Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Bon Jovi - Someday I'll be saturday night
66
hallgató

Megnőtt az adaptált tankönyvek iránti igény

- 2022. június 1. 9:22 - 568 megtekintés

Az általános és középiskolák április 30-ig adhatták le az adaptált tankönyvekre vonatkozó első körös igényeiket az MVGYOSZ részére. Eddig több tankönyvet rendeltek, mint a tavalyi évben összesen.

Az MVGYOSZ 1982 óta foglalkozik a tankönyvek adaptálásával. Évtizedekig a tankönyveket felolvasták, és a tanulók kazettán kapták meg a középiskolai anyagokat. A számítógép és a képernyőolvasó szoftverek elterjedésének köszönhetően a tankönyveket évek óta már digitális változatban készítik. Most már második éve nemcsak a középiskolai, hanem az általános iskolai tankönyveket is a szövetség adaptálja a látássérült tanulók számára. Az előző évben olyan sok rendelést adtak le az iskolák, amire sem a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO), sem a szövetség nem számított. A megrendelések magas száma annak köszönhető, hogy 2021-től már nem kerül többe az iskoláknak az adaptált tankönyv, ugyan annyit kell érte fizetni, mint a síkírású tankönyvekért. Így a 2021-es év az MVGYOSZ és a KELLO részére is tanulóév volt, aminek eredménye az lett, hogy közösen újra kellett tervezni a folyamatokat. Ezért a rendelés menetét átdolgozták, így a múlt évhez képest 2022-től hónapokkal korábban el tudták kezdeni a könyvek adaptálását.

Az iskolák három szakaszban tudják leadni a tankönyvigényüket a KELLO rendszerén keresztül. Az első szakasz április 30-ig tartott, összesen 92 iskola rendelt 1464 adaptált tankönyvet. Az előző évben összesen 1243 rendelés érkezett. Három formátumban készítenek adaptált tankönyveket: digitális, Braille, nagyított síkírású. A hangoskönyvtár alkalmazásban a tanulók egyre több felolvasott tankönyvet is elérhetnek, de ezt a változatot az iskolák külön nem tudják megrendelni, ezt a munkát önkéntes felolvasók vállalják be a beérkezett tanulói jelzések alapján. Idén komoly igény mutatkozott a nagyított A3-as tankönyvekre – eddig 769 rendelés érkezett. Az általános iskolák körében a Braille-tankönyvek a népszerűek, eddig 278-féle tankönyvet kellett pontírásban kinyomtatni. A tankönyvadaptálás folyamatának átdolgozása és az ésszerűsítés eredményeképpen idén három hónappal korábban tudták elindítani a könyvek adaptálását. Ennek köszönhetően szeptemberre már az iskolákban lesznek az április 30-ig leadott igények alapján elkészült tankönyvek, hogy a látássérült tanulók is egyenlő eséllyel tudják kezdeni a tanévet. (dr. Nagyné Berke Mónika – MVGYOSZ. szolgáltatásvezető)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


kilenc - 7 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. április 17. szerda, Rudolf napja van.
Az év 16. hete és 108. napja.
Holnap Andrea, Ilma napja lesz.

1330. Zach Felicián leányának, Klára udvarhölgynek a királyné testvére, Kázmér herceg által a királyné közreműködésével történt meggyalázását megbosszulandó, Visegrádon a királyi ebédlőbe rohant, Erzsébet királyné négy ujját kardjával leszelte, s a királyt karján megsebesítette.


1721. A protestánsok vallásügye országos bizottságban, mely több hónapos viszálykodás után önmagát föloszlatta.


Szabó Lőrinc: Az áprilisi rügyekhez

"...De szépek vagytok, tavaszi rügyek,
de bátrak vagytok! Nem kérdezitek,
mi vár rátok- ha itt az ideje,
mint a barna földből a rét füve,
a barna
ágból kicsaptok ti is,
akármilyen hideg az április."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy mínusz kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com