Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Moby - James bond theme
60
hallgató

Kihirdették a Cseppnyi Önbizalom Program nyerteseit

- 2012. november 26. 20:11 - 991 megtekintés

Lezárult az idén útjára indított Cseppnyi Önbizalom Kontinencia Betegedukációs Program, melynek keretében a szervezők kihirdették a három a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó praxist. A kezdeményezésben résztvevő praxisok mindegyike nagyban hozzájárult a vizelettartási nehézséggel küzdők számának felmérésében, valamint az érintettek és hozzátartozók tájékozottsági szintjének növelésében.

A vizelettartási probléma a tüneteit övező tabuk miatt rejtőzködő betegség, melyről eddig nem állt rendelkezésre átfogó, a teljes lakosságra vonatkozó adat, ezért a Cseppnyi Önbizalom Program a beteg érintettség és informáltság felmérését tűzte ki fő szakmai céljául.

Az Új Inko Fórum kezdeményezésében, az Országos Alapellátási Intézet, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, valamint az SCA Hygiene Products Kft. támogatásával idén indított Cseppnyi Önbizalom Kontinencia Betegedukációs Programban 142 praxis kontinencia fogadóóráin több mint 15 000 beteg és hozzátartozó jelent meg.

A praxisonként átlagosan több mint 100 résztvevő a komoly tabut, mindazonáltal komoly egyéni problémát jelentő vizelettartási zavarról kaphatott így egyénre szabott, őszinte és diszkrét tájékoztatást. Különleges népegészségügyi erénye és eredménye a programnak, hogy a praxisok konzultációjára a meghívottak több mint harmada el is ment. A megjelentek egytizede soha senkivel nem mert, vagy nem tudott beszélni a problémáról.

A program sikerét a számok, publikációk is bizonyítják, hiszen a konzultáción jelentkező betegek és hozzátartozók mindössze fele érezte eddig úgy, hogy elegendő információval rendelkezik a vizelettartási zavarról. Az OALI a három a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó praxist külön elismerésben is részesítette a laikus ismeretek felmérésére, ezek gyarapítására és a személyes tanácsadásra fordított erőfeszítések eredményei alapján.

A szervezők a nyertes praxisok munkáját átlagon felülinek értékelték, melyek mindegyikében a szakdolgozó aktív és lelkes közreműködésének köszönhetően, igényes és színvonalas tájékoztatáson és személyes elbeszélgetésen vehettek részt az érdeklődők. Az érintettek felmérésén és az általános tájékoztatáson túl külön hangsúlyt fektettek a probléma megfelelő és egyénre szabott kezelési lehetőségeire is.

A Cseppnyi Önbizalom Kontinencia Betegedukációs Program díjazottjai: első helyezést ért el Dr. Kóder Péter napkori rendelője, második lett Dr. Tóth Mária algyői, harmadik pedig Dr. Ottmár Piroska salgótarjáni praxisa.

A Programnak köszönhetően kiderült, hogy enyhébb, vagy súlyosabb inkontinenciával körülbelül 650 000 honfitársunk küzd, felük nagyon kevés információval rendelkezik és csak ötödük fordult orvoshoz a problémájával. Az alacsony informáltsági arány javítása a Cseppnyi Önbizalom program egyik alapvető célja, mert a mindennapok élhetőségét nem csak a vizelettartási zavar mértéke, hanem annak megfelelő, személyre szabott ellátottsági szintje befolyásolja.

A Cseppnyi Önbizalom Kontinencia Betegedukációs Program 2013-ban is folytatódik, mivel a kezdeményezést a betegek, a résztvevő háziorvosi praxisok és a tágabb értelemben vett szakma is rendkívül hasznosnak és feltétlenül szükségesnek találta.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


nyolc * 5 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 11:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - a Hobby Rádió informatikai magazinja (a pénteki műsor ismétlése)

  Érdeklik önt az informatikai újdonságok? Szeretne naprakész információkat kapni a szoftverek akadálymentességéről? Szeretne képben lenni az IT világ fontosabb történéseivel? Ha ezekből legalább egyre igen a válasz, hallgassa a műsort minden pénteken 8-tól (ismétlésként este 20-tól) a Hobby rádióban!

  Rövid bemutatók, interjúk, érdekes beszélgetések. Az önfelett szórakoztatást a három házmester biztosítja: Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté.

  Gépház - Kopogjon be hozzzánk!

 • 16:00: US fever show - listavezető dalok Amerikából két órán keresztül
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - a HELMA beszélgetős irodalmi műsora. Szerzők és könyveik bemutatása. - Műsorvezetők: Pregh Balázs és Dvariecki Bálint
  A HELMA kiadónál megjelenő szerzők és azok köteteinek bemutatása.

  Izgalmas és érdekes szerzőkkel és kötetekkel ismerkedhet meg a hallgatóság.

  Ha szereted a könyveket, szeretnél a szerzők életébe bekapcsolódni, akkor itt a helyed nálunk!

  Az adások 40-60 perces időtartamban mutatják be az aktuális vendégünket, írói munkásságát.

  A két műsorvezető Pregh Balázs és Dvariecki Bálint vár mindenkit szeretettel!

  Keresd hangoskönyveinket a www.helma.hu web-oldalon.
  A HELMA Facebook oldala
 • 21:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 23:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. június 4. vasárnap, Bulcsú napja van.
Az év 22. hete és 155. napja.
Holnap Fatime napja lesz.

1189. III. Béla nagylelkűen látja el I. Fridrik kereszteshadát. A királyné bíborral bevont és gazdagon bútorozott sátort ajándékozott a császárnak. Béla pedig úgy itt, mint az ország déli határánál, nagymennyiségű élelmiszerrel látta el ingyen a hadat.


1508. Az egy éves és tizenegy hónapos II. Lajos koronázása Fehérvárott, Bakacs Tamás bíbornok érsek által. Az ez évi rákosi országgyűlés föltételesen engedte meg a csecsemő Lajos koronáztatását.


Vidor Miklós: Labda

Bokorsövény fölött
a labda átszökött,
a kőrakásra ugrott,
s abban a pillanatban
átrúgtatta a partot,
s a gyors folyóba csattant:
az ár csobogva
továbbsodorta.

Úszott a labda, útra kelt,
a víz alatta
énekelt,
hullám dobálta,
elkapta hab,
forgó lökött rajt
jó nagyokat.

De ő nem bánta.
Hej, bántam én!
A parton állva
sirattam én!
Kértem is volna
békítve már,-
hullámsodorban
rég messze jár!

Még egyre látom:
föl-le bukik,
habtaraj-háton
tengerekig,
úsztatja tőlem
a gyors folyó,
tűnő időben
kalandozó!

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy plusz egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 317

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com