. A gyilkolásnak az szolgált okul, hogy a királyné tudtával sőt segélyével és termében egyik testvére Bánk nádor nejét buja vágyának áldozatává tette. A vérengzéskor a királyi pecsétnyomó több államirattal együtt elveszett.


1971. Mindszenty bíboros elhagyja Magyarországot.


Tompa Mihály

A madár, fiaihoz

"Száraz ágon, hallgató ajakkal
Meddig ültök, csüggedt madarak?
Nincs talán még elfeledve a dal,
Melyre egykor tanítottalak?!
Vagy ha elmúlt, s többé vissza nem jő
A víg ének s régi kedvetek:
Legyen a dal fájdalmas, merengő,
Fiaim, csak énekeljetek!..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt plusz hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 320

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com