Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Napoleon Boulevard - Modern tangó
34
hallgató

Jótékonykodó motorosok árasztották el Szerepet

- 2020. szeptember 28. 20:06 - 333 megtekintés

Brandt Viktor: Ha nekünk megadatott a járás, a közlekedés öröme, akkor ahhoz juttassunk hozzá másokat is.

Motorok hangja, motorosok sokasága töltötte be Szerep fő utcáját vasárnap délután. Aztán a motoráradat tett egy tiszteletkört a kis faluban, és megérkezett a piac melletti szabadtéri színpadhoz. Járműveiket sorban leállították, a bőrruhába bújt országúti vándorok kézfogással, öleléssel üdvözölték egymást, majd a színpad felé fordultak, ahol egy férfi ült kerekesszékben.

A vendégeket pogácsával és ásványvízzel várták a szerepiek. Tóthné Verő Tünde polgármestertől érdeklődtek a Hajdú-Bihar megyei hírportál munkatársai az eseményről. – Van egy mozgássérült lakosunk, aki gyermekkori betegsége miatt került ebbe az állapotba, és számára, a kerekesszékéhez szükséges eszközre gyűjtenek a motorosok. Az ország több részéről is érkeztek. Úgy számolták ki, hogy 150 motorosra van szükség ahhoz, hogy személyenként 2020 forintot adományozva meg tudják vásárolni az eszközt. Az előzetes tájékoztatásuk szerint itt adják át a pénzt.

Brandt Viktor, a segítőakciót szervező Álomszállító Alapítvány munkatársa szavaiból azonban kiderült, hogy a mozgássérült közlekedését segítő super trike nevű eszközt már meg is vásárolták és elhozták a kedvezményezettnek.

– Az Álomszállító Alapítvány az összefogás erejével gyűjti össze a mozgáskorlátozottakat segítő közlekedési eszközök vételárait. Országosan most tartunk a 45. darabnál – kezdte tájékoztatását a Jószolgálati-díjjal is elismert Brandt Viktor. – Magyarország motorosai egy itthoni gurulással összekapcsolva gyűjtötték össze a Farkas János megsegítéséhez szükséges összeget. Úgy terveztük, hogy 159 motorossal hozunk össze 2020 forintokkal 321 ezer 180 forintot, a super trike 320 ezer forintba kerül, ha nagytételben vásároljuk. Ha mi, Magyarország motorosai összefogunk, akkor egy-egy alkalommal talán még egy kicsivel több is összejön. Amennyiben ez így történik, akkor a plusz összeget a következőbe bele tudjuk pótolni. Itt most nagyon sokan vagyunk. „Én menet közben egyszer elsírtam magam, brutális ez a közösségi élmény. Nem gondoltam volna, hogy ilyen jól fog sikerülni.”

– Szerte az országból érkeztek résztvevők: Zalaegerszegről, a Balaton mellől, Miskolcról, Nyíregyházáról, de még a környező településekről is vannak itt motorosok. Mint álomszállító, én már 13 éve segítek a mozgásukban korlátozott embereknek. Ha megadhatjuk egy kerekesszékkel közlekedő ember számára az életminőség javításának esélyét, akkor tegyük meg. Én, mint álomszállító, nagyon sok mozgássérült embert ismerek. Farkas János Szerepről írt nekem, hogy neki van ugyan sok ismerőse, de nem biztos, hogy Szerepen, a lakóhelyén össze tudnak adni annyi pénzt, hogy meg tudja vásárolni a kívánt eszközt. Arra gondoltam, hogy motorosokkal megvalósítjuk ezt a kérést. Hoztunk neki egy aktív kerekesszéket, illetve egy super trike-ot is. Éreztem, hogy ez a segítő akció sikeres lesz, így pár nappal ezelőtt már megvásároltam neki a készüléket.

Nemes célért gurultak Szerepre

– Brandt Viktoron keresztül kerültem kapcsolatba a motorosokkal. Gyerekkorom óta mozgáskorlátozott vagyok, fájnak az ízületeim, nagyon nagy segítség lesz az új eszköz a helyváltoztatásban. A falun belül könnyebben tudok mozogni, és talán a legközelebbi településre, a négy kilométerre lévő Sárrétudvariba is át tudok menni – fogalmazott Farkas János.

A motorosok közül a Sárrétudvariból érkezett Bognár Tamással elegyedtek szóba a Hajdú-Bihar megyei hírportál munkatársai. – Mindenki megérdemel egy esélyt, ha tudunk, akkor segítsünk. Kunmadarason voltunk motoros találkozón, erre a gurulásra hazajöttünk. Szép és jó dolog, nemes gesztus ez a segítség. Nem a száguldásról, hanem az összefogásról és a támogatásról szól. A motorosok arról híresek, hogy össze tudnak fogni egy nemes cél érdekében. Ez pedig az, amiért eljöttünk Szerepre.

