Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ádám és Éva - Valaki gyűjti a jó pontokat
27
hallgató

Magyarország: Lesz-e Euró ?

- 2011. május 8. 14:22 - 3042 megtekintés

Magyarország és az euró története

Magyarország államelnöke, Schmitt Pál húsvét hétfőjén aláírta az új alkotmányt. Ebben nemzeti fizetőeszközként rögzítették a forintot. Ezzel valószínűleg még messzebb került az euróövezethez való csatlakozás. Az EU-tagállam Magyarország számára időben valószínűleg még távolabb került az euróövezethez való csatlakozás. A 2012. január 1.-én hatályba lépő új alkotmány rKr1; fejezetében nemzeti valutaként rögzítették a forintot. Az alkotmánytervezetben még nem szerepelt ez a fejezet. A jövőben a forint felváltása Európa egységes valutájával még egy esetleges hatalomváltás esetén is meglehetősen nehéz feladatnak bizonyulhat az új kormányok számára. Ugyan is a parlamenti kétharmados többség nemcsak az alkotmány módosításához szükséges, hanem az alkotmány szerint a nemzetközi szerződésekhez és a rsarkalatos törvényekhezr1; is. Nem értek a pénzügyekhez, de úgy vélem, hogy az Euró bevezetésével, erősen megkönnyítenék pld. a devizahitelesek gondjait. Amúgy, a véleményem szerint az Euró nem bevezetése is csak a bankoknak jó, hisz addig lehet csak 33-40 %-os kamatot kérni, majd minden hitelügylet után. Ha euróm, lenne, biztos, hogy nem egy magyar bankoz fordulnék hitelért, hanem pld. egy ausztriai vagy egy némethez, ahol 3,5 %-ra adnák az eurós jövedelmemre a hitelt! A véleményem részét képezi az is, hogy az új fizető eszköz, az Euró bevezetését a pártoktól függetlenül kéne vizsgálni. Hiszen több elemző is óvatosságra int ez ügyben, mert elég csak szóba hozni a csőd szélén lévő országokat ( Görögország, Portugália stb.). Már ezek is jelentősen veszélyeztetik az eurót, de a szintén csőd szélén levő Spanyolország – az elemzők egybehangzó számításai szerint is – bedöntheti az eurót. Érdekes dolgok vannak a szomszéd országokban is, mint például Szerbiában, hiszen nincs bevezetve az euró még is mindenki abban számol. De már Josip Broz Tito életében is márkában számolt egész Jugoszlávia. Nem kell messzire elmennünk, hogy itthon is találjunk olyan hirdetéseket, ahol az emberek már euróval számolnak. Szóval én azt gondolom mindegy, hogy mit rakott a kormányon lévő hatalom az alaptörvénybe: itt pár éven belül euróban fogunk számolni. Persze lesznek nehézségek, de ez így lesz. Tóbel Ádám

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


- 4 = öt

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat szorozva nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com