Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


lola - mama
60
hallgató

Koldusok és alkirályok

- 2013. január 24. 9:54 - 2334 megtekintés

Hogy milyen botrányos eszközökkel folyik a rokkantnyugdíjasok munkaképessé minősítése mostanában, azt egyetlen újságolvasó embernek sem kell bemutatni – írja a Gépnarancs. A megfélemlített, megfenyegetett áldozatok kénytelenek zsebre rakni a határozatokat, amik rendre csodálatos gyógyulásokról számolnak be – tán azért, mert a vizsgálatokat végző orvosok többsége sem épp megingathatatlan, és ők is a kenyerüket féltik.

kép

Ahol ennyi csoda esik, illenék már értesíteni a területileg illetékes püspökségeket, és szentté avatni pár államtitkárt vagy hasonló főmuftit, akiknek ez köszönhető. Illenék, ha csodák volnának – de egyelőre csak annyi bennük a mirákulum, hogy még nem nyelt el a föld egyetlen felülvizsgáló bizottságot sem, amúgy mindenestől, amikor egészségesnek, munkaképesnek nyilvánítottak vak, féllábú, félkezű embereket. Akik aztán semmiféle munkához nem juthatnak majd, ám az már az ő bajuk lesz.

Lehet, hogy volt egy szűk réteg, akik szélhámoskodtak, jogtalanul igényelték, kapták a támogatást, de ezek elenyészően kevesen lehettek a valódi rászorulókhoz képest. Akiket most összemosnak, azonosítanak velük. Jó hazai szokás szerint sikerült átönteni a fürdővizet a gyerekkel együtt a ló másik oldalára. Képzavar? Az hát, tökéletesen illik ehhez az abszurd helyzethez.

Mint más esetekben is történni szokott, most szintén nagy sikernek lehettünk tanúi – a hivatalos politikának sikerült a szőnyeg alá söpörni egy olyan problémát, ami apróbb anyagi kiadást okozott a központi költségvetésnek. Hurrá, lehet pezsgőt bontani, egy stadionnal többet építhetünk majd. Ráadásul látványos következményekkel sem jár ez az elegáns kis megoldás, hiszen a mozgássérültek többsége bizony egyáltalán nem járóképes. Nem látszik. Nem közlekedik az utcán, nem rohangál megafonokkal, otthon ül, éhezik, fázik, nyomorog. Aki kíváncsi arra, hogy valójában hány emberről is lehet szó, kérdezze meg a katasztrófavédelmet: egy-egy árvíz esetén hány mozgásképtelen embert kell evakuálniuk?

Rengeteget.

És úgy tűnik, nincs segítség, előfordult már néhány öngyilkosság is, ami csak azt mutatja, hogy a rokkantnyugdíjasok között több a római jellem, mint a politikusok között – ők inkább vállalták a gyors halált, mint a megalázó nyomort, fagyot, agóniát.

Mégis lehet, hogy van segítség. Az érdekeltek szerveződnek, Facebook-csoportot, civil egyesületet, perközösséget alakítanak. Perre viszik a határozatokat, Brüsszelbe mennek. Már gondoskodtak a nemzetközi jogi képviseletről is. Felhívást tettek közzé, íme, itt olvasható:

