Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Hevesi Tamás - Jeremy (Duett)
23
hallgató

Kihez megy ki a jegyző? Ki számít mozgássérültnek?

- 2012. november 8. 9:03 - 2322 megtekintés

Idézet az Origo híréből:

Ismét az utolsó pillanatban módosítja a Fidesz a választási eljárási törvényt. Habár a múlt héten még előírták volna, hogy a választási regisztráció miatt a jegyzőnek mindenkit fel kell keresnie az otthonában, az [origo] úgy tudja, csak az idősekhez, mozgáskorlátozottakhoz, a fogvatartottakhoz és a betegekhez kell majd kimenni, ha kérik.

A múlt héten a fideszes Papcsák Ferenc az utolsó pillanatban nyújtott be egy 227 pontos módosító indítványt, amely lehetővé tette volna, hogy mindenki otthon, az ajtóban regisztrálhasson. Az [origo] úgy tudja, hogy a Fidesz visszakozik, és a mozgóurnára vonatkozó szabályozás lesz érvényes, vagyis a jegyző vagy megbízottja csak a mozgáskorlátozott, beteg, idős vagy fogvatartott választópolgárokhoz megy ki, ha kérik. Arra a Fidesz vezetősége még nem talált megoldást, így majd később rendeletben szabályozza, hogyan kell igazolni a betegséget. El akarják ugyanis kerülni, hogy “lustaságból, kényelemből” bárki házhoz rángathassa a jegyzőt.

kép

Gondolkodom valamiféle emberbarát megoldáson. Íme a lehetőségek:

1. Betelefonál a “béna” a jegyzői irodába és kéri, jöjjenek ki hozzá. Kijönnek. Ránéznek és látják: béna. Egy perc alatt elintézik az ügyet. KIZÁRT, hogy ez lesz a megoldás. Végtére is miért bíznánk meg az állampolgárban, hogy az, aki és ami. Hogy beteg, béna, nem tud mozogni megfelelően. Miért is feltételeznénk bárkiről is, hogy nem csaló álrokkant, lusta, henye parazita.

2. Betelefonál a béna a jegyzői irodába. Rendben van, mondják neki, kimegyünk, de előbb küldje be az orvosi szakvéleményeit, hogy kontrollálhassuk, elég béna-e ahhoz, hogy kimenjünk. Ha éppen nincs ilyen hatósági papírja (mert éppen csak eltört a lába, azért nem tud járni), kérjen igazolást a területileg illetékes felülvizsgáló orvostól, ahová a háziorvos készséggel beutalja, sőt, mivel járni nem tud, betegszállítást is rendel. NEM KIZÁRT, hogy efféle megoldás lesz.

Dr. Derera Mihály gondolkodott, hogy miért is nem lehet levélben regisztrálni, miközben amerikai állampolgárok épp most szavazhattak akár levélben is millió számra, nálunk miféle veszély leselkedik értékes demokráciánkra, hogy nemcsak szavazni, de szavazásra jelentkezni sem lehet postai úton. Gondolkodom, vajon hány munkaórát, hány liter benzinköltséget, mekkora adminisztrációt jelent ez a jegyzői ?kivonulás?. Ha csak a mintegy 40.000 kerekes székes honfitársunkra gondolunk, hát jópár milliárdocskát dobunk ki csak az ő regisztrációjuk miatt.

Vagy mégsem? Vagy csak az a cél, hogy a fogyatékos, sérült, beteg emberek olyan tortúrának legyenek kitéve, ami eleve elveszi a kedvüket az egésztől? Nehogy elmenjenek ? netán ? ?ellenszavazni??

Úgy döntött hogy, Akárhogy is kihívja a jegyzőt. És szavazni is fog.

Kire? Még fogalma sincs.

Hogy mi ellen, az már alig kétséges.

Adta hírül a meosz.hu amelynek Dr Derera Mihály mondta el a véleményét a szavazással kapcsolatban.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


- hét = 0

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 24. péntek, Iván napja van.
Az év 25. hete és 175. napja.
Holnap Vilmos napja lesz.

1487. Mátyás király sohasem rovott ki a jobbágyokra önkényesen adót. Ha szorultsága nagy volt és az idő rövidsége miatt országgyűlést nem tarthatott, akkor oly eljárást követett, hogy az egyházi és világi országnagyok által szavaztatta meg a kapunként egy arany forintot kitevő adót.


1833. Gróf Széchenyi István a vaskapui sziklarepesztéshez szánt kormánybiztos. Végre erre is szántak Bécsben némi költséget. Az irányításra Széchényi Istvánt választották. Naplója szerint július 8-án indult rendeltetési helyére az I. Ferenc nevű gőzhajó, s október 8.-án érkezett Pestre.


"Tüzit megrakatta világos Szent János.
Fehirhaju Magyar Ilona
haján fölyü gyöngykoszorú, gyöngy.

Jelenti magát Jézus
három esztendőben.
Jézus magát úgy jelentgeti már...."

népköltés

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő szorozva három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com