Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Zoltán Erika - Túl szexi

Hallgatók száma: 32

Lezárult a 7. Magyar Speciális Független Filmszemle

- 2021. november 25. 17:01 - 34 megtekintés

Hetedik alkalommal került megszervezésre a Magyar Speciális Független Filmszemle, ahol olyan alkotásokat mutatnak be a közönségnek, melyek az értelmi fogyatékossággal élők világába, mindennapjaiba engednek betekintést.

A filmszemle egyik érdekességét az nyújtja, hogy fogyatékossággal élő filmkészítők, professzionális- és függetlenfilmes alkotók egyaránt nevezhetnek rá, így a nézők egy különösen sokszínű filmes felhozatallal találkozhatnak. A november 16-18. között tartott eseménysorozat azonban idén több szempontból is felülmúlta a korábbi évek alkalmait. Egyrészt erős nemzetközi verseny alakult ki, hiszen a világ 50 országából 230 alkotást neveztek, másrészt a kezdeményezés elmozdult a „filmfesztiválosodás” irányába, hiszen a korábban kétnapos esemény háromnapossá bővült.

A sokszínű felhozatalból a hattagú zsűri végül három alkotónak, megosztva ítélte oda a nagydíjat. Az india Vijay S. Jodha az Igaz színek (True Colours), az egyiptomi Mohmed Fathi Rawhya a Menedék, a Nyíri László és a Bánhalmai Filmes Csoport pedig a Találkozások című alkotásért vehették át az elismerést.

„A mozgóképkészítés eszközével, minden egyes elkészült filmmel növeljük azt a kapcsolódási felületet, ami a fogyatékossággal élők és a többségi társadalom között húzódik.” – foglalta össze a kezdeményezés célját a Filmszemle főszervezője, Fábián Gábor, majd hozzátette: ezeken az alkotásokon keresztül megismerhetjük egymást és aktívan érintkezhetünk egymással.”  A megismerés és érintkezés a Filmszemle kulcsfontosságú vezényszavai, melyeket az idei rendezvény egy következő szintre emelt azáltal, hogy más országok és kultúrák fogyatékossághoz való viszonyába is bepillanthatunk, illetve azokat az itthoni tapasztalatokkal is összevethetjük.

Radványi Katalin szociálpszichológus és a zsűri egyik tagja azoknak az alkotóknak a fontosságát hangsúlyozta, akik érintettként saját magukról készítenek filmeket, ezáltal egy különösen ritka és hiteles képet továbbítanak a többségi társadalom felé. „A fogyatékossággal élőkről szóló kommunikáció során- kezdte beszédében – nagyon sok elvet hangsúlyozunk: nemzetközi elvek, normalizáció, integráció, participáció, „semmit rólunk nélkülünk”… azonban ebben a szerepben, amikor ők maguk készítenek saját magukról filmeket, ezeknek az elveknek az együttes megjelenését lehet látni.”

A Filmszemlével kapcsolatos további információk, illetve a díjátadóról készült felvétel az esemény hivatalos Facebook-oldalán találhatóak.

https://www.facebook.com/specmozgokep

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


kilenc + = 10

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2021. december 3. péntek, Ferenc, Olívia napja van.
Ma van a(z) A fogyatékos emberek nemzetközi napja.
Az év 48. hete és 337. napja.
Holnap Borbála, Barbara napja lesz.

1352. Nagy Lajos király mily hatáskört jelölt ki a főispánnak ? Midőn Ugocsa vármegye főispánját kinevezte így tudatta feladatait a megyével: " Ő titeket jogaitokban és szabadságaitokban fenntartson és oltalmazzon. Királyi parancsainknak a megyében pontos végrehajtását eszközölje. "


1930. Megnyitották a Nemzeti Sportuszodát a budapesti Margitszigeten. Épült Hajós Alfréd, első olimpiai úszóbajnokunk, építészmérnök tervei alapján, nyolc hónap alatt.


József Attila / 1905. ápr. 11. - 1937. dec.3. /

Én költő vagyok ...

Én költő vagyok, de nem kell dicsőség,
ne ünnepelje bennem senki hősét,
ily ünneplést én Istenre hagyok.
Ő az, hogy nincs nagy, kinél nincs nagyobb.
Versem azé, ki szívem versbe kérte
és nékem elég a barátság érte.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő mínusz négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 310
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com