Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Pink - Get This Party Started
66
hallgató

Képzőművészeti felhívás fogyatékossággal élőknek

- 2021. április 29. 18:50 - 723 megtekintés

A Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ), Tata Város Önkormányzata és a Humanitas SE közösen, országos képzőművészeti pályázatot ír ki, III. Szabó Szonja ParaKépzőművészeti biennálé címmel.

Fotó:Infostart.hu

 

Szabó Szonja, a 2016-ban, 38 évesen elhunyt súlyosan mozgássérült tatai képzőművész saját stílust teremtve alkotott. Tagja volt a Szájjal és Lábbal Festők Nemzetközi Szervezetének. Gyermekként több hazai és nemzetközi díjat nyert. 2013-ban Komárom-Esztergom Megye Príma Díjasa lett. Alapítója és aktív játékosa volt a Tatabányai Humanitás SE Boccia Szakosztályának. Több dobogós helyezése mellett 2011-ben Magyar Bajnok volt – olvasható a FODISZ sajtóközleményében.

A kiállítás célja: 

megmutatni a fogyatékossággal élők körében rejtőzködő tehetségeket, elismerést adni nekik és példát, értékeket felmutatni az ép társadalom számára.

Szabó Szonja emlékének adózva, a szervezők harmadik alkalommal rendezik meg egyidőben – amennyiben a járványügyi helyzet ezt lehetővé teszi – 2021. június 11–13. között, Tatán, az III. Szabó Szonja Para Boccia Emlékversenyt és ParaKépzőművészeti Biennálét, mely a FODISZ „Több, mint sport!” szlogenjének megfelelően, a sportot és a művészetet összekapcsoló olyan duális rendezvény, ahol a két terület egymással karöltve, de önállóan is értékesen mutatkozhat meg.

A pályázat témája:

A beérkezett pályaművekből 40 kép kerül kiállításra, a kiállítás egy hónapon keresztül lesz látogatható Tatán (pontos helyszín a későbbiekben kerül meghatározásra).

A pályázók köre:

Bármilyen sérültségi területen érintett (látás-, hallás-, mozgássérült, illetve értelmileg vagy tanulásban akadályozott) fogyatékossággal élők. Korhatár: 16 éves kortól, felső korhatár nélkül.

A pályázat országos hatókörű, nincs területi korlátozás.

A pályázaton amatőr és hivatásos művészek alkotásai egyaránt részt vehetnek.

A pályázatok lehetséges paraméterei:

A pályázaton bármilyen témájú festménnyel, képpel, alkotással lehet nevezni.

Technika: szabadon választott. Méret: szabadon választott, maximális méret: 50×70 cm

A pályázatra keretezett, lehetőség szerint paszpartuzott alkotásokat lehet beküldeni. Egy pályázó három alkotással nevezhet, mely lehet sorozat, de lehet 3 önálló mű is.

Pályázati díj: nincs.

A pályázatot kezelő szervezet a FODISZ (Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége) 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3., IV. emelet. 401/11. (Magyar Sport Háza)

A pályázat menete:

A pályázatra beadandó alkotások előzsűrizésen vesznek részt. Az előzsűrizéshez 2021. május 10-ig kell a pályázóknak kitöltött adatlappal együtt alkotás(aik)ról fényképet küldeni a kommunikacio@fodisz.hu e-mail címre. A fotók elnevezésének azonosnak kell lennie a Pályázati adatlapon feltüntetett alkotás(ok) címével. A Pályázati adatlap ide vagy ide kattintva tölthető le.

A zsűri a beérkezett fotók alapján 2021. május 20-ig hozza meg döntését és értesíti az alkotókat, hogy mely képek, alkotások kaptak meghívást a kiállításra.

A kiválasztott alkotások eredetijét a FODISZ központi irodájába kell eljuttatni (1146., Budapest, Istvánmezei út 1-3. IV. emelet, 401/11. szoba, Magyar Sport Háza).

Személyes képátvétel időpontjai: 2021. június 1. (kedd), június 2. (szerda), június 3. (csütörtök), 9.00–16.00 óra között. Információs telefonszám: +36 (30) 2211-612.

