Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Sing Sing - Halál a májra
54
hallgató

„Nekünk is jogunk van ahhoz, hogy megválasszuk, ki képviseljen minket.” Europe in Action konferencia Glasgowban

- 2024. június 5. 5:50 - 83 megtekintés

Skóciában, Glasgowban tartotta meg Europe in Action című konferenciáját az Inclusion Europe. Az eseményen közel 450 fő önérvényesítő és segítő vett részt, akik több, mint 40 országból érkeztek. Előadóként jelen voltak az ÉFOÉSZ önérvényesítő munkatársai is. A háromnapos konferencia központi témái az intézményi férőhely kiváltás, vagy más néven intézménytelenítés és a közösségi befogadás voltak. A […]

Skóciában, Glasgowban tartotta meg Europe in Action című konferenciáját az Inclusion Europe. Az eseményen közel 450 fő önérvényesítő és segítő vett részt, akik több, mint 40 országból érkeztek. Előadóként jelen voltak az ÉFOÉSZ önérvényesítő munkatársai is. A háromnapos konferencia központi témái az intézményi férőhely kiváltás, vagy más néven intézménytelenítés és a közösségi befogadás voltak. A közelgő európai parlamenti választások kapcsán többször szóba került az értelmi fogyatékossággal élő személyek választójoga is.

Erősebb önérvényesítés – jobb intézménytelenítés
2024. elején új, nemzetközi programot indított az Inclusion Europe és az Inclusion International. Előbbi szervezet Európában, míg utóbbi világszinten képviseli az értelmi fogyatékossággal élő embereket és családjaikat. A JUDY projekt célja, hogy támogassa az intézmények bezárását, valamint az értelmi fogyatékossággal élő személyek önálló életvitelét és közösségbe való befogadását. A programban Románia, Szlovákia, Albánia, Bulgária és Magyarország értelmi fogyatékossággal élő személyeket képviselő szervezetei vesznek részt. Magyar részről az ÉFOÉSZ csatlakozott a hároméves munkához.

Első lépéseként, a projekt partnerei felmérték az intézményi férőhely kiváltás és az önérvényesítés helyzetét saját országaikban. Megfogalmazták, mit kell tenni, hogy az értelmi fogyatékossággal élő személyek a közösségben élhessenek, megfelelő támogatás mellett. A tapasztalatokat itt, a Europe in Action konferencián osztották meg egymással. Mind egyetértettek abban, hogy erős önérvényesítő mozgalom nélkül nem lehet sikeresen megvalósítani a kiváltási folyamatokat. Egyrészt az önérvényesítők tudják hitelesen elmondani, milyen intézményekben élni és miért szükséges tömegintézetek helyett közösségi szolgáltatásokat fejleszteni. Másrészt, az intézmények lakóinak megfelelő felkészítésre van szükségük a kiköltözéshez. A felkészítés elengedhetetlen része, hogy az érintettek megismerjék a jogaikat és megtanuljanak kiállni magukért – vagyis, hogy önérvényesítővé váljanak. Ugyanígy fontos, hogy lehetőséget kapjanak az önállóság gyakorlására és saját döntéseik meghozatalára.

Ebben a szekcióban felszólat Sallai Ilona, az ÉFOÉSZ érdekvédelmi tanácsadója és Bercse László, az ÉFOÉSZ társelnöke is. Előadásukban többek között a következő javaslatokat emelték ki:

 • Magyarországon több támogató szolgáltatásra van szükség, nagyobb kapacitással. Ilyenek például a támogató szolgálatok, napközi ellátások, támogatott lakhatási és otthoni segítő szolgáltatások, személyi segítő szolgáltatások.
 • Támogatni és fejleszteni kell a jó gyakorlatokat és közösségi kezdeményezéseket, pl. az ÉFOÉSZ Önálló Életviteli Centrumait.
 • A szociális szolgáltatásokban dolgozóknak több bérre, nagyobb elismerésre és jobb képzésekre van szükségük.
 • Új kiváltási stratégiára van szükség, pontosan megtervezett ütemtervvel és költségvetéssel.
 • Át kell alakítani a gondnoksági rendszert és erősíteni, népszerűsíteni kell a támogatott döntéshozatalt.
 • El kell törölni a választójog korlátozását.

Tudástár az intézmények bezárásához
Szintén a JUDY projekt keretében, kialakításra kerül majd egy közös tudástár, amely az intézmények bezárását, az érintett emberek kiköltözését és önálló életvitelét fogja támogatni. Az Inclusion Europe és az Inclusion International ezen az online felületen gyűjti össze nemzetközi hálózatuk tapasztalatait és útmutatásait, hogy segítsék az intézményeket, döntéshozókat, valamint az érdekvédőket a kiváltás folyamatában.

 „Nekünk is jogunk van ahhoz, hogy megválasszuk, ki képviseljen minket.”
A konferencia záróülésén Bercse László, az Inclusion Europe alelnökeként hangsúlyozta: „Mindig vonják be az önérvényesítőket a minket érintő döntésekben! Hiszen, a mi életünknek mi vagyunk a szakértői.” A közelgő európai parlamenti választások kapcsán hozzátette: „Fontos, hogy minden értelmi sérült embernek legyen választójoga. Nekünk is jogunk van ahhoz, hogy megválasszuk, ki képviseljen minket. Olyan embereket akarunk megválasztani, akikről azt gondoljuk, hogy jobbá teszik az életünket.” László bátorított mindenkit, akinek van választójoga, hogy szavazzon az Európai Parlamenti választásokon: „Szavazzatok, hiszen az európai parlamenti képviselők értetek is dolgoznak!”

Borítókép: Enable Scotland

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


kilenc + 3 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky
  A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 16:00: - Anonymous műsora
  Műsorunk az egyetemes és magyar színművészet jelentős személyiségeinek pályáját szeretné bemutatni. Ahol hozzáférhető riportok, esetleg kortársak nyilatkozatai, emlékiratok, hangfelvételek elérhetők ,ezeket is bemutatjuk . Nyílván ,mint minden ilyen műsor esetében, a teljességre csak törekedni tudunk, hiszen még közeli barátainkat sem ismerhetjük meg teljesen,egy régebben elhunyt legendás művész estében ez még nehezebb. Néha egy anekdóta többet mond, mint a tudományos értekezés. Az emlékezésekből ezek a nagyon jellemző történetek sem maradnak ki. Ja ,igen..Miért nevezem magam Anonymusnak? Talán mert én nem vagyok fontos. Legyen a művész arca a fontosabb... A műsorokhoz jó szórakozást kívánok Anonymus
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky.
  A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. június 13. csütörtök, Antal, Anett napja van.
Ma van a(z) Szent Antal ünnepe.
Az év 24. hete és 165. napja.
Holnap Vazul napja lesz.

1867. A Magyar Történelmi Társulat megalakulása. E napon tartott közgyűlésen felolvasták az alapszabályt. Elnökké gróf Mikó Imrét, 2-od elnökké Horváth Mihályt, 3-ad elnökké Ipolyi Arnoldot választották.


1969. Százhalombattán (Fejér m.) felavatták a hőerőművet és az olajfinomítót.


Weöres Sándor: Eresz alól

Eresz alól fecskefia ide néz, oda néz:
van-e hernyó, hosszú kukac, ízesebb, mint a méz?
Csőrét nyitja ám,
buzgón, szaporán.
Kis bendőbe mindenféle belefér igazán.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három plusz kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com