Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Dj. Deka feat Gabriella - Angyal
29
hallgató

Két hétig őrzik a vonaton elhagyott tulajdont, utána gyűjtőhelyre viszik – Talált tárgyak a fedélzeten

- 2020. január 20. 13:14 - 490 megtekintés

Mobiltelefont és műlábat, laptopot és kistáskát, nyugdíjat és lélegeztetőkészüléket is találtak már a vasutasok a járművek fedélzetén. A feledékeny utasok által otthagyott tárgyakról nyilvántartást vezet a MÁV-Start, az adatbázisban jelenleg több mint harmincezer tétel található. Talált tárgyak után az állomások pénztáraiban és a telefonos ügyfélszolgálatnál lehet érdeklődni. A vonatokon többnyire kisebb táskákat, iratokat, okmányokat, jegyzeteket, […]

Mobiltelefont és műlábat, laptopot és kistáskát, nyugdíjat és lélegeztetőkészüléket is találtak már a vasutasok a járművek fedélzetén. A feledékeny utasok által otthagyott tárgyakról nyilvántartást vezet a MÁV-Start, az adatbázisban jelenleg több mint harmincezer tétel található. Talált tárgyak után az állomások pénztáraiban és a telefonos ügyfélszolgálatnál lehet érdeklődni.

A vonatokon többnyire kisebb táskákat, iratokat, okmányokat, jegyzeteket, könyveket, ruhaneműt (kabát, pulóver, sapka), pénztárcát, bankkártyát, kulcsokat, bizsukat, esernyőket felejtenek az utasok – közölte lapunk kérdésére a MÁV-Start. Arról érdeklődtünk, mit tehet a fogyasztó, ha valamijét elhagyja a vonaton, és szeretné visszakapni.

Megtudtuk: akadtak ezeknél bizarrabb talált tárgyak is. Így például már ötvenezer forint értékű sportfelszerelést, hegedűt, íjfelszerelést, mű lábat, lélegeztetőkészüléket, laptopot, tolókocsit vagy épp húszkötetes Révai lexikonsorozatot is ottfelejtettek tulajdonosaik a vonaton. Vo

Talált tárgyak borsod24com

lt, aki az egész nyugdíját hagyta a vonaton, de egy becsületes jegyvizsgálónak köszönhetően néhány óra múlva irataival együtt hiánytalanul átvehette. Sok esetben már addig meglelték az elvesztett holmit, ameddig az utas az ügyfélszolgálatot hívta – tájékoztatott a vasúti cég. Eddig körülbelül harmincezer utas hagyta el a holmiját a vasúti kocsikban.

Érdemes tudni, hogy az utasok által elveszített vagy leadott tárgyakat vagy pénzt az adatbázist kezelő szolgálati helyek egységes informatikai rendszerben rögzítik. Az adatbázisban jelenleg több mint harmincezer talált tárgy szerepel. Ha a kisebb állomásokon megtalált, leadott holmiért két héten belül nem jelentkezik a tulajdonos, akkor a központi gyűjtőhelyre küldik a tárgyakat.

A tapasztalatok szerint pénzt többnyire nem magában, hanem valamilyen egyéb tárggyal együtt (kabát, táska, pénztárca) adnak le. A biztonságos kezelés érdekében az elvesztett tárgyak tartalmát tételesen nyilvántartásba veszik, és ha a pénzt is tartalmazó tárgyért egy-két napon belül nem jelentkezik a tulajdonosa, akkor az összeget nyilvántartásba veszi a vasúttársaság egy jegyzőkönyv kiállításával. Az átvétel feltétele, hogy az elveszett tárgyat az utas a jellemzők megadása mellett egyértelműen be tudja azonosítani. Ha a pénz mellett személyazonosításra alkalmas dokumentum is van a táskában, kabátban, akkor az egyszerűsíti a beazonosítást.

Az elveszett tárgyakat általában a vonatokon szolgálatot teljesítő jegyvizsgálók, a takarítószemélyzet vagy az utasok találják meg és adják le a vasútállomásokon. Ezek átvételi helye állomásonként változik, majd általában a nagyobb megállóhelyek ügyfélszolgálatára kerülnek, ahol a személyes tárgyakat nyilvántartják. Ha az elveszett tárgy, bankkártya vagy okmány tulajdonosa név szerint azonosítható, a munkatársak eljuttatják a bankkártya-kibocsátónak a plasztiklapot, a megtalált személyes okmányokat pedig az azt kiállító hatóságnak (okmányirodának, OEP-nek).

Akkor sincs vészhelyzet, ha a tulajdonos személye nem azonosítható, mert a tárgyat az adott szolgálati hely, állomás kijelölt helyiségében általában 90 napig őrzik. A romlandó élelmiszereket természetesen csak rövid ideig tárolják, s ha senki sem keresi, megsemmisítik. A vonatokon talált tárgyakkal kapcsolatos elérhetőségeket az utasok a MÁV-csoport weboldalán (Mávcsoport.hu), az Ügyfélszolgálat menüpont alatt találják. Személyesen az állomások személypénztárainak nyitvatartási idejében lehet érdeklődni.

(megjelent: Magyar Nemzet, 2020. 01. 20., fotó: borsod24.com)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


öt * = 30

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc mínusz hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com