Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


2 For Good - You and me
33
hallgató

Megszülettek a 6. Civil Licit szolgáltatásai Rekordmennyiségű pályázóval

- 2013. augusztus 24. 9:18 - 1703 megtekintés

2013. augusztus 22. – Több mint hatvan civil szervezeti pályázat érkezett az idei Civil Licit fenntarthatósági árverés felhívására. A cél idén sem kevesebb, mint a szakmai zsűri által kiválasztott 11 szolgáltatást értékesíteni a jelentkező vállalatok felé, s ezzel előmozdítani a civil és vállalati szféra gazdasági és társadalmi együttműködését. A Civil Licit hatodik alkalommal kerül megrendezésre, eddig több mint tízmillió forint értékben értékesített civil szervezetek által felkínált fenntarthatósági szolgáltatásokat kis-, közepes és nagyvállalati résztvevőknek.

Nagy sikerrel zárult a Civil Licit idei pályázata, hiszen több mint hatvan civil szervezet jelentkezett, hogy elnyerje a jogot az idei aukción való indulásra. „Nagy öröm számunkra, hogy egyre több civil szervezet ismeri fel a Civil Licit által kínált üzleti lehetőséget, ezt bizonyítja az a rekordmennyiségű pályázat is, ami az idei felhívásunkra érkezett, sőt Magyarország szinte valamennyi régiójából érkeztek projektek, ami szintén nagy előrelépés az előző évekhez képest” – mondta el Kiss Gyöngyvér a Civil Licit Alapítvány szóvivője. „Fontos láttatnunk a civil szektorral, hogy működésük egyik alapköve lehet a 21. században a vállalati oldallal való kölcsönös együttműködés, ami nem az adományozásról, a jótékonyságról szól, hanem a valós üzleti kapcsolatról, amikor a civil, mint szolgáltató jelenik meg egy vállalat életében. Ezt a kapcsolati formát építi és teszi kézzel foghatóvá a Civil Licit fenntarthatósági aukció, ahol civil szervezetek olyan szolgáltatásokat kínálnak árverésre, melyek beépíthetők egy vállalat működésébe, mindennapi tevékenységébe, a környezeti és társadalmi fenntarthatóság megteremtése mellett” – magyarázta a szóvivő.

Slágertémák között a munkahelyi egészségvédelem és a fogyatékos emberek integrációja

A civil szervezetek évről évre pályázat keretében nyerhetik el a jogot a Civil Licit aukción való indulásra. A beérkezett pályázatokat egy szakmai grémium bírálja el, mely egyfelől CSR és fenntarthatósági szakértőket, szociológusokat, szociálpolitikusokat vonultat fel, másfelől pedig olyan cégek kommunikációs, HR vagy éppen CSR vezetőit, akik nyitottak a civil szervezeti együttműködésekre, s vállalatuknál kiemelten fontosnak tartják a fenntarthatósági kezdeményezések támogatását, megvalósítását. Így segítették idén a folyamatot vállalati részről a Nextent Informatika Zrt, a Szerencsejáték Zrt, a Telenor Magyarország, a Holcim Hungária Zrt., az IFUA Kft., az IBM Magyarország, a CIB Bank Zrt. és a PwC Magyarország szakértői.

A vállalati bírálók és a szakmai grémium által leghasznosabbnak tartott szolgáltatások az egészségmegőrzés, a környezetvédelem és a fogyatékos emberek integrációja témaköréből kerültek ki, így a kiválasztott projektek között van stresszkezelő és fogyatékos emberek befogadását elősegítő érzékenyítő tréning, az esélyegyenlőség megteremtésével összefüggő sportprogram, folyótisztítási akció vagy éppen hátrányos helyzetben élők integrációjára, felkarolására irányuló önkéntes program is.

Kiemelt szempont az ár-érték arány megtalálása és a vállalati megvalósíthatóság

A Nextent Informatika Zrt. nem csak a program kiemelt támogatója, de több éve az aukció egyik legaktívabb licitálója is. „Három éve veszünk részt a Civil Licit program pályázatainak elbírálásában, és örömmel látjuk a projektek fejlődési ívét – mondta el Gátfalvi Tamás, a Nextent Informatika Zrt. vezérigazgató-helyettese. „Egyre több üzleti modellnek is kiváló szolgáltatással találkozunk, mely mindenképpen az aukció most már hatéves sikerének és a Civil Licit Alapítványnak az eredménye is. Ami még mindig fejlesztendő a projektek esetében, ha üzleti, vállalati oldalról közelítem meg a pályázatokat, a megfelelő árképzési rendszer kitalálása és az ár-érték arány megtalálása, továbbá a projektek megvalósíthatóságának komolyabb felülvizsgálata. Ez utóbbihoz természetesen nagyon fontos lenne a civil szektor számára még jobban tanulmányozni vagy éppen bemutatni a vállalati oldal működését, lehetőségeit” – fűzte hozzá a vezérigazgató-helyettes.

Schubauer Krisztina, a PwC Magyarország marketing és kommunikációs szakértője először vett részt a zsűri munkájában. „A beérkezett programok nagyon széles spektrumot fednek le a fenntarthatóság és a civil együttműködés témájában, így nem volt könnyű a választás a projektek között” – értékelt a szakértő. „Abban azonban biztos vagyok, hogy nem érdemes kihagyni az idei Civil Licitet egyetlen „felelősen gondolkodó” vállalatnak sem, hiszen minden résztvevő szervezetnek lesz lehetősége olyan programot találni az idei aukción, ami vállalati CSR stratégiájába, illetve támogatói tervébe beleilleszkedhet” – tette hozzá Schubauer Krisztina.

Aktuális problémákra reagáló, innovatív projektek

A vállalati értékelők mellett a szakmai partnerek is magas színvonalúnak értékelték a beérkezett programok minőségét. „A pályázatok között szép számmal vannak ötletes, nagyon komoly és aktuális problémára reagáló civil projektek. Leginkább azokat üdvözöltük, amelyek a munkatársak érzékenyítését célozzák esélyegyenlőség és környezetvédelem témában és hosszú távú együttműködésre ösztönzik a cégeket, mely most a CSR fókusztémája” – mondta dr. Győri Zsuzsanna, a KÖVET Egyesület CSR szakértője, a zsűri tagja. Az innovatív megoldások nagy számát és ezek ígéretes voltát emelte ki Dr. Molnár Klára, a Magyar Adományozói Fórum igazgatója. „Bár még mindig van hova fejlődni ezen a téren, de hosszú távon ez biztosíthatja a szektorok közötti hatékony együttműködések sikerét, amelyek során a civil és a vállalati partnerek kölcsönösen kézzelfogható előnyökhöz jutnak” – tette hozzá az igazgató.

A beérkezett pályázatokból 11 szolgáltatást választott ki a szakmai grémium, melyek 2013. november 12-én a Civil Licit fenntarthatósági aukción, a Design Terminálban kerülnek kalapács alá. A szervezők várják azon vállalatok jelentkezését, akik nyitottak a civil szervezetekkel való együttműködésre, és e játékos formában kezdeményeznének párbeszédet a non-profit szektorral.

A Hobby Rádióval közölte Kiss Gyöngyvér
Civil Licit Alapítvány szóvivője

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


+ kilenc = 18

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt plusz kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com