Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


39
hallgató

Kihirdették a Cseppnyi Önbizalom Program nyerteseit

- 2012. november 26. 20:11 - 746 megtekintés

Lezárult az idén útjára indított Cseppnyi Önbizalom Kontinencia Betegedukációs Program, melynek keretében a szervezők kihirdették a három a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó praxist. A kezdeményezésben résztvevő praxisok mindegyike nagyban hozzájárult a vizelettartási nehézséggel küzdők számának felmérésében, valamint az érintettek és hozzátartozók tájékozottsági szintjének növelésében.

A vizelettartási probléma a tüneteit övező tabuk miatt rejtőzködő betegség, melyről eddig nem állt rendelkezésre átfogó, a teljes lakosságra vonatkozó adat, ezért a Cseppnyi Önbizalom Program a beteg érintettség és informáltság felmérését tűzte ki fő szakmai céljául.

Az Új Inko Fórum kezdeményezésében, az Országos Alapellátási Intézet, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, valamint az SCA Hygiene Products Kft. támogatásával idén indított Cseppnyi Önbizalom Kontinencia Betegedukációs Programban 142 praxis kontinencia fogadóóráin több mint 15 000 beteg és hozzátartozó jelent meg.

A praxisonként átlagosan több mint 100 résztvevő a komoly tabut, mindazonáltal komoly egyéni problémát jelentő vizelettartási zavarról kaphatott így egyénre szabott, őszinte és diszkrét tájékoztatást. Különleges népegészségügyi erénye és eredménye a programnak, hogy a praxisok konzultációjára a meghívottak több mint harmada el is ment. A megjelentek egytizede soha senkivel nem mert, vagy nem tudott beszélni a problémáról.

A program sikerét a számok, publikációk is bizonyítják, hiszen a konzultáción jelentkező betegek és hozzátartozók mindössze fele érezte eddig úgy, hogy elegendő információval rendelkezik a vizelettartási zavarról. Az OALI a három a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó praxist külön elismerésben is részesítette a laikus ismeretek felmérésére, ezek gyarapítására és a személyes tanácsadásra fordított erőfeszítések eredményei alapján.

A szervezők a nyertes praxisok munkáját átlagon felülinek értékelték, melyek mindegyikében a szakdolgozó aktív és lelkes közreműködésének köszönhetően, igényes és színvonalas tájékoztatáson és személyes elbeszélgetésen vehettek részt az érdeklődők. Az érintettek felmérésén és az általános tájékoztatáson túl külön hangsúlyt fektettek a probléma megfelelő és egyénre szabott kezelési lehetőségeire is.

A Cseppnyi Önbizalom Kontinencia Betegedukációs Program díjazottjai: első helyezést ért el Dr. Kóder Péter napkori rendelője, második lett Dr. Tóth Mária algyői, harmadik pedig Dr. Ottmár Piroska salgótarjáni praxisa.

A Programnak köszönhetően kiderült, hogy enyhébb, vagy súlyosabb inkontinenciával körülbelül 650 000 honfitársunk küzd, felük nagyon kevés információval rendelkezik és csak ötödük fordult orvoshoz a problémájával. Az alacsony informáltsági arány javítása a Cseppnyi Önbizalom program egyik alapvető célja, mert a mindennapok élhetőségét nem csak a vizelettartási zavar mértéke, hanem annak megfelelő, személyre szabott ellátottsági szintje befolyásolja.

A Cseppnyi Önbizalom Kontinencia Betegedukációs Program 2013-ban is folytatódik, mivel a kezdeményezést a betegek, a résztvevő háziorvosi praxisok és a tágabb értelemben vett szakma is rendkívül hasznosnak és feltétlenül szükségesnek találta.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


nyolc + = 16

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat mínusz öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com