Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Dolly Roll - Gina a bestia
33
hallgató

„Legyünk egymásnak szeme és keze!”

- 2012. október 15. 16:25 - 776 megtekintés

Mind többen vehetik igénybe az elemi látásrehabilitációt “Figyeljünk azokra, akik hátránnyal indulnak az életben és vegyük bennük észre a lelki többletet! Legyünk egymásnak szeme és keze!” – emelte ki Balog Zoltán a Vakok Állami Intézetében a Vakok Világnapján tartott rendezvény megnyitóján. Az emberi erőforrások minisztere hozzátette: „Vannak, akik látnak, ám mégis vakok.”

A Kormány fontos feladatának tekinti, hogy a látássérült emberek minél teljesebb életet élhessenek fogyatékosságuk mellett is, s ehhez minden segítséget megad. Ugyancsak kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a rendelkezésre álló szűrővizsgálatok kiterjesztésével minél kevesebben váljanak látássérültté. A Parlament által elfogadott költségvetési törvény évről-évre címzett támogatást biztosít a látássérültek érdekvédelmét ellátó Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének, ez a támogatás 2011-ben és 2012-ben is meghaladta a 150 millió forintot. A minisztérium 2010 óta több tízmillió forintot fordított vakvezető kutyák kiképzésére, és a korábban kizárólag a mozgáskorlátozottak által igénybe vehető gépjárműszerzési és átalakítási támogatást 2012 szeptemberétől az egyéb fogyatékossággal élő (autista, látási, hallási és értelmi fogyatékos) személyekre is kiterjesztette. Annak érdekében, hogy a látássérült emberek egyszerűbben hozzájuthassanak a rehabilitációhoz, a kormány több százmillió forinttal támogatta azokat a látásközpontokat, melyek létrehozását az előző kormány uniós forrásból segítette ugyan, de működésükre költségvetési forrást nem biztosított.

Magyarországon mintegy 80 ezer látássérült ember él, kutatások szerint számuk évente 4-6 ezer fővel nő. Ma már a vakságot okozó betegségeknek mintegy 80 százaléka például szűrővizsgálatokkal megelőzhető lenne, a bekövetkező megbetegedéseknek pedig mind nagyobb része gyógyítható. A felnőttkorban megvakult emberek komplex rehabilitációját Magyarországon évtizedeken át kizárólag a Vakok Állami Intézetének szakemberei látták el. Ma már hét regionális rehabilitációs központ is segíti ezt a munkát. A látássérült emberek elemi rehabilitációjának minősége azonban csak úgy javítható, ha a rehabilitációban dolgozó szakemberek egységes továbbképzése is megvalósul. A

A Vakok Állami Intézete (VÁI) az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával elnyert Perspektívák – Látássérült személyek elemi rehabilitációs szolgáltatásainak továbbfejlesztése a Vakok Állami Intézetében című, 1,2 milliárd forintos összköltségvetésű pályázata nyújt segítséget abban, hogy pl. a szakemberek továbbképzésével vagy komplex állapotfelméréssel az egész országban magas minőségű szolgáltatásokhoz juthassanak az érintettek.

A rehabilitációs szolgáltatás elérhetőségének javítása és további minőségi fejlesztése érdekében egy új, bentlakásos rehabilitációs intézményt is létrehoznak Pest megyén kívül, amelyre az Új Széchenyi Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programja (TIOP) teremt lehetőséget és nyújt támogatást, 1,3 milliárd forint értékben. Az új telephely létesítésével olyan új képzési központ is létrejön, amely lehetővé teszi a komplex rehabilitáció kiegészítését például nyelvi, informatikai és egyéb olyan képzési programokkal, amelyek hozzájárulhatnak a későbbi munkaerő-piaci integráció sikeréhez.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


nyolc + = 13

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő plusz egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com