Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Esti mese -
33
hallgató

A MEOSZ is csatlakozott a Rehab Critical Masshez

- 2015. május 15. 12:14 - 1433 megtekintés

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége megalakulása óta az összefogás, a közös fellépés híve, ezért a tavalyihoz hasonlóan az idén is csatlakozik a Rehab Critical Mass felvonuláshoz, amelyet második alkalommal rendeznek meg a fogyatékossággal élők és ép barátaik, szövetségeseik vasárnap Budapesten. Az esemény célja megünnepelni azt, hogy “mindenki képes, csak másként”, és egyúttal felhívják az emberek, a döntéshozók figyelmét a fogyatékossággal élők társadalmi kirekesztésére, azokra a súlyos problémákra és hiányosságokra, melyek haladéktalan megoldást igényelnek.

A MEOSZ ezek közül a folyamatosan csökkenő állami támogatás miatt veszélyben lévő támogató szolgálatokat emeli ki, amelyek a fogyatékos emberek speciális szállítását és segítését végzik, azért, hogy eljuthassanak munkába, iskolába, orvoshoz vagy szabadidős programjaikra. A szolgálatokat nemcsak megmenteni, hanem fejleszteni kéne, hogy ne csak hétköznapokon, munkaidőben legyenek elérhetők, hanem 24 órában, hiszen a mozgássérült, fogyatékos embereknek este és hétvégén is szükségük van a segítségre ahhoz, hogy ne intézetekben, hanem saját otthonukban, önállóan élhessenek, mint bárki más. Az önálló élethez elengedhetetlen lenne az akadálymentes környezet is, de ebben sajnos még mindig komoly elmaradásaink vannak. A régebben épült, közszolgáltatást nyújtó intézmények akadálymentesítésére jelenleg még törvényi határidő sincsen kitűzve, és azt sem tudni, hogy Magyarországon a középületeknek, kereskedelmi, kulturális-, szabadidő- és sportlétesítményeknek mekkora hányada akadálymentes. Tavaly az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából elkészült ugyan egy akadálymentesítési adatbázis 61 millió forintból, de abból sajnos nem lehet átfogó, reprezentatív adatokat lehívni.   A Rehab Critical Mass alulról, az érintettektől induló civil önszerveződés, melynek egyik célja, hogy létrehozza a fogyatékos emberek szolidaritáson alapuló közösségét, amelyhez az épnek nevezett társadalom tagjai szövetségesként csatlakozhatnak. A MEOSZ is úgy véli: igazi változást csak akkor lehet elérni, ha a fogyatékos emberek egymással és az épekkel összefogva lépnek fel. A Szövetség mindig is szorgalmazta az együttműködést, ezért kezdeményezte több mint egy évtizeddel ezelőtt a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa létrehozását, és ezért is vesz részt most a Rehab Critical Mass mozgalomban.   A 2. Rehab Critical Mass felvonulásra 2015. május 17-én vasárnap 14 órakor gyülekeznek a részt vevők a Clark Ádám téren, majd 15 órakor a Lánchídon át vonulnak az Erzsébet térre, ahol koncertekkel, kulturális programokkal várják őket. A rendezvény idejére a szervezők pihenésre szolgáló védett sátrakat, akadálymentes parkolási lehetőséget, illemhelyeket, valamint kísérést biztosítanak. Az esemény fizikailag és kommunikációjában is akadálymentes, gyermek- és családbarát. Akik fontosnak érzik a Rehab Critical Mass törekvéseit, aláírhatják a mozgalom petícióját is. Részletes információ a rendezvény Facebook oldalán.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


három + = 12

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három plusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com