Postai úton történő beküldés esetén, a postára adás dátuma, legkésőbb 2021. május 31. (Postai cím: FODISZ – 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. IV. emelet, 401/11.)

Amennyiben a pályázók határidőig nem juttatják el alkotásaikat a megadott beadási címre, a kiállításon való megjelenéstől és az esetleges díjazástól elesnek.

A behívott, kiválasztott képek közötti díjazás eredményhirdetésére a kiállítás megnyitóján kerül sor. Természetesen a díjazottak előzetesen értesítést kapnak.

Kiállítás megnyitásának tervezett dátuma: 2021. június 12. (melyet követően a kiállítás 1 hónapig lesz megtekinthető).

A közelmény kiemeli: a kiállításra kiválasztott képek beadásának, beszállításának időpontjai, illetve a kiállítás megnyitójának dátuma,

a járványhelyzet miatt esetlegesen módosulhatnak,

amelyről a kiállításra meghívott alkotókat értesíik.

Díjazás:

A kiírók a pályázat résztvevői között nem hirdetnek 1–3. helyezettet, ezzel is kinyilvánítva, hogy számukra minden beérkezett mű kivételes értéket képvisel. Azonban a zsűri értékelése alapján a kiállítás támogatói, együttműködői részéről 10 elismerő díj kerül átadásra. A díjak együttes összértéke: 500 ezer forint.

Végül megjegyzik:

  • Amennyiben az aktuális járványhelyzet nem teszi lehetővé a pályázati kiírásban leírtak szerinti megvalósítást és a kiállítás megrendezését, a pályázatot kezelő szervezetnek jogában áll módosításokat tenni, melyről a pályázaton résztvevőket tájékoztatja.
  • A beérkezett pályaműveket a pályázatot kezelő FODISZ hivatalos átvételi jegyzőkönyvvel veszi át és ideiglenesen – a kiállítás időtartamára, beleértve a kiállítás építési és bontási időpontjait – átadja a kiállítóhely számára. A kiállítás végén a FODISZ visszavételezi és visszaszállítja a képeket, a FODISZ központi irodájába. Az alkotók itt vehetik át személyesen alkotásukat.
  • A pályázók, a pályázaton való részvétellel hozzájárulnak ahhoz, hogy a pályaműveket a pályázat kezelője, a FODISZ, digitálisan feldolgozza, azokat különböző kommunikációs csatornáin megjeleníthesse, valamint különböző kiadványokban felhasználhassa, megjeleníthesse az alkotások digitális feldolgozásait, az alkotó nevének feltüntetésével. A pályázó a pályázaton részvétellel elismeri, elfogadja, hogy a további felhasználással kapcsolatban semmilyen anyagi követeléssel, szerzői jogi díjjal nem élhet.
(Forrás: Infostart.hu)
A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


* 2 = tizenhat

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. május 24. péntek, Eszter, Eliza napja van.
Az év 21. hete és 145. napja.
Holnap Orbán napja lesz.

1707. Rákóczi fejedelem pompázása az ónodi országgyűlésen. "A felséges fejedelem szép pompás török paripán, királyszínű bársony köntösben és fekete kócsagtollasan jött, kétfelől nemes seregből való ifjak és gavallérok párducbőrösen és forgósan." Mindez olyan időben, midőn a közpénztár üres és a rézpénzt devalválni kellett.


1924. Megalakult a Magyar Nemzeti Bank. Elnöke Popovics Sándor, kormánybiztosa Szabóky Alajos pénzügyi államtitkár. Ugyanekkor megszűnt az Állami Jegybank.


Május 24. / Eszter, Eliza /

Sebők Éva: Tavasz Eszterke

Egy órácska óta
szól az Eszter-nóta.
Szálló sárkányorkán
hozta el az orrán.
Ihol zeng!...Ahol zeng,
nincs ott már sehol csend.
Piros pikulákat
hajtanak az ágak
Kövér bolondgomba
fölmászik a dombra.
Lába kel a bágyadt
pitypang- pagodának.
Fenn meg csodapókok,
ébredő pirókok,
ciróka-maróka,
hat rigó-fióka,
s egy fatetőn-alvó
kócos pityipalkó!

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy szorozva három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com