Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Summerlove - Add a szívedet
39
hallgató

Megjelent a JAWS for Windows 11.0 képernyőolvasó szoftver magyar verziója

- 2010. december 2. 17:10 - 2984 megtekintés

Az “Informatika a látássérültekért” Alapítvány a létrejötte óta törekszik arra, hogy hozzájáruljon a látássérült emberek informatikai eszközökkel való ellátásához speciális informatikai eszközök honosításával, valamint saját fejlesztésekkel.

Az alapítvány honosító csapata folyamatosan sok időt és energiát fordít arra, hogy a JAWS for Windows képernyőolvasó program egyes verziói mielőbb a magyar látássérült felhasználók rendelkezésére álljanak.

Elkészült a JAWS 11.0-ás verziójának honosítása. Az új változat legfontosabb újdonsága a Windows 7 operációs rendszer teljeskörű támogatása. A Microsoft legújabb operációs rendszere minden eddiginél kényelmesebben használható a JAWS 11 programmal, köszönhetően mind a Windows 7, mind pedig a képernyőolvasó új szolgáltatásainak. Mostantól a JAWS a Microsoft Office 2007 és 2010 használatát is lehetővé teszi, így a felhasználóink igénybe vehetik mindkét korszerű irodai programcsomag új lehetőségeit. A JAWS 11 támogatja a böngészőprogramok legújabb verzióit is, így mind az Internet Explorer 8, mind pedig a Mozilla Firefox 3.x verziója használható az interneten történő böngészésre.

Az alábbiakban bemutatjuk a JAWS 11 néhány kiemelt új szolgáltatását:
Tandem szolgáltatás: a számítógép távvezérlése
A JAWS for Windows 11.0 egyedülálló újdonsága egy számítógép távvezérlésének a lehetősége. A Tandem szolgáltatás igénybevételével egy JAWS 11-es programmal felszerelt számítógép felhasználója az interneten keresztül irányíthat egy másik JAWS 11-es programot. Ezzel lehetőség nyílik távoli segítségnyújtásra, távoktatásra, működési problémák elhárítására, szoftverek telepítésére és beállítására, és mindez mostantól kényelmesen, a két fél saját számítógépe elől elvégezhető. A Tandem szolgáltatással bármely két JAWS program a világon összekapcsolható a Freedom Scientific cég szerverén keresztül, maximum egy óra időtartamig, ezután a kapcsolatfelvételt újra kezdeményezni kell. A szolgáltatás a JAWS program Eszközök menüjének JAWS Tandem menüpontja segítségével érhető el. Automatikus csatlakozásra nincs lehetőség, tehát a felhasználó tudta és jóváhagyása nélkül nem lehetséges számítógépek távvezérlése.

Kutatás funkció
A Kutatás a JAWS 11.0 egyik legérdekesebb újdonsága. A segítségével az interneten található egyes weboldalakról könnyen és gyorsan lehet információkhoz jutni. A JAWSGOMB+SZÓKÖZ, R parancs használatával lehetőség van például szótárakban való keresésre, a tévéműsor megtekintésére, valamint néhány hírportál friss híreinek elolvasására. Az amerikai változat a fentiektől eltérő kutatási modulokat tartalmaz, ezért ezeket alapértelmezés szerint kikapcsoltuk, de bármikor engedélyezhetőek a Konfigurációkezelő segítségével. Néhány kutatási modult átvettünk az amerikai változatból is, ezeket honosítottuk. Az egyik ilyen a Valutaváltó, melynek segítségével az aktuális valutaárfolyamokat tekintheti meg. A kutatás funkcióról a súgó nyújt bővebb tájékoztatást. Megjegyzés: a kutatás funkció különböző weboldalakról gyűjti be az információkat, s ha a weboldal szerkezete megváltozik, az adott kutatási modul működése során problémák léphetnek fel. Ha ilyet tapasztal, jelezze a hibát az “Informatika a látássérültekért” Alapítvány ügyfélszolgálatán, hogy közzétehessük a probléma javítására szolgáló frissítést!

A JAWS frissítése
A honosított programváltozathoz időről időre úgynevezett szervízcsomagokat adnak ki. Ezek a közös beállítások mappájában lévő fájlok (szkriptek, konfigurációs fájlok, kutatási modulok stb.) frissítését teszik lehetővé. Minden frissítés összegző, azaz a legújabb kiadás a korábbi javításokat is tartalmazza. Figyelem, a frissítések telepítéséhez rendszergazdai jogok szükségesek az adott számítógépen. A telepítő is külön tájékoztatást ad arról, ha ön nem rendelkezik a szükséges jogosultságokkal. A megjelenő frissítésekről az “Informatika a látássérültekért” Alapítvány weboldaláról értesülhet, a JAWS automatikusan nem jelzi, hogy új frissítés érhető el.

A frissítések letöltése és telepítése:
1. Használja a JAWSGOMB+SZÓKÖZ, F parancsot, mely ellenőrzi, hogy az ön gépén jelenleg működő JAWS változathoz elérhető-e új frissítés. Ha igen, megjelenik egy tájékoztató szöveg, mely a frissítéssel kapcsolatos információkat tartalmazza. A leírásban megtalálhatóak a korábbi frissítések újdonságai is, így ön a JAWS kiadása óta történt összes javításról értesülhet, amikor új frissítést tölt le a programhoz.
2. Lépjen a szöveg végén lévő Letöltés hivatkozásra, s aktiválja azt. Ennek hatására a program letölti a frissítést, s lehetőséget ad annak azonnali, illetve későbbi telepítésére. Az azonnali telepítéshez válassza az Igen gombot. Ha a telepítés sikeres volt, elhangzik a “Szkriptek inicializálva” üzenet, melyet követően a frissített JAWS változat azonnal használható.

Irodalmi Braille írásrendszer
A JAWS 11.0 változat már beépítetten tartalmazza a korábbi változatokhoz kiadott irodalmi Braille kiegészítőt. Használata alapértelmezés szerint mind a telepítéskor, mind pedig a képernyőolvasó használata közben be van kapcsolva. A funkció kikapcsolásáról a súgóban, illetve a dokumentációkat tartalmazó mappában található leírásban olvashat részletesen.
“Informatika a látássérültekért” Alapítvány

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


hét * 2 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő plusz hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com