(Forrás: Hajdú-Bihar megyei hírportál)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


7 + = kilenc

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 9:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Bélyegalbum - A Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetségének műsora - műsorvezető: Turcsányi Éva
 • 15:00: 4 ütem - autós magazin
 • 16:00: -
  • A hét prózája - Zsoldos Árpád - Irodalmi rádió műsora)
  • Take away - a BBC. Angol nyelvleckéje
  • QTC - Zentai Tibor rádióamatőr műsora (Szerkesztő: Rózsa Dezső)
  HA2MN - Tibi a Hobbyrádiónak

  Hívójelem HA2MN, nevem Zentai Tibor. A név nem hiszem, hogy sokat mondana bárkinek, ugyanis a hívójelem alapján ismernek világszerte. Amatőr rádiós vagyok, az első rádió-összeköttetésemet saját építésű rövidhullámú adóval már több mint 44 évvel ezelőtt "kínlódtam össze". Azóta a rádióhullámok segítségével bejártam a világ szinte minden szegletét, s ahova eddig nem jutottam, igyekszem eljutni.

  Első szakmám szerint erősáramú üzemmérnök vagyok, s hogy elektromos területet választottam szakmámnak, köszönhető a rádióamatőrködés iránti gyermekkori érdeklődésemnek. Később külkereskedelmi végzettséget is szereztem, s valahol ebben is ott van a rádiós hobbi hatása - ugyanis a nemzetközi rádióamatőr forgalomban az angol nyelv használata kényszerűség. Én pedig tanultam a nyelvet szorgalmasan.

  A Hajdú QTC a rádióamatőrök havi hangos híradója, amelyet a rádióamatőr hullámsávokban sugároznak. A QTC nemzetközi rádiótávírász rövidítés, jelentése "közlemények vannak"

  Rózsa Dezső, HG0EK a Hajdú QTC főszerkesztője a 2000-es évek közepén keresett meg, hogy legyek QTC készítőinek munkatársa önálló anyagokkal, sorozatokkal. Ez idő óta minden hónapban jelentkezem jegyzetekkel és sorozatokkal, amelyeket magam írok és a hangfelvételt, a hanganyag szerkesztését is - mintegy botcsinálta hangmérnökként - magam végzem. Dezső tőlem adás-kész hangfelvételt kap, természetesen e-mailben.

  A rádióamatőr hobbi hazánkban éppen nem a legfényesebb éveit éli ama tekintetben, hogy az engedélyes rádióamatőrök száma évről, évre csökken, mialatt Európában, Amerikában, Ázsiában és Óceániában az e hobbit művelők száma szépen emelkedik.

  A hobbi kezdete nehéz, hiszen sokat kell tanulni és kitartás kell ahhoz, hogy valaki sikeres rádióamatőr vizsgát tegyen és hívójelet szerezhessen, azaz rádióamatőr engedélyt kapjon.

  Érzékelve a hobbi hazai gondjait elhatároztam, hogy "emberi nyelven" írok egy mesét arról, hogy mi a rádióamatőr, mit csinál a rádióamatőr, s nagyjából mit kell megtanulnia ahhoz, hogy az éter hullámain létrehozhassa első rádió-összeköttetését a világgal. Azért gondoltam "emberi nyelvre", mert ha két rádióamatőr magyarul beszélget egymással, kódokkal, rövidítésekkel, szakszavakkal, hívójelekkel dobálózik, s nincs a hobbin kívülálló ember aki azt megértené.

  Ugyanis mi rádióamatőrök - többek között - a Titanic hivatásos rádióstisztjeinek civil és amatőr leszármazottai és örökösei vagyunk.

  Annyit még meg kell jegyezni, hogy a hangzóanyag minősége korlátozott, hiszen a rádióamatőrök a lehető legkisebb sávszélességre törekednek éterbeli munkájuk során. A hi-fi hangminőség nem ránk jellemző, ellenben a zajos viszonyok közötti legjobb érthetőség elérésére való törekvés igen.

  73 - vagyis magyarul minden jót kívánok a hallgatóknak!

  Tibi, HA2MN
 • 17:00: Live Hungary - a legnagyobb hazai előadók koncertjei
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 21:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 22:00: Egészségedre - Turcsányi Sipos Éva műsora

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 27. hétfő, László napja van.
Ma van a(z) Cukorbetegek világnapja, Szt. László napja, Határörség napja.
Az év 26. hete és 178. napja.
Holnap Levente, Irén napja lesz.

1638. Désen I. Rákóczi György elnökletével több napos vallási vita kezdődik. Az 1579-es hitvallás szerint határozza meg az unitárius hittételeket.


1697. A sátoraljaújhelyi (Zemplén megye) vásáron kuruc szegénylegények megtámadják a sokadalmat vámoló császári katonaságot.


Petőfi Sándor: Arany Lacinak

Laci te,
hallod-e?
Jer ide,
jer, ha mondom,
rontom-bontom,
ülj meg itten az ölemben,
de ne moccanj, mert különben
meg talállak csípni,
így ni!
Ugye fáj?
Hát ne kiabálj.
Szájadat betedd,
s nyisd ki füledet,
nyisd ki ezt a kis kaput;
majd meglátod, hogy mi fut
rajta át fejedbe...
Egy kis tarka lepke.
Tarka lepke, kis mese,
szállj be Laci fejibe..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy szorozva öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com