Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Mindentudás egyeteme - válogatás a legjobb előadásokból

Hallgatók száma: 34

„Láthatatlan vacsorára” hívták a szolnoki önkénteseket

- 2019. október 25. 9:01 - 359 megtekintés

Különleges szemléletformáló programmal emlékezett meg a fehér bot napjáról a minap a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház (CsEÖH).

„Láthatatlan vacsorát” rendezett látó személyeknek, hogy ezzel is támogassa a vakokat és látássérülteket, egy estére átélhetővé téve mindennapjaik nehézségeit.Az egyik szolnoki vendéglátóhelyen megtartott rendezvényt a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének két tagja, Musitzné Pál Renáta ügyfélszolgálati vezető és a látónak született, ám később betegség következtében látásának kilencvennégy százalékát elvesztett Gárdai Tünde segítette.A CsEÖH nem először szervezett ilyen jellegű érzékenyítő programot.„A Család, Esélyteremtő és Önkéntes Házak országos hálózatából egy jó gyakorlatként adoptáltuk ezt a kezdeményezést. Minden évben újabb és újabb elemekkel fejlesztjük tovább ezt a programot, mely jó alkalom arra, hogy erősítsük az empátiát, toleranciát. Minden évben változik a vacsorára meghívottak célcsoportja, korábban vendégül láttuk már a közigazgatásban dolgozókat, a civil szervezetek vezetőit, ezúttal pedig az üzleti szférát céloztuk meg a Rotary Klub Szolnok tagjainak meghívására” – mutatott rá dr. Nagyné Varga Ilona igazgató. A vacsora résztvevőinek a látás használatát kizáró szemtakaróban kellett fehér bot vagy kísérő segítségével az udvarról bevonulni, és elfoglalni helyüket az asztalnál, majd elfogyasztani egy háromfogásos vacsorát. Az étkezés végén mindenki beszámolt arról, hogy boldogult, miként élte meg ezeket a tapasztalatokat, milyen érzéseket váltott ki bennük az este. Volt, akire nagyon mély benyomást tett, hogy belekóstolt a vakok világába.A programon tanácsot kaptak ahhoz, hogyan kell látássérült embert kísérni, megtudták azt is, a vakok az étkezésnél az eszközök helyzetét és az ételek tányéron való elhelyezkedését az óramutató járásához viszonyítva határozzák meg. Megismerkedtek a Braille-írással is – mindenki kapott egy pontírással készült névjegykártyát. A vakon való étkezés kihívásait pedig saját maguk is megtapasztalhatták. Musitzné Pál Renáta összegezve tapasztalatait úgy vélte, hogy ez volt az eddigi legpozitívabb fogadtatású vacsora. (Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok megyei hírportál)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


négy + = 6

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2021. december 3. péntek, Ferenc, Olívia napja van.
Ma van a(z) A fogyatékos emberek nemzetközi napja.
Az év 48. hete és 337. napja.
Holnap Borbála, Barbara napja lesz.

1352. Nagy Lajos király mily hatáskört jelölt ki a főispánnak ? Midőn Ugocsa vármegye főispánját kinevezte így tudatta feladatait a megyével: " Ő titeket jogaitokban és szabadságaitokban fenntartson és oltalmazzon. Királyi parancsainknak a megyében pontos végrehajtását eszközölje. "


1930. Megnyitották a Nemzeti Sportuszodát a budapesti Margitszigeten. Épült Hajós Alfréd, első olimpiai úszóbajnokunk, építészmérnök tervei alapján, nyolc hónap alatt.


József Attila / 1905. ápr. 11. - 1937. dec.3. /

Én költő vagyok ...

Én költő vagyok, de nem kell dicsőség,
ne ünnepelje bennem senki hősét,
ily ünneplést én Istenre hagyok.
Ő az, hogy nincs nagy, kinél nincs nagyobb.
Versem azé, ki szívem versbe kérte
és nékem elég a barátság érte.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három mínusz négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 310
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com