Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Vanessa Amorosi - Shine
36
hallgató

Megélhetési gondokkal küzdenek a paralimpikonok

- 2015. március 9. 6:26 - 1561 megtekintés

A Magyar Olimpiai Bizottság a napokban újra tárgyalja a sportolók, edzők felkészülését támogató Gerevich-ösztöndíj keretösszegének felosztását. A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) évek óta igyekszik elérni, hogy a sportolók megfelelő körülmények között készülhessenek a szakemberek pedig munkájuk elismeréseként méltó ösztönző rendszerben részesülhessenek. A magyar kormány korábban soha nem látott összeget biztosít a magyar sport számára, az ösztöndíj kérdése azonban a parasportban évek óta nem megoldott.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) kiemelt támogatásának köszönhetően tavaly 103 nemzetközi versenyen vehettek részt parasportolóink és a felkészülési körülmények is érezhetően javultak a korábbi évekhez képest. Ebben az évben a Minisztérium közbenjárásával a speciális világjátékok részvételi költségeihez külön támogatást biztosítottak. A parasportra fordítható Gerevich-ösztöndíj keretösszege azonban 2004. óta alig változik. Ebben az évben a MOB csak a paralimpikonoknak szánt keret emelését tervezte 14%-kal annak ellenére, hogy a sportágak és sportolok száma emelkedik. Világklasszis paralimpikonoknak vannak napi megélhetési gondjaik a méltatlanul alacsony havi támogatás következtében. A londoni paralimpián érmet nyert sportolók készültek úgy a játékokra, hogy napi szinten nélkülöztek, jelentős lemondással tudták vállalni a napi felkészülést, az azzal járó költségeket. A helyzet azóta sem javult. Vannak sportolóink, akik csak az edzőtáborban jutnak megfelelő táplálékhoz, mert a havi méltatlanul alacsony támogatásból legfeljebb naponta egyszer tudnak megenni egy párizsis zsömlét vagy egy pár virslit. Elvétve akad olyan paraversenyző, aki nem kényszerül arra, hogy a napi edzések mellett nyolc-tíz órát dolgozzon, és nem a megélhetésért, hanem a túlélésért . A MOB az égető gondok megismerése után az MPB nyílt elnökségi ülésén, a sportolók és edzőik előtt tavaly ígéretet tett arra, hogy megnyugtató módon rendezi a fogyatékos sportolók és velük foglalkozó szakemberek esetében is a Gerevich-ösztöndíj kérdését, a keretösszeg felosztását megelőző egyeztetésekbe is bevonja a fogyatékos sport képviselőit. Megígérte, hogy érzékeli a helyzet nehézségét, komolyan foglalkozik a megoldási lehetőségekkel, és nem engedi, hogy tovább fennálljon ez a tarthatatlan állapot. Az előkészítő egyeztetések során elfogadásra került a két lépcsőben történő felzárkóztatási program. Ennek lényege, hogy a jelenlegi összeg háromszorosára lenne szükség, aminek fedezetét biztosítja a Kiemelt Edzői Program által tehermentesített 1 milliárd forintnyi keret, melyből 7,5% illetné meg a fogyatékkal élők sportját. Az MPB bízik benne, hogy az ígéretek valóra válnak, és a felkészülési körülmények javulása után a parasportolók és a velük foglalkozó szakemberek havi támogatásának kérdése is megnyugtatóan rendeződik, és a jövőben nemcsak a paralimpikonok, hanem a többi fogyatékossági terület legjobb sportolói és szakemberei is megfelelő körülmények között tudnak dolgozni.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


kilenc - 7 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc mínusz öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com