Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Jamesy P - Nookie
36
hallgató

Kis lépések, nagy hatás: cél a közösségi befogadás

- 2019. október 31. 21:22 - 465 megtekintés

A Kéthelyi Értelmi Fogyatékosok Otthonában zajló kiváltás, azaz a támogatott lakhatásba (TL) költözés legnagyobb kihívása a nagyintézményben dolgozó szakemberek és az ellátottak számára annak megvalósítása, hogy a fogyatékos emberek valódi közösségi befogadás által, az adott település teljes jogú lakosaként élhessék mindennapjaikat.

Ezt a célt szem előtt tartva 2019-ben számtalan rendezvényen vettek részt a kiköltözés előtt álló lakók.

Elengedhetetlen – még egy olyan a fogyatékkal élőkre nyitott község esetén is, mint Kéthely -, hogy a jövőben, az ottani TL-ekben élők jelen legyenek a település mindennapjaiban. Fontos, hogy a befogadó közösség lakói és leendő szomszédaik megismerhessék őket, amire a Kéthelyi Értelmi Fogyatékosok Otthonában rendkívül nagy figyelmet fordítottak az idei évben. Elmondható, hogy nem volt olyan települési rendezvény, amelyen a lakók ne vettek volna részt, akár fellépőként, akár vendégként. Ilyen esemény volt többek között a szüreti felvonulás, az Önkéntes Tűzoltó Egyesület új autójának átadása, a falunap, a Hősök napja, a Trianon alkalmából tartott megemlékezés. Kisebb intenzitással, de ugyanezt tették Somogyvár és Öreglak – a másik két kiváltási helyszín – vonatkozásában is, hiszen az intézményben élők mindkét településen felléptek, ismerkedtek leendő lakhelyükkel és az ott élő emberekkel.

Ahogy arról beszámoltunk, ez év májusában a település művelődési házában „Közelebb az otthonhoz” címmel kiállítást is szerveztek, immár nem az intézményben, hanem a településen élők számára. A lakók és a felkészítő szakemberek saját, a támogatott lakhatásra való felkészülés során szerzett, kiváltással kapcsolatos élményeiket, érzéseiket osztották meg az érdeklődőkkel. Erre az alkalomra születtek versek, készültek rajzok, festmények, fotómontázsok, kollázsok, kerámiaalkotások, makettek, emlékkönyvek és hímzések is. Munkáik bemutatásával nagy sikert arattak a befogadó lakosság körében, akik elismeréssel szóltak a kiköltözés előtt álló lakók kreativitásáról, ügyességéről.

Forrás: Kéthelyi Értelmi Fogyatékosok Otthona

A korábban kialakított együttműködések továbbépítését, erősítését – a települések civil szervezeteivel (Nyitott klub, Szülői munkaközösség, Cigány Kisebbségi Önkormányzat) települési önkormányzatokkal, alapszolgáltatásokkal – támogatta a Torkos napi főzőverseny, amely az intézmény kertjében került megrendezésre, ahol a bográcsokban készülő jóféle fogások babgulyás, székelykáposzta, paprikás krumpli elkészítése közben alkalom adódott a kötetlen beszélgetésekre, ismerkedésre is.

Forrás: Kéthelyi Értelmi Fogyatékosok Otthona

A Kéthelyi Értelmi Fogyatékosok Otthona lakói idén másodszor kapcsolódtak be aktívan az immár 26. alkalommal megrendezett Kéthelyi Szüreti Felvonulásba. A kiváltásban érintett lakók egy része felkészítőikkel együtt, népviseletbe öltözve 2 szépen feldíszített pótkocsis traktoron és 2 fogaton vehetett részt az ünnepi felvonuláson, a tavalyinál lényegesen nagyobb számban. A többi lakó az intézmény udvarán, a lakóotthonoknál, illetve a megállóhelyeken várta a huszárok, a bíró és a bíróné, valamint a kisbíró által felvezetett, harmincnál is több járműből álló sokadalmat. A település apraja-nagyja, néptáncosok, asszonykórus, óvónők, baráti társaságok, egész családok nagyszülőtől unokáig, és természetesen a Kéthelyi Értelmi Fogyatékosok Otthonában lakók közül mindenki EGYÜTT vette ki a részét a remek hangulatból. Este pedig 10 ellátottjuk először kapott lehetőséget arra, hogy részt vegyen a hajnalig tartó Szüreti Bálon.

Mindezek a programok kis lépésekkel ugyan, de egyértelműen afelé mutatnak, hogy Kéthelyen, Somogyváron és Öreglakon a közösségi befogadás egyre erősödik, ezzel lehetőséget biztosítva a majdan támogatott lakhatásban élő fogyatékos emberek aktív társadalmi életének kialakítására. (fszk.)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 6. szerda, Csaba napja van.
Az év 27. hete és 187. napja.
Holnap Apollónia napja lesz.

1437. Veszélyes lázadás támadt a parasztok közt Erdélyben, mely a Királyhágón innen is elterjedt néhány megyében. Főbb okai ezek voltak: hittérítés, az egyházi dézsmának készpénzben és pedig jobb értékűben szedése, és az így fizetni vonakodóknak 3 gíra birsággal és egyházi átkokkal fenyítése, a jobbágyok költözésének akadályozása.


1706. Rákóczi felesége, közvetítési kísérletének kudarca után, elhagyja Érsekújvárt. (A csehországi Karlsbadba utazik.)


1906. június 24- július 6. Négyezer bányász sztrájkol Salgótarjánban (Nógrád vármegye) munkaviszonyaik megjavításáért.


Erdélyi József: Nyári dal

"Csakhogy itt van, itt a nyár;
csakhogy engem itt talál:
csakhogy a tél s a tavasz,-
nem vitt el az a ravasz.
Itt a nyár, itt a nyár;
egy üveg sör s egy pohár,
itt van az asztalomon,
s iszok mint bölcs Salamon..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc mínusz egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com