Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Reklám -
32
hallgató

Kitüntették Engelhardt Katalint és Kovács Győzőt a Magyar Sport Napja alkalmából

- 2021. május 8. 6:12 - 288 megtekintés

Paralimpiai bajnok, ezüst- és bronzérmes paraúszónkat, Engelhardt Katalint Csík Ferenc díjjal, kétszeres paralimpiai érmes para-asztaliteniszezőnket, Kovács Győzőt Eszterházy Miksa díjjal tüntették ki a Magyar Sport Napján a sportban elért eredményük, valamint a parasportért végzett tevékenységük elismeréseként.

A Kormány 2000. május 2-án hozott határozata alapján, minden évben május 6-án ünnepeljük a Magyar Sport Napját, emléket állítva annak, hogy 1875-ben e napon rendezte a Magyar Athletikai Club a kontinens első szabadtéri sportversenyét Budapesten. Ezen a napon, az Emberi Erőforrások Minisztériuma minden évben díjazza azon személyeket, akik kiemelkedően segítik a magyar sport fejlődését.

Engelhardt Katalin gyermekkorában ismerkedett meg az úszással a Mozgásjavító Általános Iskola diákjaként. Az 1996-os atlantai paralimpián a 4×50 méteres vegyesváltó tagjaként aranyérmet nyert. Hét paralimpián vett részt, melyekről a bajnoki címén felül összesen egy ezüst- és négy bronzéremmel tért haza. A sport mellett a Testnevelési Egyetem sportmenedzser szakán, illetve a Nemzeti Közigazgatási Egyetem társadalombiztosítási szakán szerzett diplomát. Szívügye a sport, azon belül a paralimpiai mozgalom, amelyért a mai napig rengeteget tesz. Rendszeresen vesz részt a fogyatékos emberek társadalmi integrációját segítő, érzékenyítő eseményeken. Pozitív kisugárzásával és életszemléletével igazi példakép mindannyiunk számára. Életpályája elismeréseként a Magyar Sport Napja alkalmából Csík Ferenc-díjban részesült.

Kovács Győző kétszeres paralimpiai érmes asztaliteniszező kiemelkedő sportpályafutása mellett rengeteget tesz a fogyatékosok sportjának népszerűsítéséért. 1986-ban teljesítette az edzői szakvizsgát a korábban megszerzett bírói képesítés mellett, majd 2008-ban a fogyatékosok sportképesítő vizsgáját tette le kiváló eredménnyel. Versenyzői pályafutása alatt és után is edzősködött, mely munkáját szintén nemzetközi sikerek övezik. Az asztalitenisz körforgásában eltöltött 50 év alatt elért kiemelkedő eredményeit több mint 30 éves aktív és felelősségteljes munkaviszony mellett érte el. Sportolói és edzői tevékenységén túl figyelmet fordít a múlt emlékeinek ápolására is. Hatalmas gyűjteménnyel rendelkezik a hazai mozgássérült asztaliteniszezők relikviáiból, anyagaiból, történeteiből, amelyből szívesen adományoz az utókor számára. Életpályáját a Magyar Sport Napja alkalmából Eszterházy Miksa-díjjal honorálták. (Forrás: Rehabportál)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


öt * 6 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc mínusz négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com