FELHÍVÁS!
KEDVES SORSTÁRSAK! ELEGE LETT A ROKKANT-TÖRVÉNY ÁLDOZATAINAK ABBÓL, HOGY JOGFOSZTOTTÁ VÁLTAK!
A NYUGDÍJUNKÉRT ÉS AZ ÉLETÜNKÉRT HARCOLJUNK MINDEN TÖRVÉNYES ESZKÖZZEL!
Az eddigi jó szándékú demonstrációk szinte semmilyen eredményre nem vezettek a társadalom érdektelensége miatt, ezért a kezünkbe vesszük a sorsunkat. Perközösséget kívánunk alakítani, az alapvető emberi jogaink érvényesítéséért. Nemzetközi szinten igyekszünk elérni a sokakat ellehetetlenítő, kirekesztő, megalázó, embertelen törvénynek a semmissé tételét. Várjuk sorainkba mindazokat, akiket a kormányzat méltánytalanul kilátástalan helyzetbe sodort. Akiket, az ellátórendszer kilökött, leminősített, vagy súlyos betegen be sem fogadott. Azok jelentkezését is várjuk, akiknek ezután kell felülvizsgálatra menniük, hiszen a nyugdíjgarancia, és az ehhez kapcsolódó juttatások számukra is megszűntek.
Minél többen vagyunk, annál nagyobb az esélyünk, és kisebb a költségünk. Az ügyvédi költség jelképes összeg, amely a jelentkezők létszámától függ.
CSAK EGYÜTT SIKERÜLHET! CSATLAKOZZATOK!
Jelentkezés: 2013. jan.31.-ig a „ROKKANT SZÁMKIVETETTEK TÁRSASÁGA”
Szalai József (szervező)

http://www.facebook.com/groups/100834813428454/

Rokkant számkivetettek

Csatlakozók, támogatók számára álljon itt egy telefonszám is, hátha nem mindenki facebookozik – 06 30 629 3780. Itt is jelentkezhetnek.

Ha bárki azt mondaná, Brüsszel ugyan nem sokat segíthet, messze is van, lassú is, a harc pedig kilátástalannak tűnik, annak két történelmi példával válaszolnék. Az első: amikor a lázongó németalföldiek a spanyol alkirály palotája előtt felvonultak, az egyik udvaronc, aki igencsak komoly hajlamot érzett magában a tányérnyalásra, azt mondta az aggodalmasan nézelődő főméltóságnak, a saját pompás ruhájukat és a kopottas felvonulókat összehasonlítva: „De nézze, felség, ezek koldusok!” Meghallották ezt az elégedetlenek, fel is vették a nevet. És ezek a Koldusok úgy kiverték a kényes-fényes, büszke spanyolokat a hazájukból, hogy csak úgy zengett bele Európa. Igaz, nem azonnal, igaz, nehéz csatákban, hosszú idő alatt.

De kiverték.

Azonkívül udvariasan felhívnám a figyelmet arra is, hogy ha 1938-ban valaki egy londoni teadélutánon azt meri mondani, bármilyen társaságban, hogy tíz év múlva India nem lesz már a Brit Birodalom része, és a hatalmas országot egy nevetséges, lepedőbe öltözött kis ügyvéd, bizonyos Mohandas Gandhi fogja vezetni, aki ráadásul irtózik az erőszaktól és nem hajlandó annak egyetlen formáját sem alkalmazni, hát azonnal a bolondokházába vitetik.

Jobb, ha engednek a dölyfös alkirályok: a gyengék, koldusok már összefogtak.

Forrás: gepnarancs.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


9 * = negyven öt

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. december 6. szerda, Miklós napja van.
Az év 49. hete és 340. napja.
Holnap Ambrus napja lesz.

1847. Az úrbériségek örökös megváltása. Ezt december 3,-án Lónyay Gábor indítványozta, és december 6.-án el is fogadtatott.


1962. A Népszabadság közölte, hogy nemzetközi szerződés keretében megalakult a magyar űrkutatási bizottság, melynek elnöke Bognár Géza lett.


Veress Miklós: Mese a Mikulásról

"Hókastélyban jéglakás:
ott lakik a Mikulás -
Szél a szánja - mégse fázik,
úgy röpül egy messzi házig.

Csengője a hópehely.
Szánkójának énekelj.
mintha dallal idehúznád,
s tedd ki ablakba a csizmád.

Ne lesd meg a Mikulást,
rajta a varázs palást,
leshetsz reggelig magadban,
mert ha eljön, láthatatlan.

Mert ha tudnád, hol lakik,
s odaérnél hajnalig,
jutnál mesebeli tájra -
elolvadna palotája..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három mínusz hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 321

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com