Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Kovács Kati - A régi ház körül
27
hallgató

Kezdetét vette a Varázsceruza- Legyen idén még több mosoly! jótékonysági gyűjtés

- 2021. augusztus 2. 5:26 - 359 megtekintés

Második alkalommal indít jótékonysági akciót a Civilút Alapítvány az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségével (ÉFOÉSZ) együttműködésben.

A Varázsceruza – Legyen idén még több mosoly! nevű kezdeményezés sajtótájékoztatóján jártunk.

A Civilút Alapítvány tavaly hirdette meg először a Varázsceruza – Rajzolj mosolyt! nelnevezésű jótékonysági akciót, melynek keretében értelmi fogyatékossággal élő fiataloknak gyűjtöttek össze különböző rajzeszközöket. Az adományok nem csak mosolyt csaltak a gyermekek arcára, de művészetterápiás célokra is hasznosíthatóak voltak. A program sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy végül 6265 csomag rajzeszközt sikerült összegyűjteni. Az adományokat végül az ÉFOÉSZ és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) juttatta el az érintetteknek.

A kezdeményezés sikerén felbuzdulva idén ismét megszervezik a gyűjtést, így bárki, aki szeretne adományozni az mostantól egészen szeptember 10-ig élhet a lehetőséggel. Elmentünk az eseményt meghirdető sajtótájékoztatóra, melyet a XII. kerületben található, csodás hangulatú Bake My Day Hegyvidék pékségben szerveztek meg. A helyszínválasztás nem véletlen, a szervezők olyan helyet kerestek, ahol kiemelt figyelmet fordítanak a megváltozott képességű személyek foglalkoztatására. A Bake My Day pedig pontosan ilyen, hiszen alkalmazottaik 60-70%-a megváltozott munkaképességű ember.

Az első felszólaló Gulyás Andrea, a Civilút Alapítvány Kuratóriumának tagja volt, aki elmondta, hogy a jótékonysági eseményt a pandémia hatására indították el. „Az ÉFOÉSZ 1992 óta folyamatosan megszervezi a Sérült Gyerekek Napját, de 2020-ban a járványügyi helyzet miatt erre nem kerülhetett sor. Ennek apropóján jött az ötlet, hogy egy együttműködés keretében a két szervezet valahogy mégis mosolyt tudjon csalni az intézményekben maradt gyermekek arcára.” Hozzátette, reméli, hogy a kezdeményezésből hagyományt tudnak teremteni, hiszen az első visszajelzések igazán pozitívak voltak.

A gyűjtés népszerűsítésében – az előző évhez hasonló módon – az ismert énekesnő, Pintácsi Alexanda “Szandi” is részt vesz. A művésznő kifejtette, hogy nagy örömére szolgált a felkérés, hiszen anyaként és ismert személyként kettős felelősséggel viseltet a gyermekeket segítő programok iránt. Mint mondta „fontos nyomatékosítani, hogy vannak fogyatékossággal élő embertársaink és nekünk kötelességünk segíteni őket.”

A sort az ÉFOÉSZ elnöke Gyene Piroska zárta, aki emlékeztetett, hogy a szervezet Civilúttal és Szandival való együttműködése nem a Varázsceruzával kezdődött, annál jóval régebbre nyúlik vissza. Szandi például „már évekkel ezelőtt is csatlakozott egyéb kezdeményezésekhez. Korábban a támogatott lakhatásban lakóknak is adott egy koncertet.” Gyene Piroska hozzátette, reményei szerint idén személyesen is át tudják adni az összegyűlt rajzeszközöket a fiataloknak, mivel erre múlt évben a járvány miatt nem kerülhetett sor. Az esemény zárásaként a három felszólaló ünnepélyesen bedobta az első csomagokat az adománygyűjtő ládába, ezzel pedig hivatalosan is kezdetét vette az akció.

A rajzeszközöket egészen 2021. szeptember 10-ig gyűjti a Civilút Alapítvány. A kezdeményezéshez több formában is csatalakozhatnak, akik támogatni szeretnék az akciót:

  • A rajzeszközök leadhatók a Bake My Day pékség Hegyvidék (1126 Budapest, Böszörményi út 34/a.) üzletében elhelyezett gyűjtőládában.
  • Elküldhetők postán a Civilút Alapítványnak címezve (1112 Budapest, Olt utca 23.)
  • Emellett a jótékonysági kezdeményezés támogatható pénzadománnyal az alábbi számlaszámon: Gránit Bank Zrt. 12100011-10545117. ( A közlemény rovatba írják be: Varázsceruza.) Az összegyűlt összegből a Civilút Alapítvány színes ceruzákat vásárol a fogyatékossággal élő gyermekek számára.

Az Alapítvány elsősorban rajzeszközöket, színes ceruzákat, zsírkrétákat, festékeket, filctollakat gyűjt, de szívesen fogadnak kifestőket, matricákat, füzeteket, tolltartókat is.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


hét - 2 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy szorozva nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com