Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Bergendy - Ötödik sebesség
32
hallgató

Kezdetét vette a Varázsceruza- Legyen idén még több mosoly! jótékonysági gyűjtés

- 2021. augusztus 2. 5:26 - 622 megtekintés

Második alkalommal indít jótékonysági akciót a Civilút Alapítvány az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségével (ÉFOÉSZ) együttműködésben.

A Varázsceruza – Legyen idén még több mosoly! nevű kezdeményezés sajtótájékoztatóján jártunk.

A Civilút Alapítvány tavaly hirdette meg először a Varázsceruza – Rajzolj mosolyt! nelnevezésű jótékonysági akciót, melynek keretében értelmi fogyatékossággal élő fiataloknak gyűjtöttek össze különböző rajzeszközöket. Az adományok nem csak mosolyt csaltak a gyermekek arcára, de művészetterápiás célokra is hasznosíthatóak voltak. A program sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy végül 6265 csomag rajzeszközt sikerült összegyűjteni. Az adományokat végül az ÉFOÉSZ és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) juttatta el az érintetteknek.

A kezdeményezés sikerén felbuzdulva idén ismét megszervezik a gyűjtést, így bárki, aki szeretne adományozni az mostantól egészen szeptember 10-ig élhet a lehetőséggel. Elmentünk az eseményt meghirdető sajtótájékoztatóra, melyet a XII. kerületben található, csodás hangulatú Bake My Day Hegyvidék pékségben szerveztek meg. A helyszínválasztás nem véletlen, a szervezők olyan helyet kerestek, ahol kiemelt figyelmet fordítanak a megváltozott képességű személyek foglalkoztatására. A Bake My Day pedig pontosan ilyen, hiszen alkalmazottaik 60-70%-a megváltozott munkaképességű ember.

Az első felszólaló Gulyás Andrea, a Civilút Alapítvány Kuratóriumának tagja volt, aki elmondta, hogy a jótékonysági eseményt a pandémia hatására indították el. „Az ÉFOÉSZ 1992 óta folyamatosan megszervezi a Sérült Gyerekek Napját, de 2020-ban a járványügyi helyzet miatt erre nem kerülhetett sor. Ennek apropóján jött az ötlet, hogy egy együttműködés keretében a két szervezet valahogy mégis mosolyt tudjon csalni az intézményekben maradt gyermekek arcára.” Hozzátette, reméli, hogy a kezdeményezésből hagyományt tudnak teremteni, hiszen az első visszajelzések igazán pozitívak voltak.

A gyűjtés népszerűsítésében – az előző évhez hasonló módon – az ismert énekesnő, Pintácsi Alexanda “Szandi” is részt vesz. A művésznő kifejtette, hogy nagy örömére szolgált a felkérés, hiszen anyaként és ismert személyként kettős felelősséggel viseltet a gyermekeket segítő programok iránt. Mint mondta „fontos nyomatékosítani, hogy vannak fogyatékossággal élő embertársaink és nekünk kötelességünk segíteni őket.”

A sort az ÉFOÉSZ elnöke Gyene Piroska zárta, aki emlékeztetett, hogy a szervezet Civilúttal és Szandival való együttműködése nem a Varázsceruzával kezdődött, annál jóval régebbre nyúlik vissza. Szandi például „már évekkel ezelőtt is csatlakozott egyéb kezdeményezésekhez. Korábban a támogatott lakhatásban lakóknak is adott egy koncertet.” Gyene Piroska hozzátette, reményei szerint idén személyesen is át tudják adni az összegyűlt rajzeszközöket a fiataloknak, mivel erre múlt évben a járvány miatt nem kerülhetett sor. Az esemény zárásaként a három felszólaló ünnepélyesen bedobta az első csomagokat az adománygyűjtő ládába, ezzel pedig hivatalosan is kezdetét vette az akció.

A rajzeszközöket egészen 2021. szeptember 10-ig gyűjti a Civilút Alapítvány. A kezdeményezéshez több formában is csatalakozhatnak, akik támogatni szeretnék az akciót:

 • A rajzeszközök leadhatók a Bake My Day pékség Hegyvidék (1126 Budapest, Böszörményi út 34/a.) üzletében elhelyezett gyűjtőládában.
 • Elküldhetők postán a Civilút Alapítványnak címezve (1112 Budapest, Olt utca 23.)
 • Emellett a jótékonysági kezdeményezés támogatható pénzadománnyal az alábbi számlaszámon: Gránit Bank Zrt. 12100011-10545117. ( A közlemény rovatba írják be: Varázsceruza.) Az összegyűlt összegből a Civilút Alapítvány színes ceruzákat vásárol a fogyatékossággal élő gyermekek számára.

Az Alapítvány elsősorban rajzeszközöket, színes ceruzákat, zsírkrétákat, festékeket, filctollakat gyűjt, de szívesen fogadnak kifestőket, matricákat, füzeteket, tolltartókat is.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


* hét = 42

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. március 29. szerda, Auguszta napja van.
Az év 13. hete és 88. napja.
Holnap Zalán napja lesz.

1464. Mátyás király megkoronázása Székesfehérvárott, miután esküt tett az ország szabadságának megtartására, Széchy Dénes esztergomi érsek által avattatott fel.


1918. Vasipari sztrájk-sorozat Budapesten 60000 vasmunkás elbocsájtása miatt.


Kosztolányi Dezső
/ 1885. márc.29. - 1936. nov.3. /

Üllői-úti fák

Az ég legyen tivéletek,
Üllői-úti fák.
Borítsa lombos fejetek
szagos, virágos fergeteg,
ezer fehér virág.
Ti adtatok kedvet, tusát,
ti voltatok az ifjúság,
Üllői-úti fák..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy mínusz kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 316
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com