Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Celine Dion - It's all coming back to me now
38
hallgató

Jótékonyság a börtönből

- 2011. november 30. 16:21 - 783 megtekintés

A Végső Vár Alapítvány a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok (hátrányos helyzetű és beteg gyermekek, nagycsaládosok, időskorúak, létminimum alatt élők) támogatása, segítése, életkörülményeik javítása végett jött létre, és 2007. március 1. óta működik közhasznú alapítványként. Az Alapítvány ezt a munkát szponzorációs program keretében, illetve egyéni felajánlások és adományok gyűjtésével végzi, pénzbeli segélyt nem nyújt. Ahhoz azonban, hogy a már eddig is teljesített, és a jövőbeli feladatokat el tudják látni, a szervezetnek természetesen szüksége van pénzbeli támogatásra is. Ezért jelent nagyon sokat a Végső Vár Alapítványnak, hogy a szerb maffia egy Magyarországon bebörtönzött volt tagja, Robert Yugovich felajánlotta most megjelent könyveinek nyereségét az Alapítvány javára.

A Robert Yugovich álnév, méghozzá egy komoly életvédelmi óvintézkedés miatt. A szerző ugyanis éppen többéves börtönbüntetését tölti Magyarországon, mert úgy döntött, kiszáll Európa egyik legjobban működő bűnszervezetéből, a hollandiai székhelyű szerb maffiából. Amúgy vajdasági magyar, aki elitkatonai kiképzést kapott, részt vett a jugoszláv háborúban, majd dezertált. Előbb Szegeden volt kidobó ember, majd lassan, de biztosan a szerb maffia tagja lett, aki néhány év elteltével a hadsereg után ezt a szervezetet is megelégelte, és kilépett. Pechjére, mert a magyar bíróság komoly, kilencéves büntetésre ítélte, annak ellenére, hogy részletes vallomást tett.

Robert Yugovich írói munkássága a börtönben kezdődött és jelenleg már negyedik könyvén dolgozik. Az első könyve, „Az őszinteség jutalma”, amelyben megírja, hogy hogyan lépett ki a maffiából, és hogyan került börtönbe, tavaly jelent meg.

Nemrégen került a könyvesboltokba két újabb regénye, a „Narkománia” és az „Olja”. Mindkét könyv témája napjaink igen komoly problémáit taglalja: a droghelyzetet és a prostitúciót. Az eladott könyvek után befolyó pénz lehetőséget teremt a Végső Vár Alapítványnak arra, hogy még több beteg és hátrányos helyzetű gyermeket támogathasson.

A Narkománia megjelentetésének kivételes aktualitását az adja, hogy az Európai Unió, a vészhelyzetet felismerve, nagyarányú akcióba kezdett a szintetikus tudatmódosító szerek, az úgynevezett designer drogok terjedésének megakadályozására. Ezekből az anyagokból csak tavaly 41 különféle tabletta jelent meg a piacon. Ezek hatása olyan, mint a hagyományos szereké.

Kémiai szerkezetük viszont ismeretlen a hatóságok előtt, így nem szerepelnek a tiltólistákon!

Ezzel a könyvével a „fegyencíró”, aki pár éve még a hollandiai szerb-magyar drogmaffia egyik alvezére volt, alighanem az ifjúság ellen elkövetett bűneiért vezekel oly módon, hogy autentikus leírást ad a könnyű és a nehéz drogok veszélyeiről, valamint a védekezés lehetőségeiről. „Rob” azoknak a szülőknek és serdülőknek írta ezt a roppant gyakorlatias és tárgyilagos útmutatót, akik azt képzelik, hogy éppen ők lesznek majd a kivételek, azaz büntetlenül incselkedhetnek az „ezerfejű hidrával”.

Az Olja Robert Yugovich második tényregénye. Ha az első az európai drogmaffiák életének bemutatásával szenzációt keltett, ugyanez még inkább elmondható mostani true crime könyvéről, mely a nemzetközi leánykereskedelem és szex ipar legféltettebb titkait tárja fel az olvasó számára. Méghozzá a gyanútlan olvasó számára, akit ebben a témában folyamatosan becsap még a tömegmédia is, aki a kiöregedett luxusprostituáltak és lelkiismeretlen pornó gyárosok önfényező hazugságai nyomán ma már hajlamos elhinni, hogy kurvának vagy pornószínésznek lenni ugyanolyan decens életmód, már-már polgári foglalkozás, mint a fogorvosé vagy a bolti eladólányé.

A szerző vérfagyasztó hitelességgel írja le, mi vár valójában azokra a szerencsétlen ember formájú lényekre, akik a maffia kezébe kerülnek és egy bűnszövetkezet tehetetlen rabszolgáiként tengetik életüket, rendszerint a szabadulás legcsekélyebb reménye nélkül. A moldáviából 15 évesen eladott Olja sorsán keresztül mutatja be, hogy a luxus konzumnő, az amszterdami kirakatban magát kellető prostituált és a sarki kurva között semmilyen különbség nincs, mert sorsukat és „beosztásukat” ugyanaz a bűnszövetkezet intézi, mely a drogüzletet, a csempészést, a fegyverkereskedelmet, a hitelkártyalopásokat, a bankrablásokat és a többi illegális tevékenységet felügyeli pontosan úgy, ahogy más multinacionális vállalkozások is tevékenykednek a maguk legális területein.

A Végső Vár Alapítvány idén is eljuttatja az összegyűjtött adományokat a hátrányos helyzetű, mélyszegénységben élő családoknak, gyermekeknek.

Decemberre tervezett akciói:
2011.dec. 2. Daruszentmiklóson 25, mélyszegénységben élő család számára élelmiszer-, ruha- és 59 gyermek részére mikuláscsomag osztás;
2011.dec. 3. Tápszentmiklóson 50 rászoruló család számára élelmiszerosztás és 250 gyermek részére mikuláscsomag.
2011. dec. közepén szociális ruhaosztás Köröstarcsán.
2011. dec. Csemő községben 15 mélyszegény család és 10 nyugdíjjas számára élelmiszercsomag osztás.

További részletekért hívható:
Székely Béla elnök, Végső Vár Alapítvány, 06-30-944-6143.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


- nyolc = 1

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc plusz öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com